7 Χρήσιμα tips μακιγιάζ για ώριμες επιδερμίδες!

7 Χρήσιμα tips μακιγιάζ για ώριμες επιδερμίδες!

Οι ώριμες επιδερμίδες είναι εξίσου όμορφες με τις πιο νεαρές, χρειάζονται όμως λίγο παραπάνω προσοχή όσον αφορά το μακιγιάζ. Με το πέρασμα των χρόνων δημιουργούνται ρυτίδες, γραμμές στα μάτια και το πρόσωπο χάνει τη καμπυλότητα και τη λάμψη του. Το μακιγιάζ μπορεί είτε να αναδείξει τα σημεία αυτά είτε να τα κάνει να φαίνονται λιγότερο.

Στις μεγάλες γυναίκες συχνά παρατηρούνται μακιγιάζ που προσθέτουν χρόνια. Αυτό οφείλεται σε λάθος τεχνικές, λάθος επιλογή χρωμάτων ή προϊόντων. Ένα πιο απαλό μακιγιάζ κοντά στους φυσικούς τόνους των χρωμάτων του προσώπου είναι αυτό που θα αναδείξει ένα ώριμο πρόσωπο. Παρακάτω θα βρεις 7 tips για πιο νεανικό, διαχρονικό μακιγιάζ, κατάλληλο για ώριμες επιδερμίδες!

7 Συμβουλές μακιγιάζ για γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας!

Απόφυγε το πολύ makeup στις γραμμές του προσώπου!

Το makeup προορίζεται στο να διορθώνει τις διάφορες δυσχρωμίες στο πρόσωπο και δεν λύνει προβλήματα στο ανάγλυφο της επιδερμίδας, δεν καλύπτει δηλαδή ρυτίδες, γραμμές, σημάδια, σπυράκια ή βαθουλώματα. Απόφυγε την υπερβολική ποσότητα foundation καθώς είναι πολύ πιθανόν να τονίσει παραπάνω αυτά τα σημεία του προσώπου σου. Εάν λοιπόν δεν υπάρχει κάποιο θέμα δυσχρωμίας όπως πανάδες, σημάδια κλπ, τότε μπορείς είτε να αποφύγεις εντελώς τη βάση είτε να βάλεις κάποιο πολύ ελαφρύ προϊόν.

 

Προτίμησε ματ και όχι ιριδίζοντα προϊόντα μακιγιάζ!

Οι shimmery (αστραφτερές) σκιές, το highlighter και τα ιριδίζοντα ρουζ τονίζουν την αναγλυφότητα του δέρματος σου επομένως κάνουν πιο έντονες τις ρυτίδες και τις διάφορες γραμμές στο πρόσωπο. Ακόμα και σε λεία δέρματα τα προϊόντα με πολύ glitter μπορεί να τονίσουν πόρους και σημάδια που αλλιώς δε θα φαινόντουσαν.

Απόφυγε το contouring!

Μεγαλώνοντας, οι γωνίες του προσώπου γίνονται σταδιακά όλο και πιο αυστηρές και τετραγωνισμένες. Χάνεται δηλαδή η καμπυλότητα των χαρακτηριστικών. Τα διάφορα κοψίματα που δημιουργεί το contouring θα τονίσουν ακόμα παραπάνω αυτές τις αυστηρές γραμμές στο πρόσωπο σου και θα σε κάνουν να φαίνεσαι πιο άγρια χωρίς λόγο. Ωστόσο το κάθε δέρμα είναι διαφορετικό, σε μερικές ώριμες επιδερμίδες οι φωτοσκιάσεις είναι κολακευτικές αρκεί να έχουν γίνει σωστά!

Προτίμησε θερμούς τόνους σε κραγιόν!

Τα χρώματα σε κραγιόν που θα κολακέψουν ένα μεγαλύτερης ηλικίας πρόσωπο είναι τα φυσικά, σε θερμούς τόνους χρώματα. Ροζ, ροδακινί, σομόν και άλλα χρώματα κοντινά στο φυσικό χρώμα των χειλιών σου θα αναδείξουν όμορφα το πρόσωπο σου. Αντίθετα, τα πολύ σκούρα κραγιόν σε ψυχρούς τόνους και οι αυστηρές γραμμές με τα μολύβια χειλιών θα επιφέρουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Άφησε τα φρύδια σου όσο το δυνατόν πιο γεμάτα και στρογγυλά!

Τα πολύ λεπτά φρύδια τείνουν να προσθέτουν χρόνια στο γυναικείο πρόσωπο. Επίσης τα πολύ ανασηκωμένα ή τοξωτά φρύδια επίσης κάνουν το πρόσωπο να αγριεύει και να μεγαλοδείχνει. Εάν τα φρύδια σου δεν είναι φυσικά λεπτά ή φυσικά ανασηκωμένα, προτίμησε να μη τα σχηματίσεις με το τρόπο αυτό. Άφησε τα να γεμίσουν και δώσε τους ένα πιο ήπιο, οβάλ σχήμα που θα μαλακώσει και θα γλυκάνει το πρόσωπο σου!

Προτίμησε την μάσκαρα μόνο στις πάνω βλεφαρίδες!

Οι βλεφαρίδες, όπως και τα φρύδια, τείνουν να αραιώνουν με το πέρασμα των χρόνων. Είναι συχνό λοιπόν σε ώριμες γυναίκες η ύπαρξη πολύ λίγων τριχών στις κάτω βλεφαρίδες. Το να βάλεις μάσκαρα σε αυτές θα τραβήξει τη προσοχή σε κάτι που δεν είναι δυνατό σου σημείο. Μια λύση σε αυτό είναι να βάλεις μάσκαρα μόνο στις πάνω βλεφαρίδες για να σου ανοίξουν το βλέμμα και να το κάνουν να φαίνεται πιο ξεκούραστο.

Δοκίμασε το μολύβι στην εσωτερική γραμμή του ματιού!

Με το μολύβι στην εσωτερική γραμμή του ματιού θα κάνεις το βλέμμα σου να φαίνεται πιο ξεκούραστο. Αυτό διότι μεγαλώνοντας, το σημείο εκείνο παρουσιάζει μια ερυθρότητα που κάνει τα μάτια να φαίνονται ταλαιπωρημένα. Ένα λευκό ή υπόλευκο χρώμα λοιπόν θα δώσει την επιθυμητή ζωντάνια στο βλέμμα σου, σε συνδυασμό πάντα με το κατάλληλο μακιγιάζ.

Έλαιο Λαδανιάς ή Κίστου. Ο Δυνατός Ορός Της Φύσης. (σε έκπτωση)

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr