Μέλι: Σύμμαχος στη διατροφή αλλά και στην ομορφιά

Μέλι: Σύμμαχος στη διατροφή αλλά και στην ομορφιά

Έχεις σκεφτεί ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπάνιο;

Το μέλι συνήθως δεν λείπει ποτέ από καμία κουζίνα. Όμως είχες σκεφτεί πως πέρα από τo να το απολαύσεις, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και κάπως αλλιώς; Να, για παράδειγμα σε ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπάνιο….

Στα μαλλιά
Θα χρειαστείς 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 1/2 φλιτζανιού γάλα . Αναμιγνύεις τα δύο συστατικά και, όταν έχουν ανακατευτεί καλά, απλώνεις το μίγμα στα μαλλιά σου. Το αφήνεις να δράσει για 15 λεπτά και έπειτα ξεπλένεις με άφθονο νερό.

Στο πρόσωπο
Απλά ανακατέψτε μια μικρή κουταλιά μέλι με λίγο ζεστό νερό στην παλάμη του χεριού σου, κάνε μασάζ σε όλο το πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις και ξέβγαλε.

Μπορείς να φτιάξεις και μια απλή μάσκα προσώπου παίρνοντας ένα κουταλάκι της σούπας μέλι και χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε τα υλικά σε ένα μπολ και άπλωσε τα πάνω στην επιδερμίδα σου. Άφησε την μάσκα να δράσει 10 λεπτά και αφαίρεσε με ζεστό νερό. Το δέρμα θα καθαρίσει.

Στο μπάνιο
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι στο νερό του μπάνιου και χαλάρωσε. Το δέρμα θα ενυδατωθεί, ενώ θα μυρίζει πολύ όμορφα. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως πολλά προϊόντα ομορφιάς έχουν βασικό συστατικό το μέλι.

Στα χείλη
Δημιούργησε ένα καλλυντικό για τα χείλη συνδυάζοντας κερί μέλισσας, ελαιόλαδο, βούτυρο κακάο και μέλι (και ένα αιθέριο έλαιο, αν θες). Τώρα θα έχεις σούπερ ενυδατωμένα χείλη και τον χειμώνα, που τα χείλη ταλαιπωρούνται παραπάνω.

Πηγή: ygeiamou.gr

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr