8 πανεύκολες σπιτικές μάσκες για να φρεσκάρεις το πρόσωπό σου

8 πανεύκολες σπιτικές μάσκες για να φρεσκάρεις το πρόσωπό σου

Και επίσης, μην πετάξεις τίποτα, ό,τι περισσέψει από τη μάσκα τρώγεται

Οκτώ οικολογικές και βρώσιμες μάσκες προσώπου που μπορείς να φτιάξεις εύκολα με ό,τι έχεις στα ντουλάπια του σπιτιού σου.

Με τη μάσκα φορεμένη μονίμως στο πρόσωπο, η επιδερμίδα σου υποφέρει. Εκτός από τα καλλυντικά, που κοστίζουν , υπάρχουν και μερικοί φυσικοί και πάμφηνοι τρόποι να την αναζωογονήσουμε.

Άνοιξε το ψυγείο σου και τα ντουλάπια σου, και ετοιμάσου να χαϊδέψεις το δέρμα σου με τον πιο «νόστιμο» τρόπο. Μαγειρέψαμε 10 μάσκες προσώπου για διάφορες περιστάσεις και εγγυόμαστε: δουλεύουν!

Μάσκα για λάμψη
 Ανακάτεψε 3 κουταλιές γάλα με ένα φύλλο ζελατίνης (πουλιέται στα σούπερ μάρκετ). Ζέστανε το μείγμα για 30 δεύτερα στον φούρνο μικροκυμάτων ή στο μάτι. Όταν το υλικό σου ψιλοκρυώσει, αλλά είναι ακόμα ζεστό, άπλωσέ το στο πρόσωπό σου. Όταν στεγνώσει και στερεοποιηθεί, ξέβγαλε με άφθονο νερό και απαλές κινήσεις.

Μάσκα για να ξεφορτωθείς τα μαύρα στίγματα
Καταρχάς δεν τα πατάς  – δεν τραυματίζουμε το πρόσωπο σε καμιά περίπτωση. Ετοίμασε ένα πηχτό μείγμα με μέλι και κανέλα. Άπλωσέ το πάνω στο στίγμα και βάλε πάνω του ένα κομμάτι βαμβάκι. Αφαίρεσέ το σε πέντε λεπτά και ξέπλυνε . 

Μάσκα ξεκούρασης της επιδερμίδας

Δείχνεις ταλαιπωρημένη και κουρασμένη; Κανένα πρόβλημα. Ανακάτεψε χυμό μήλου με μέλι. Άπλωσε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπό σου και άφησέ το πέντε λεπτάκια. Μόλις ξεπλυθείς θα δείχνεις σαν να ξύπνησες από 12ωρο ύπνο.

Μάσκα για τους μαύρους κύκλους
Δεν πρόκειται για μάσκα που απαιτεί μαγείρεμα. Κόψε δυο λεπτές φέτες από μια πατάτα, βάλ’ τες πάνω στα μάτια σου και άφησέ τες 15 λεπτά. 

Μάσκα για τόνωση ξηρού δέρματος
Ανακάτεψε γιαουρτάκι, κρέμα γάλακτος και λίγες σταγόνες λεμόνι. Σε ό,τι περισσέψει ρίχνεις και λίγο σκορδάκι και το χρησιμοποιείς σαν ντιπ για κεφτεδάκια.

Μάσκα για τόνωση λιπαρής επιδερμίδας
Θα χρειαστείς ασπράδι αυγού, ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες λεμόνι. 

Μάσκα για τόνωση κανονικής επιδερμίδας
Λιώνεις μια μπανάνα και προσθέτεις χυμό γκρέιπφρουτ. Μείγμα κατάλληλο όχι μόνο για smoothies, αλλά και για smoothies δέρματα.

Μάσκα για ερεθισμένη επιδερμίδα
Ανακάτεψε 100 γραμμάρια γάλα με μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο. Περίμενε 5 λεπτά μέχρι να αρχίζει να αλλάζει η σύσταση του γάλακτος και άπλωσε στο πρόσωπο. Το υπόλοιπο το χρησιμοποιείς σε συνταγές που απαιτούν buttermilk.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Έλαιο Σπόρων  Ροδιού: (Το Ελιξίριο Της Νιότης – Ειδική Τιμή).

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr