Πώς να κάνεις μόνη σου μπαλαγιάζ στο σπίτι Είναι πανεύκολο!

Πώς να κάνεις μόνη σου μπαλαγιάζ στο σπίτι Είναι πανεύκολο!

Πώς να κάνεις μπαλαγιάζ στο σπίτι ακολουθώντας 12 βήματα και έχοντας μια βούρτσα, ένα πινέλο και μια βαφή μαλλιών.

Το μπαλαγιάζ είναι μια τάση της κομμωτικής που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια και το λάτρεψαν οι γυναίκες. Είναι η πιο ανεπαίσθητη αλλαγή που μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου, καθώς πρόκειται για μικρές ακανόνιστες ανταύγειες που γίνονται από τη μέση της τρίχας ως το τέλος της, την ίδια στιγμή που η ρίζα κρατά το φυσικό της χρώμα. Φαντάσου κάτι σαν πινελιές ανοιχτού χρώματος σε μια πιο σκούρη βάση.

Επίσης, το μπαλαγιάζ, γνωστό και ως «φίλημα του ήλιου», μπορεί να γίνει άνετα και στο σπίτι. Δεν χρειάζεται αλουμινόχαρτα όπως οι ανταύγειες ούτε τίποτα δυσεύρετο σε εξοπλισμό, μόνο φαντασία και έφεση στο diy. Η διαδικασία είναι απλούστατη, όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε μακριά μαλλιά, για να μπορείτε να κάνετε εντονότερα εφέ. Με τα κοντά μαλλιά δύσκολα παίζεις, αλλά αν υπάρχει θέληση παίζεις.

Αυτά είναι τα 12 στάδια της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθήσετε για να μεταμορφωθείτε σε… ηλιοφιλημένες.

Διαλέξτε μια βαφή ανοιχτότερη από τα μαλλιά σας, έχοντας στον νου ότι φέτος της μόδας είναι το καφεκόκκινο της κανέλας. Αλλά περί ορέξεως…

Χωρίζετε το πάνω μέρος των μαλλιών σας με μια χτένα και τα στερεώνετε με ένα κλάμερ ή ένα λάστιχο στην κορυφή του κεφαλιού.
Φοράτε τα γαντάκια σας και ετοιμάζετε τη βαφή.

Παίρνετε μια βούρτσα μαλλιών και με ένα πινέλο εφαρμόζετε τη βαφή στα δοντάκια της, προσέχοντας να πάει παντού και να την καλύψει ολόκληρη.
Χτενίζετε τα μαλλιά από την έξω πλευρά τους, ξεκινώντας από τη μέση του μήκους τους και φτάνοντας μέχρι την άκρη. Στην αρχή απλώς ακουμπάτε τη βούρτσα, ενώ όσο πηγαίνετε προς την άκρη της τρίχας, τη βυθίζετε πιο βαθιά. Με τον τρόπο αυτή θα μείνει περισσότερο χρώμα στις άκρες, που είναι και το ζητούμενο.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να περάσετε όλα τα μαλλιά με τη βαφή, αλλά αρχίζοντας κάθε φορά από διαφορετικό ύψος, ώστε να μην προκύψει ομοιομορφία.
Στη συνέχεια τα χτενίζετε με τη βαμμένη βούρτσα από τη μέσα πλευρά τους, δηλαδή από τη βάση του κεφαλιού και προς τα κάτω.

Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και αν διαπιστώσετε καθόλου ή λίγο χρώμα σε κάποια σημεία, διορθώστε με το πινέλο. Αν κάπου έχει πέσει πολύ χρώμα, σβήστε με τα δάκτυλά σας.
Λύστε τα πιασμένα στην κορυφή του κεφαλιού μαλλιά σας και χτενίστε με τη βαμμένη βούρτσα από τη μέση του μήκους τους και προς τα κάτω.

Περιμένετε τη βαφή να λειτουργήσει ανάλογα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Ξεπλύνετε και εφαρμόστε σαμπουάν ή κοντίσιονερ ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας της βαφής.
Στεγνώστε και θαυμάστε το νέο σας κεφάλι. Με γεια σας!
look.athensvoice.gr

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr