Σου περίσσεψαν υλικά από τα μελομακάρονα; Κάνε αυτές τις beauty συνταγές!

Σου περίσσεψαν υλικά από τα μελομακάρονα; Κάνε αυτές τις beauty συνταγές!

Τα μελομακάρονα είναι η Χριστουγεννιάτικη παράδοση που έχει τη δική της ιστορία σε κάθε οικογένεια. Πολλές θυμόμαστε χαρακτηριστικά να ετοιμάζουμε τα μελομακάρονα πλάι στη μητέρα και το σπίτι να μυρίζει Χριστούγεννα με την πρώτη φουρνιά. Αυτό έκανες τώρα και εσύ με το παιδάκι σου ή θα κάνεις μέσα στις επόμενες ημέρες και θα δημιουργήσεις τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Μπορούμε να κάνουμε την ετοιμασία των μελομακάρονων ακόμα πιο γλυκιά όμως και να προσθέσουμε στις οικογενειακές σου παραδόσεις μία ακόμη που θα απολαμβάνεις με την κόρη σου για πολλά χρόνια.

 

Βλέπεις, πολλά από τα υλικά των μελομακάρονων είναι ό,τι πρέπει και για την επιδερμίδα μας. Το ελαιόλαδο, το μέλι, τα καρύδια, το πορτοκάλι… Όλα μαζί δίνουν νοστιμιά στο γλυκό αλλά και θρέψη στο πρόσωπό μας. Αν σου περίσσεψαν λοιπόν υλικά ετοιμάσου να κάνεις μία Χριστουγεννιάτικη μάσκα με την κόρη σου. Αν ακόμα δεν έχεις φτιάξει μελομακάρονα, απλά φρόντισε να κρατήσεις τα παρακάτω υλικά:

2 κουταλιές της σούπας αλεσμένα καρύδια
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ξύσμα από πορτοκάλι
+ (κανέλα προαιρετικά).

Φρόντισε τα καρύδια σου να έχουν μόνο ψίχα και αφού τα αλέσεις πολύ καλά, πρόσθεσέ τους το ξύσμα από το πορτοκάλι. Έπειτα, πρόσθεσε εναλλάξ τις κουταλιές του μελιού και του λαδιού ανακατεύοντας καλά. Το μείγμα σου δεν πρέπει να είναι υδαρό αλλά ούτε και πολύ πηχτό.
meli koutalia maska prosopou

Στη συνέχεια περάστε το στο πρόσωπό σας (εσύ και η κόρη σου) κάνοντας απαλό μασάζ και περιμένετε 10 λεπτά για να δράσει η φανταστική Χριστουγεννιάτικη μάσκα. Τι την θέλεις όμως την κανέλα; Αν το κοριτσάκι σου είναι στην εφηβεία και υποφέρει από ακμή ή ακόμα αν και εσύ έχεις ακμή ενηλίκων, 1/3 του κουταλιού κανέλα στη μάσκα θα κάνεις θαύματα για τα σπυράκια. Το ελαιόλαοδο ενυδατώνει βαθιά όπως και το μέλι ενώ τα καρύδια απολεπίζουν και παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία. Το ξύσμα πορτοκαλιού προσθέτει στο μείγμα βιταμίνη c αλλά και βοηθά την επιδερμίδα να λάμψει. Είναι στην πραγματικότητα μία μάσκα μελομακάρονο που κάνει θαύματα!

Λοιπόν; Δεν είναι μία πανεύκολη μάσκα; Γιατί να μην την κάνεις παράδοση στην οικογένειά σου και δημιουργήσεις ακόμα περισσότερες αναμνήσεις;

/www.mothersblog.gr

Καρυδέλαιο. Έλαιο καρυδιού.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr