Σταμάτησες να φοράς σουτιέν; 3 συνέπειες που δείχνουν ότι είναι η σωστή απόφαση

Σταμάτησες να φοράς σουτιέν; 3 συνέπειες που δείχνουν ότι είναι η σωστή απόφαση

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά ο δικός μου ορισμός της ευτυχίας είναι όταν επιστρέφω σπίτι, βγάζω σουτιέν, νιώθω μία απελευθέρωση και κάνω ένα ζεστό μπάνιο. Αυτήν την περίοδο ξεχνάμε τι είναι και κάθε μέρα είναι #nobra day.

Όσες γυναίκες έχουν μικρό στήθος, τους είναι πιο εύκολο να βγαίνουν και έξω χωρίς σουτιέν. Εκείνες όμως που είναι προικισμένες με μεγάλα μεγέθη, νομίζουν ότι πρέπει να φορούν πάντα μία υποστήριξη, εντός και εκτός σπιτιού. Μήπως όμως έχουν εντελώς λανθασμένη αντίληψη για το σουτιέν;

ΚΛΕΛΙΑ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

Μήπως οι έρευνες και οι ειδικοί συνιστούν σε όλες μας να απελευθερωθούμε, διότι υπάρχουν διάφορα οφέλη για την υγεία; Ας δούμε λοιπόν τι κερδίζουμε τώρα που περνάμε μία δεύτερη καραντίνα και έχουμε απαλλαχθεί από σουτιέν (και τζιν, και παπούτσια και μακιγιάζ).

Καλύτερη υγεία δέρματος

Όταν το δέρμα δεν αναπνέει σε μία συγκεκριμένη περιοχή, παγιδεύεται ιδρώτας, υγρασία και σκόνη. Αυτό, μοιραία, οδηγεί σε ερεθισμένο δέρμα και κλειστούς πόρους. Δεν χρειάζεται να έχεις μεγάλο στήθος για να σου συμβεί. Αλλά όσο μικρότερο το στήθος, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες. Μπορεί να πάθεις ακόμα και ακμή στην περιοχή, αν γυμνάζεσαι και μένεις μετά με το ιδρωμένο σουτιέν που φορούσες στην άσκηση.

Καλύτερη κυκλοφορία (χωρίς σουτιέν)
Δεν είναι τυχαίο που κάνεις ένα «αααα» ανακούφισης κάθε φορά που βγάζεις το σουτιέν σου. Μπορεί να εμποδίσει τη ροή του αίματος στα τοιχώματα της πλάτης και του στήθους, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκού πόνους. Και η βελτίωση είναι περισσότερο αισθητή σε γυναίκες με μεγάλο στήθος, εφόσον το εσώρουχο γίνεται πιο στενό πάνω τους.

Βελτιωμένο σχήμα και μυς
Υπάρχουν αποδείξεις που δείχνουν ότι τα σουτιέν κάνουν τεμπέληδες τους μυς και τους συνδέσμους που υποστηρίζουν το στήθος. Και αυτό οδηγεί πιο γρήγορα στη χαλάρωση. «Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι όταν δεν φοράς σουτιέν για αρκετό καιρό, το στήθος πέφτει. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει το αντίθετο. Αποδεικνύεται ότι, με την πάροδο του χρόνου, το στήθος γίνεται πιο σφιχτό και στρογγυλό. Απλώς, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τις γυναίκες με μεγάλο στήθος, μέχρι να προσαρμοστεί η πλάτη και ο θώρακας», επιβεβαιώνει η γυναικολόγος, Δρ. Lucky Sekhon. Επομένως, καταρρίπτεται ο μύθος του μεγάλου στήθους που λέει ότι χρειάζεται οπωσδήποτε σουτιέν.

www.ladylike.gr

Εντατικό έλαιο σύσφιξης σώματος με μίξη βοτάνων. Κισσός.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr