Ποια χρώματα ρούχων ταιριάζουν στο χρώμα των μαλλιών σου

Ποια χρώματα ρούχων ταιριάζουν στο χρώμα των μαλλιών σου

Το μεγαλύτερο στυλιστικό λάθος που κάνουμε, είναι ότι επιλέγουμε ρούχα που είναι στη μόδα, χωρίς να δίνουμε μεγάλη σημασία στο αν ταιριάζουν με το χρώμα των μαλλιών μας. Γενικά όταν πηγαίνουμε για ψώνια, δεν θα πρέπει να αγοράζουμε μόνο χρώματα που απλά μας αρέσουν, αλλά το ποια μας πηγαίνουν.

Όπως είχε πει και η Coco Chanel “το καλύτερο χρώμα σε ολόκληρο τον κόσμο είναι αυτό που δείχνει όμορφο επάνω σου”. Και όντως ισχύει αυτό, μιας και ο χρωματικός συνδυασμός μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση σου ή να καταστρέψει όλο σου το look.

Ποια είναι όμως τα χρώματα ρούχων που σου πάνε περισσότερο;

12 Χρώματα ρούχων που μπορείς να επιλέξεις ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών σου

Χρωματικοί συνδυασμοί για ξανθιές

Το πιο σημαντικό, που δεν θα πρέπει να ξεχνάει καμία γυναίκα που έχει είτε φυσικά είτε βαμμένα ξανθά μαλλιά, είναι πως το ξανθό είναι ένα έντονο χρώμα που τραβάει την προσοχή και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επισκιάζεται από τα ρούχα της.

Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να φοράει και φορέματα ή μπλούζες με πιο έντονα χρώματα, αρκεί να είναι κάποιο από αυτά που βλέπουμε και στην εικόνα. Ένα extra tip, είναι όποτε μπορείς, αντί για μαύρο να επιλέγεις το μπλε σκούρο, μιας και είναι μια σαφώς καλύτερη επιλογή!

Χρωματικοί συνδυασμοί για καστανές

Όσον αφορά τις γυναίκες με καστανά μαλλιά αλλά και τις μελαχρινές τώρα, ισχύουν τα άκρως ανάποδα, μιας και οι ιδανικές επιλογές που μπορούν να κάνουν είναι τόσο τα φωτεινά χρώματα όσο και τα κορεσμένα.

Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την ομάδα γυναικών, καλό θα ήταν να αποφεύγεις τα παστέλ χρώματα και να επιλέγεις πιο φωτεινές ουδέτερες αποχρώσεις, όπως είναι για παράδειγμα το κάτασπρο και το ανοιχτό γκρι, τα οποία είναι προτιμότερα από το μπεζ.

Χρωματικοί συνδυασμοί για κοκκινομάλλες

Το κόκκινο και το χάλκινο χρώμα στα μαλλιά, είναι η πιο έντονη επιλογή που μπορείς να κάνεις, οπότε θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με τα ρούχα που φοράς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχεις περιθώρια για να παίξεις με την εμφάνιση σου.

Τα βασικά χρώματα που θα πρέπει να βάλεις στην γκαρνταρόμπα σου, είναι το μπλε σκούρο και πετρόλ, το κόκκινο και ειδικά σε πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως είναι το βουργουνδί, αλλά και το πράσινο για μεγαλύτερη αντίθεση.

Χρωματικοί συνδυασμοί για ασημί και γκρι μαλλιά

Τέλος, έχουμε και τα silver μαλλιά, τα οποία είναι πολύ στην μόδα για τα χρώματα μαλλιών. Σε αυτή την περίπτωση, επειδή το ασημί είναι ένα πιο απαλό και συγκρατημένο χρώμα, θα πρέπει να φροντίσεις είτε να φοράς φωτεινά χρώματα, ώστε να φωτίζεις το πρόσωπο σου και να του δίνεις λάμψη, είτε μεταλλικές αποχρώσεις και αποχρώσεις του γκρι, για να δώσεις έμφαση στην σιλουέτα και το πρόσωπο σου.

Και τα πιο σκούρα χρώματα όμως, όπως το μωβ και το μπλε, θα κάνουν μια πολύ όμορφη αντίθεση.

Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr