Η καραντίνα μπορεί να λειτουργήσει ως μια καλή ευκαιρία για να περιποιηθείτε το δέρμα σας

Η καραντίνα μπορεί να λειτουργήσει ως μια καλή ευκαιρία για να περιποιηθείτε το δέρμα σας

Η δεύτερη καραντίνα που περνάμε αυτήν την περίοδο είναι αδιαμφισβήτητα μια δύσκολη περίοδος για όλους. Η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία μας και σε καμία περίπτωση δεν αφήνει ανεπηρέαστη ούτε την ψυχολογία μας. Ωστόσο, με λίγη καλή θέληση μπορούμε να δούμε την αναγκαστική μας παραμονή στο σπίτι ως μια ευκαιρία να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας.

Σκεφτείτε πόσες φορές θέλετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην περιποίησή σας, αλλά δεν προλαβαίνετε επειδή τρέχετε από το πρωί ως το βράδυ. Τώρα, λοιπόν, που μένετε στο σπίτι τι καλύτερο από το να απολαύσετε ανενόχλητη το… cocooning σας. Έτσι, όχι μόνο θα δείχνετε πιο όμορφη, αλλά επίσης θα αποφορτιστείτε από την αναπόφευκτη ένταση των ημερών.

Συμβουλές για να φροντίσετε σωστά το δέρμα σας στην καραντίνα

*Γεμίστε την μπανιέρα

Τι καλύτερο μετά από μια κουραστική ημέρα τηλεργασίας από το να γεμίσετε την μπανιέρα με χλιαρό νερό και άλατα και να χαλαρώσετε; Ανάψτε ένα αρωματικό κερί, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική να παίζει, πάρτε μαζί σας το βιβλίο σας και επιτρέψτε στον εαυτό σας να ξεχάσει κάθε αρνητική σκέψη. Μάλιστα, για έξτρα ενυδάτωση, μία φορά την εβδομάδα μπορείτε να γεμίζετε την μπανιέρα σας με πλήρες γάλα και ελαιόλαδο και να μουλιάζετε εκεί για 10-15 λεπτά.

*Προετοιμάστε το δέρμα σας

Η απολέπιση, τόσο στο πρόσωπό όσο και στο σώμα, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να αναζωογονήσετε το δέρμα σας. Παράλληλα, η απολέπιση επιτρέπει στα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζετε στη συνέχεια να εισχωρήσουν καλύτερα. Περίπου μία φορά την εβδομάδα, απλώστε μια γενναία ποσότητα από ένα ήπιο scrub στα χέρια σας και εφαρμόστε το με απαλές και κυκλικές κινήσεις σε βρεγμένο δέρμα. Ήδη από την πρώτη εφαρμογή το δέρμα σας θα γίνει πιο απαλό.

*Μην παραλείπετε την ενυδάτωση

Για το μπάνιο σας επιλέξτε ένα καθαριστικό με ενυδατικούς παράγοντες που καταπραΰνει την αφυδατωμένη επιδερμίδα και μετά το ντους, μην ξεχνάτε να απλώνετε σε νωπό δέρμα μια γενναία ποσότητα ενυδατικής κρέμας. Όσον αφορά στην περιποίηση του προσώπου σας, για τον καθαρισμό επιλέξτε μια ήπια σύνθεση που σέβεται το pH του δέρματος και στη συνέχεια μην ξεχνάτε την ενυδατική σας.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

*Φορέστε τη μάσκα σας

Όχι, δεν εννοούμε τη μάσκα που περιορίζει τη μετάδοση του κοροναϊού, αλλά τη μάσκα ομορφιάς. Μάλιστα, καλό είναι να εφαρμόζετε τη μάσκα μετά το μπάνιο και την απολέπιση, ώστε να εισχωρήσει καλύτερα. Αν δεν έχετε κάποια ενυδατική μάσκα στο σπίτι, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε τη δική σας με δύο υλικά που ήδη έχετε.

Θα χρειαστείτε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε τα συστατικά και εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπο και τον λαιμό σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ατέλειες το δέρματός σας. Αφήστε το για περίπου 15 λεπτά προτού ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Με τα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά του, το γιαούρτι σάς προσφέρει μια πιο ομοιόμορφη και νεανική επιδερμίδα. Από την άλλη πλευρά, το μέλι έχει αποδειχτεί ότι όταν χρησιμοποιείται τακτικά, καταπραΰνει το δέρμα, μειώνοντας τη φλεγμονή και τα μαύρα στίγματα.

www.vita.gr

Serum βιταμίνης C

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr