15 Λάθη που κάνεις στον καθαρισμό προσώπου!

15 Λάθη που κάνεις στον καθαρισμό προσώπου!

15 Λάθη που κάνεις στον καθαρισμό προσώπου!

Τα πράγματα θα έπρεπε να είναι πολύ απλά στον καθαρισμό προσώπου. Νερό, cleanser και ταμπονάρισμα με μία πετσέτα και όλα είναι εντάξει. Στην πραγματικότητα ο καθαρισμός είναι η βάση της περιποίησης του δέρματος! Παρόλο που φαίνεται απλή η διαδικασία, είναι ο σωστός τρόπος που κάνει όλη τη διαφορά!

Ο σωστός καθαρισμός προσώπου μπορεί να αποτρέψει την ακμή, να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος και να το βελτιώσει! Για να πιάσει πραγματικά τόπο η καθημερινή σου ρουτίνα μπορείς να αποφύγεις τα κοινά λάθη και να κάνεις το πρόσωπο σου να λάμπει!

15 Λάθη στον καθαρισμό προσώπου!

1. Ξεχνάς να κάνεις καθαρισμό το βράδυ

Κατά την διάρκεια της μέρας το δέρμα μας παράγει ιδρώτα και έλαια και οι σκόνες του περιβάλλοντος κολλάνε πάνω! Είμαστε εκτεθειμένες στην μόλυνση αλλά και σε σωματίδια σκόνης που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς, ακμή και πρόωρη γήρανση. Ακόμα κι αν δεν έχεις βαφτεί, ο καθαρισμός προσώπου το βράδυ είναι απαραίτητος. Δες επίσης 6 Λάθη που κάνουμε και βλάπτουμε το δέρμα μας!

2. Δεν κάνεις καθαρισμό το πρωί

Δυστυχώς μόνο ο βραδινός καθαρισμός δεν μπορεί να βοηθήσει για τα φυσικά έλαια που παράγονται κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά ούτε και για τα μικρόβια που έλκονται στο δέρμα από τα μαλλιά ή το μαξιλάρι.

3. Πλένεσαι με καυτό νερό

Το καυτό νερό δεν είναι φίλος της επιδερμίδας και ειδικά του προσώπου που είναι πολύ ευαίσθητο. Το νερό σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να χαλάσει τις φυσικές άμυνες της επιδερμίδας αλλά επίσης αφυδατώνει το δέρμα.

4. Χρησιμοποιείς ίδιο σαπούνι για ντεμακιγιάζ

Πολλά makeup είναι ανθεκτικά στο απλό cleanser προσώπου ή αδιάβροχα. Γι αυτό το λόγο για να απομακρύνεις το makeup μπορείς να κάνεις ντεμακιγιάζ με ειδικά μαντηλάκια, λοσιόν ή νερό micellar που είναι και η τελευταία λέξη της κοσμετολογίας, και μετά να χρησιμοποιήσεις και το σαπούνι σου ειδικά αν έχεις λιπαρό δέρμα.

5. Χρησιμοποιείς μόνο μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Αν χρησιμοποιείς μόνο τα ειδικά μαντηλάκια για να καθαρίσεις το πρόσωπο σου, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι επικίνδυνο για το δέρμα. Τα μαντηλάκια αυτά έχουν συντηρητικά που τα εμποδίζουν να χαλάσουν. Όταν ξεβάφεσαι όμως με αυτά το περισσότερο makeup φεύγει αλλά πάνω στο δέρμα σου μένουν τα συντηρητικά.

6. Χρησιμοποιείς το λάθος cleanser

Το σαπούνι προσώπου ακριβώς όπως και η ενυδατική ή το makeup σου πρέπει να είναι ανάλογα τον τύπο της επιδερμίδας σου. Αν χρησιμοποιείς cleanser για λιπαρά δέρματα ενώ το δέρμα σου είναι ξηρό θα αφυδατωθεί τόσο πολύ το πρόσωπο σου που θα σπάσει και θα δημιουργηθούν παντού μικρές ρυτίδες. Το Α και το Ω είναι η χρήση των κατάλληλων προϊόντων.

7. Χρησιμοποιείς ένα οποιοδήποτε σαπούνι

Είτε είναι μία μπάρα σαπουνιού που βρήκες στο μπάνιο είτε κρεμοσάπουνο για τα χέρια θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν έχουν το κατάλληλο pH για το δέρμα του προσώπου. Είναι τόσο σκληρά που σίγουρα θα κάνουν το δέρμα σου να κοκκινίζει από τα σπασμένα αγγεία.

8. Χρησιμοποιείς συνέχεια την ίδια πετσέτα

Αν χρησιμοποιείς την ίδια πετσέτα για αρκετές μέρες, η πετσέτα αυτή θα έχει μαζέψει πάρα πολλά βακτήρια. Άλλαζε την πετσέτα σου συχνά και θα δεις μεγάλη διαφορά, ειδικά αν έχεις ακμή.

9. Σκουπίζεσαι με την πετσέτα του ντους

Κάνεις ντους και βγαίνοντας σκουπίζεις το σώμα σου και το πρόσωπο σου με την ίδια πετσέτα. Αυτή μπορεί να είναι μία αιτία για την εξάπλωση βακτηρίων από το σώμα σου στο πρόσωπο.

10. Κάνεις peeling για πολύ ώρα

Όταν κάνεις καθαρισμό προσώπου πρέπει να στοχεύεις στα 20 με 30 δευτερόλεπτα γιατί η σαπουνάδα για παραπάνω χρόνο μπορεί να βλάψει το πρόσωπο σου. Πιο σοβαρή ζημιά όμως μπορεί να κάνει το peeling. Αν το παρακάνεις με τον χρόνο που προκαλείς τριβή στο δέρμα σου μπορεί να το ερεθίσεις και να σπάσουν κάποια αγγεία. Επίσης, το peeling όπως και ο καθαρισμός μπορεί να απομακρύνουν νεκρά κύτταρα και μικροοργανισμούς, όμως αν ερεθίσουν το δέρμα, το αφήνουν πιο ευάλωτο στα βακτήρια που μπορεί να εισέλθουν πιο γρήγορα.

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

11. Κάνεις peeling πολλές φορές την εβδομάδα

Το peeling είναι ιδανικό μία δύο φορές μάξιμουμ την βδομάδα ανάλογα πάντα τον τύπο του δέρματος και τις οδηγίες του δερματολόγου. Είναι σημαντικό να αποφεύγεις τα καθαριστικά σαπούνια προσώπου που περιέχουν και scrub γιατί έτσι θα κάνεις απολέπιση δύο φορές τη μέρα κι αυτό μπορεί να καταστρέψει την επιδερμίδα σου.

12. Κάνεις καθαρισμό προσώπου συνέχεια

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά αλλά το πρόσωπο μας δεν χρειάζεται καθαρισμό πάνω από δύο φορές τη μέρα. Με εξαίρεση το πλύσιμο μετά από γυμναστική ή λόγω ιδρώτα, αν πλενόμαστε πολλές φορές υπάρχει η πιθανότητα είτε για ξηρότητα είτε για παραγωγή περισσότερου σμήγματος και ελαίων. Η ξηρότητα θα μας οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση ενώ το έξτρα σμήγμα σε ακμή.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

13. Κάνεις καθαρισμό προσώπου μετά από τη μάσκα

Οι μάσκες προσώπου αλλά και τα peeling γράφουν στις οδηγίες ότι ο καθαρισμός με σαπούνι προηγείται της μάσκας ή του scrub. Στην περίπτωση της μάσκας, ο σκοπός είναι τα συστατικά να εισχωρήσουν στο δέρμα. Αν λοιπόν πλύνεις το πρόσωπο σου μετά τη μάσκα θα διώξεις όλα τα συστατικά που θα βελτίωναν το δέρμα.

14. Δεν χρησιμοποιείς σωστά το τόνερ

Παλιά τα τόνερ περιείχαν αλκοόλ και χρησιμοποιούνταν για να μειώνεται το σμήγμα. Άλλη βασική τους λειτουργία ήταν να επαναφέρουν το pH της επιδερμίδας. Τώρα όμως υπάρχουν τόνερ όλων των ειδών. Μερικά λειτουργούν ακόμα και σαν primer ενυδατώνοντας την επιδερμίδα. Βρες το δικό σου toner και χρησιμοποίησε το δυο φορές τη μέρα μετά τον καθαρισμό. Δες επίσης Τα 10 καλύτερα primer της αγοράς για όλους τους τύπους δέρματος!

15. Δεν χρησιμοποιείς ενυδατική

Η ενυδατική κρέμα είναι πολύ σημαντική για να κρατήσει το δέρμα την υγρασία του και να παραμείνει υγιές. Μία ενυδατική κρέμα με SPF μπορεί να σε καλύψει όλο το χειμώνα ενώ τους θερινούς μήνες μπορείς να βάζεις αντηλιακό από πάνω και να δημιουργήσεις σύμφωνα με τους ειδικούς, μία επιπλέον προστατευτική στρώση. Δες επίσης Οι 10 Καλύτερες ενυδατικές κρέμες για το πρόσωπο!

www.ediva.gr

Απολεπιστικό Gel Καθαρισμού για λιπαρή επιδερμίδα χωρίς ακμή και στίγματα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr