Η φανταστική viral εφαρμογή που σε χαλαρώνει και σε ταξιδεύει τώρα που δεν μπορείς. Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο

Η φανταστική viral εφαρμογή που σε χαλαρώνει και σε ταξιδεύει τώρα που δεν μπορείς. Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο

 

Μπήκαμε σε δεύτερη καραντίνα και ξεκινάμε με αισιόδοξη στάση. Τώρα ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, είμαστε προετοιμασμένοι και η συνταγή του banana bread μάς περιμένει ήδη καρφιτσωμένη στο ψυγείο.

Αυτήν τη φορά όμως, υπάρχει ένα πολύ καλό νέο που μάς χτυπάει εκεί που πονάμε, αλλά με την καλή έννοια. Θυμάσαι τότε που ταξιδεύαμε ανέμελοι σε όλον τον κόσμο και μπορεί η αλλαγή του χρόνου να μάς έβρισκε σε κάποια ευρωπαική πόλη; Μπορείς να το κάνεις και τώρα, μέσα από τον υπολογιστή σου. Μέσα από την εφαρμογή Drive and Listen που σε τοποθετεί σε ένα αυτοκίνητο και σε κάνει βόλτες σε μεγάλες πόλεις του κόσμου. Ταυτόχρονα, ακούς ραδιόφωνο έτσι όπως έχει ηχογραφηθεί. Και ναι, θα βρεις τη Θεσσαλονίκη μέσα στις πόλεις.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή;
Μπαίνεις στην εφαρμογή του Drive and Listen και ανοίγει μία μεγάλη οθόνη, έτσι όπως βλέπεις την πόλη σου όταν οδηγείς. Δεξιά, επιλέγεις από μία λίστα πόλεων. Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Μαδρίτη, Νέα Υόρκη, Τόκυο αλλά και Θεσσαλονίκη. Πατάς σε ποια πόλη θα ήθελες να οδηγείς αυτήν τη στιγμή, επιλέγεις ταχύτητα οδήγησης, διώχνεις και τους περιττούς ήχους και πατάς play για να ακούσεις τραγούδια από το ραδιόφωνο. Ακριβώς από κάτω, μπορεί να βρεις την πηγή του μουσικού αποσπάσματος. Ξαπλώνεις, απολαμβάνεις και χαλαρώνεις.

Ο δημιουργός του Drive and Listen
Η σύλληψη της υπέροχης αυτής ιδέας έρχεται από τον φοιτητή Erkam Seker, που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και κάνει το μεταπτυχιακό του στο Μόναχο. Λάνσαρε την εφαρμογή του στην πλατφόρμα Heroku. Ο λόγος ήταν απλώς. Του έλειπαν τα ταξίδια λόγω της πανδημίας. «Μου έλειπε να οδηγώ στην πόλη μου, ακόμα και η κίνηση στους δρόμους. Κατέληξα να βλέπω βίντεο από την Κωνσταντινούπολη. Ήταν υπέροχο να βλέπω την πόλη μου, αλλά γιατί να μην της βάλω και μουσική να παίζει από πίσω; Και εκεί συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στον κόσμο που θα νιώθουν το ίδιο και θα τους λείπουν οι βόλτες στο αμάξι αλλά και τα ταξίδια». Και τον ευχαριστούμε για αυτήν τη σκέψη. Μόλις έκανε την καραντίνα μας πιο ευχάριστη.

www.ladylike.gr

Εκείνες που Μάγεψαν τον Θάνατο. Μυθιστόρημα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr