Φτιάχνουμε την απόλυτη αντιγηραντική μάσκα ομορφιάς με καρύδια!

Φτιάχνουμε την απόλυτη αντιγηραντική μάσκα ομορφιάς με καρύδια!

Γνωρίζατε ότι εκτός από υψηλή διατροφική αξία, τα καρύδια αποτελούν και ένα εξαιρετικό καλλυντικό;

Τι θα χρειαστούμε για την παρασκευή της μάσκας μας

-20 γρ. καρυδόψιχα

-κόκκινα πέταλα από 4 τριαντάφυλλα

-1 κάψουλα βιταμίνης Ε

-20 γρ. πίτουρο βρώμης

Η διαδικασία

-Χτυπάμε καλά την καρυδόψιχα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πούδρα.

 

-Στη συνέχεια προσθέτουμε το πίτουρο βρώμης αφού το αλέσουμε καλά στο μπλέντερ. Προσθέτουμε νερό, όσο χρειάζεται ώστε το μείγμα μας να γίνει λείο σαν κρέμα, όχι πολύ πηχτό. Διαφορετικά, προσθέτουμε λίγη ακόμα ποσότητα νερού.

-Έπειτα ρίχνουμε τα πέταλα και ανακατεύουμε.

-Βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα πέταλα να μαλακώσουν και το μείγμα να πάρει ροζ χρώμα. Επίσης, η υψηλή θερμοκρασία θα βοηθήσει την εξαγωγή του ελαίου από την καρυδόψιχα.

-Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και έπειτα σπάμε την κάψουλα βιταμίνης Ε και ρίχνουμε το έλαιο στο μείγμα μας. Η μάσκα μας είναι έτοιμη!

-Σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό εφαρμόζουμε τη μάσκα με ένα πινέλο και την αφήνουμε να δράσει περίπου μισή ώρα. Τέλος, ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και βάζουμε το σέρουμ μας.

Καλλυντικό… από καρύδια
Ρίχνουμε μια ματιά στα συστατικά της μάσκας μας

Καρύδια

Έχουν τονωτικές, ενυδατικές και αντιγηραντικές ιδιότητες για το δέρμα. Η σύστασή τους αποτελείται από βιταμίνη Ε, λιπαρά οξέα Ω3 και Ω6, και πολυφαινόλες, τα οποία είναι πανίσχυρα αντιοξειδωτικά συστατικά. Το έλαιο από τα καρύδια απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα και δρα στα βαθύτερα στρώματά της, γι’αυτό και χρησιμοποιείται στην αρματοθεραπεία.

Βιταμίνη Ε

Αντιοξειδωτική ουσία που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες, αντιμετωπίζει τις φλεγμονές ενώ ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα.

Τριαντάφυλλο

Περιέχει βιταμίνες, τανίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και λιπαρά οξέα, πολύτιμες ουσίες που αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση, ενυδατώνουν και βελτιώνουν την υφή της επιδερμίδας.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr