Πλύσιμο και ενυδάτωση χεριών στην εποχή της COVID-19

Πλύσιμο και ενυδάτωση χεριών στην εποχή της COVID-19

Καθώς η πανδημία COVID-19 άρχισε να σαρώνει τον πλανήτη στις αρχές του 2020, πολλοί άνθρωποι που σπανίως αναλογίζονταν το τακτικό και σωστό πλύσιμο χεριών, ξαφνικά έγιναν πιο επιμελείς.

Το συχνότερο πλύσιμο αφυδατώνει τα χέρια. Δείτε πώς να τα πλύνετε και να τα ενυδατώσετε.

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Πλύσιμο χεριών
Χρησιμοποιήστε σαπούνι και χλιαρό νερό και τρίψτε τα χέρια σας καλά για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Φροντίστε να τρίψετε και την εξωτερική πλευρά της παλάμης καθώς και ανάμεσα στα δάχτυλα και κάτω από τα νύχια.

Πότε πλένουμε καλά τα χέρια
Το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν μπαίνουμε στο σπίτι, ειδικά μετά από ψώνια, είναι να πλύνουμε τα χέρια μας. Επίσης τα πλένουμε μετά την χρήση της τουαλέτας, μετά από φτέρνισμα, βήχα ή αφότου φυσήξουμε την μύτη μας. Επίσης, πλένουμε χέρια πριν από την προετοιμασία φαγητού και πριν καθίσουμε στο τραπέζι να φάμε.

Πώς να ενυδατώσετε τα χέρια σας
Αφότου πλύνετε τα χέρια σας, βάλτε μια μικρή ποσότητα (όσο ένα φασόλι) κρέμα χεριών, ή κάποια αλοιφή στην παλάμη σας, ενώ τα χέρια σας εξακολουθούν να είναι ελαφρώς υγρά. Τα προϊόντα που περιέχονται σε σωληνάρια ή σε βαζάκια τείνουν να είναι πιο θεραπευτικά από τις λεπτότερες λοσιόν που αντλούνται από μπουκαλάκια. Αποφύγετε ενυδατικές ουσίες που περιέχουν αρώματα ή βαφές. Μπορούν να ερεθίσουν το ξηρό δέρμα. Εφαρμόστε επίσης κρέμα χεριών αφότου χρησιμοποιήσετε απολυμαντικό χεριών, το οποίο στεγνώνει το δέρμα. Εάν το δέρμα στα χέρια σας είναι πολύ ξηρό ή ραγισμένο, λιπάνετε το δέρμα και πριν πέσετε για ύπνο: απλώστε βαζελίνη ή παχιά ενυδατική κρέμα, πριν ξαπλώσετε και, ιδεατά, φορέστε και ένα ζευγάρι υφασμάτινα γάντια.

www.iatropedia.gr

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr