6 ενδείξεις που σου λένε ότι χρειάζεσαι βιταμίνη C (και 6 τροφές που σου τη δίνουν)

6 ενδείξεις που σου λένε ότι χρειάζεσαι βιταμίνη C (και 6 τροφές που σου τη δίνουν)

Από μικρή ακούς ότι πρέπει να τρως τα πορτοκάλια σου για να έχεις γερά κόκαλα. Κοινώς, χρειάζεσαι βιταμίνη C και η έλλειψή της μπορεί να σου προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Αν τρέφεσαι σωστά, όλα θα πάνε καλά και θα λαμβάνεις επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C. Υπάρχουν ωστόσο οι ενδείξεις που σου λένε ότι πρέπει να κάνεις κάποιες αλλαγές και είναι αρκετές συνηθισμένες όταν σου λείπει η απαραίτητη βιταμίνη C.

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Σημάδια στα νύχια
Αν και τα πολύ λεπτά νύχια με σημάδια είναι δείγμα αναιμίας, έχουν συνδεθεί επίσης και με έλλειψη βιταμίνης C. Επιπλέον, ίσως παρατηρήσεις ότι το νύχι έχει καμπυλωτό σχήμα, σαν κουτάλι.

Ξηροδερμία (πιάσε βιταμίνη C)
Το υγιές δέρμα μεταφράζεται σε μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C. Το προστατεύει από το οξειδωτικό στρες που προκαλεί ο ήλιος ή το κάπνισμα. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και έτσι το δέρμα σου είναι για πάντα νέο. Όσο λιγότερη βιταμίνη C παίρνεις, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι ρυτίδες.

Serum βιταμίνης C

Αδύναμα κόκαλα
Η λίγη βιταμίνη C αυξάνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης. Μειώνεται η πυκνότητα των οστών και είναι πιθανότερο να στραμπουλήξεις ή να σπάσεις κάποιο κόκαλο.

Κακό ανοσοποιητικό
Ας πούμε ότι η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για ένα γερό και δυνατό ανοσοποιητικό. Αν δεν έχεις επαρκή επίπεδα, αρρωσταίνεις πιο εύκολα από μεταδοτικές ασθένειες.

Ούλα που ματώνουν
Μία κοινή ένδειξη ότι χρειάζεσαι βιταμίνη C, είναι η συχνή αιμορραγία στα ούλα. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να υπάρξει και απώλεια δοντιών.

Κούραση και κακή διάθεση
Όταν νιώθεις πεσμένη ή κακοδιάθετη, δοκίμασε να φας κάποια από τις παρακάτω τροφές και θα δεις διαφορά μέσα σε 24 ώρες.

Πόση βιταμίνη C χρειάζεσαι;
Η προτεινόμενη ποσότητα για τους άντρες είναι 90 mg την ημέρα και 75 mg για τη γυναίκα. Εάν καπνίζεις, πρόσθεσε 35 mg επιπλέον γιατί ο καπνός μειώνει την απορρόφηση της C.

Οι τροφές με βιταμίνη C
Μερικές από τις καλύτερες πηγές της βιταμίνης είναι τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, η κόκκινη πιπεριά, η φράουλα, η παπάγια και το μπρόκολο.

www.ladylike.gr

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr