Η κρεμώδης σούπα κάστανο που θα ερωτευτείς

Η κρεμώδης σούπα κάστανο που θα ερωτευτείς

Είναι η εποχή τους και αν ο δρόμος σας σας βγάλει σε κάποια από τις δεκάδες γιορτές κάστανου τριγύρω, θυμηθείτε να μην φύγετε με άδεια χέρια. Υπάρχει μια πανεύκολη συνταγή για να ξεχειμωνιάσεις μαζί της. Η παρακάτω κρεμώδης σούπα κάστανου. Την μοιραζόμαστε και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι πραγματικά να την δοκιμάσεις. Δεν θα έχεις κάτι άλλο για καλύτερο comfort food τον χειμώνα.

Τι θα χρειαστείς:

2 κσ βούτυρο ή ελαιόλαδο

1 μερίδα σέλινο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 φλυτζάνια μανιτάρια shiitaki ψιλοκομμένα

1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 1/2 κούπα κάστανα ψημένα χωρίς κέλυφος

1/4 κουτ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

1 1/2 φλιτζάνι γάλα

Αλάτι και πιπέρι

Πώς θα την φτιάξεις: Λιώνουμε το βούτυρο ή το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο – ψήστε 2-3 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 3-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε και ανακατέψτε το κρασί, τα κάστανα και τα μπαχαρικά στο μείγμα, στη συνέχεια προσθέστε το ζωμό λαχανικών.

Σιγοβράστε και αφήστε να μαγειρευτεί για 20-30 λεπτά. Προσθέστε το γάλα και “μπλεντάρετε” ομαλά μέχρι η σούπα να αποκτήσει την βελουτέ κρεμώδη όψη που επιθυμείτε. Να προσέχετε πάντα όταν ανακατεύετε ζεστά υγρά. Προσθέστε περισσότερο γάλα ή νερό αν χρειαστεί για να φέρετε τη σούπα στην επιθυμητή όψη. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε με κρουτόν. 

parallaximag

Yohimbe-Γιοχίμπε-αφροδισιακό-στυτική δυσλειτουργία κ.α.

Διαβάστε ακόμα