Τι θα συμβεί εάν πίνετε κάθε μέρα γάλα με σαφράν

Τι θα συμβεί εάν πίνετε κάθε μέρα γάλα με σαφράν

Η λέξη σαφράν προέρχεται από την αραβική Zafaran, που σημαίνει κίτρινο και ήδη πό το 1500 π.Χ. αναφέρεται σε πολλά κλασικά κείμενα. Το σαφράν είναι από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών τόσο για το άρωμα του όσο και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Ο Όμηρος αναφέρει το σαφράν στα κείμενα του, ενώ η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε στα καλλυντικά της.

Πλέον το κίτρινο αυτό μπαχαρικό χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην υγεία. Εκτός όμως από το να βάζουμε το σαφράν στο φαγητό μπορούμε να το καταναλώσουμε και με άλλους τρόπους, όπως να το πιούμε με ένα ποτήρι γάλα.

Τι θα συμβεί όμως εάν κάθε μέρα πίνετε γάλα με σαφράν;

Το πρώτο που θα παρατηρήσετε οι περισσότεροι είναι πως θα κοιμάστε καλύτερα. Το σαφράν είναι πλούσιο σε μαγγάνιο, το οποίο είναι γνωστό για τις ήπιες κατασταλτικές του ιδιότητες. Ορισμένες έρευνες, μάλιστα, έχουν δείξει ότι έχει ευεργετική επίδραση στις περιπτώσεις ήπιας κατάθλιψης, καθώς φαίνεται να έχει παρόμοια αποτελέσματα με αυτά των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Εκτός από την ηρεμία που θα σας προσφέρει τόσο απλόχερα το γάλα με σαφράν, θα σας ανακουφίσει επίσης από τις πεπτικές διαταραχές, ενισχύοντας τη διαδικασία της πέψης. Επιπλέον όσο περίεργο και αν ακουστεί, θα δείτε διαφορά στην επιδερμίδα σας, αφού θα γίνει πιο απαλή και λαμπερή. Αυτό οφείλεται αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σαφράν, οι οποίες παρέχουν προστασία ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, που μεταξύ άλλων προκαλούν πρόωρη γήρανση.

Όμως εκτός από τα εμφανή οφέλη το σαφράν έχει και άλλες ευεργετικές ιδιότητες. Μερικές από αυτές είναι οι παρακάτω.

Βελτιώνει τη εγκεφαλική λειτουργία και ενισχύει τη μνήμη. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι βιταμίνες που περιέχει το σαφράν μπορούν να προστατέψουν από τη γεροντική άνοια αλλά και από την εκφυλιστική νόσο του Αλτσχάιμερ.

Μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα για την καρδιά, καθώς μελέτες σε ποντίκια έχουν δείξει ότι συμβάλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερίνης και τριλυκεριδίων, αποτρέποντας τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας.

Μειώνει τον πόνο της αρθρίτιδας. Το σαφράν είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η κατανάλωση γάλακτος με σαφράν σε τακτική βάση βοηθάει τους ιστούς να απαλλαγούν από το γαλακτικό οξύ και επομένων μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο που σχετίζεται με την αρθρίτιδα.

Ελέγχει την αρτηριακή πίεση. Το σαφράν περιέχει μια σημαντική χημική ουσία που ονομάζεται κροκετίνη, η οποία βοηθάει στην ομαλή ροή του αίματος, διατηρώντας έτσι τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης υπό έλεγχο.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόσληψη μέχρι 1,5 γραμμάρια θεωρείται ασφαλής, ωστόσο σε δόσεις πάνω από 5 γραμμάρια την ημέρα ο κρόκος θεωρείται τοξικός για τον οργανισμό. Αντενδείκνυται σε άτομα με ηπατική ή νεφρική νόσο, ενώ η υπερβολική κατανάλωσή του θα πρέπει να αποφεύγεται από έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες.

jenny.gr

Κρόκος Κοζάνης απο τα μυστικά ομορφιάς

Βασιλικός πολτός. Το παντοδύναμο φάρμακο των προγόνων απο τα μυστικά ομορφιάς!

Έλαιο Κρόκου Κοζάνης απο τα μυστικά ομορφιάς

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr