Τροφές και γιατροσόφια που καταπολεμούν την ουλίτιδα και σφίγγουν τα ούλα

Τροφές και γιατροσόφια που καταπολεμούν την ουλίτιδα και σφίγγουν τα ούλα

 

Αλήθεια ποιες τροφές θεραπεύουν τα ούλα;

Ποιες τροφές κάνουν καλό στα ούλα; Όταν ανακαλύπτεις ότι τα ούλα σου ματώνουν  καθώς τα βουρτσίζεις είναι μεταξύ άλλων, ένα από τα πρώτα ερωτήματα που σου έρχονται στο μυαλό.

Ιδού λοιπόν οι τροφές  που σφίγγουν τα ούλα για ένα λαμπερό χαμόγελο  και υγιές μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Βατόμουρα, καρότα, κρεμμύδι, λάχανο, λεμόνι, πορτοκάλι, σελινόριζα, σταφίδα, σύκο.

Top τροφή : Τα βατόμουρα! Είναι γνωστό ότι χαρακτηρίζονται από μια σειρά μαγικών ιδιοτήτων. Πρώτον σκοτώνουν τις ρυτίδες  και λειτουργούν ενάντια στην χαλάρωση των ιστών. Ιστούς λοιπόν έχουν και τα ούλα και κατά τη διάρκεια της ουλίτιδας χαλαρώνουν. Οπότε τα μούρα έρχονται σαν πυροσβεστήρας !!

Άλλες ιδιότητες: Αντικαρκινικές, Αντιοξειδωτικές, Αντιφλεγμονώδεις. Επίσης τρώγοντας μούρα δυναμώνετε και την καρδιά σας!

Άλλα κόλπα.

Για να καθαρίσετε και α δυναμώσετε τα ούλα σας, οι έρευνες που μελέτησαν την διατροφή των Γάλλων, μας υποδεικνύουν το εξής: μετά το γεύμα σας φάτε ένα μήλο ή λίγες φέτες  από αυτό το φρούτο (ότι επιθυμείτε )και αμέσως μετά ένα κομμάτι  λευκό τυρί σε μέγεθος σπιρτόκουτου. Η σιελόρια που ακολουθεί σε συνδυασμό με την χημεία αυτών των δύο τροφών λειτουργουν  θεραπευτικά στα άρρωστα ούλα!

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΜΕΝΑ ΟΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ.

Είναι πάρα πολύ απλό και πολύ μαγικό. Βράζετε λεβάντα σε ένα μπρίκι και κάνετε μπουκώματα αμέσως μόλις γίνει χλιαρό. Εγώ μάλιστα βράζω την λεβάντα μου και την βάζω σε ένα μισόλιτρο γυάλινο μπουκάλι και κάνω μπουκώματα συνεχώς όταν βλέπω τέτοια συμπτώματα. Είμαι διαβητική και ως γνωστόν οι διαβητικοί αντιμετωπίζουμε συχνά προβλήματα με τα ούλα μας και χρειάζεται μεγάλη υπευθυνότητα από μέρους μας.

Για να σταματήσει η μόλυνση μαζί με το αίμα: παίρνετε ριγανέλαιο και στάζετε μια σταγόνα μέσα σε ένα γεμάτο ποτήρι νερό. Ως γνωστόν το ριγανέλαιο είναι η καλύτερη φυσική αντιβίωση. Θέλει όμως πολύ προσοχή στην χρήση της. Αν το μπουκάλι που περιέχει το ριγανέλαιο δεν έχει σταγονόμετρο, τότε για να πετύχω την μια σταγόνα που χρειάζομαι (ΜΟΝΟ), παίρνω ένα κουτάλι και ρίχνω πρώτα μέσα στο κουτάλι το ριγανέλαιο από το ανοιχτό του στόμιο. Κατόπιν το περίσσευμα αυτό από το ριγανέλαιο, το ρίχνω όλο ξανά  πίσω στο μπουκάλι και αφήνω μόνο μια σταγόνα μέσα στο κουτάλι μου, που την στάζω τελικά στο γεμάτο ποτήρι με νερό. Ανακατεύω, κάνω μπουκώματα με αυτό και η μόλυνση σταματάει πριν καν αρχίσει.

Ο λόγος που χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί με το ριγανέλαιο είναι γιατί είναι ερεθιστικό και μπορεί να σας κάψει. Σε καμία περίπτωση μην βάλετε παραπάνω σταγόνες! Εναλλακτικά βράστε σε ένα μπρίκι μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη και κάντε μπουκώματα. Ξεπλύνετε δηλαδή το στόμα σας στο εσωτερικό του και μετά πετάξετε το νερό.

Κι ένα ακόμη μυστικό. Το ριγανέλαιο μετά από συχνή πλύση λευκαίνει τα δόντια. Εγώ έχω πολύ συχνά ένα μπουκαλάκι νερού λεβάντας στο μπάνιο μου κι ένα ριγανέλαιου και όποτε θυμάμαι μέσα στην μέρα κάνω πλύσεις. Δεν το μετάνιωσα ποτέ.

Περιοδοντικό απόστημα: έχει πολύ πόνο όσοι το έχουν πάθει το γνωρίζουν. Εμένα όταν μου συμβεί, μου συμβαίνει πάντα Παρασκευή. Πως σταματώ τον πόνο μέχρι να έρθει η Δευτέρα για την επίσκεψη μου στην οδοντίατρο; Παίρνω τειόδεντρο (tee tree)  και βάζω  μια σταγόνα πάνω στο απόστημα που έχει σχηματιστεί στο ούλο. Αν δεν περάσει με την πρώτη μετά από 2 ώρες ξαναβάζω και δεύτερη.  Επιμένω μέχρι να υποχωρήσει το απόστημα. Όταν τοποθετώ το αιθέριο έλαιο πάνω στο πρησμένο ούλο, το απλώνω στην περιοχή και το περίσσευμα του το φτύνω. Προσοχή σε καμία περίπτωση δεν καταπίνουμε αιθέρια έλαια παρά μόνο αν μας τα συστήσει αρωματοθεραπευτής.

ΑΛΟΗ

Έχω ξαναγράψει για την αλόη (επάλειψη με ένα λεπτό κομματάκι φύλου αλόης πάνω σε καθαρά δόντια) και αμέσως μετά επάλειψη με σπαθόλαδο για την υγεία της διατήρησης των δοντιών και των ούλων.  Ισχύει.

Μαστιχόνερο: φτιάχνω το δικό μου για γερά ούλα και λευκό χαμόγελο. Είναι πάρα πολύ απλό. Βάζω 10 κομματάκια μαστίχας  σε ένα μπουκάλι νερό και πίνω από αυτό. Αν νομίζετε ότι το μαστιχόνερο μυρίζει μαστίχα κάνετε λάθος. Δεν μυρίζει τίποτα είναι όμως νόστιμο και απολαυστικό να το πίνει κανείς. Εκτός από τα ούλα κάνει καλό στο στομάχι, στην επιδερμίδα και στην χοληστερίνη.

Υπάρχουν και άλλα να σας γράψω  αλλά οι πολλές γνώσεις και πληροφορίες ,απλώς εντυπωσιάζουν και μπερδεύουν τον αναγνώστη καταργώντας την χρησιμότητα τους. Γι αυτό θα σταματήσω εδώ. Έτσι κι αλλιώς όλα αυτά που σας έγραψα αποτελούν αποστολή σωτηρίας και υγείας και αν τα ακολουθήσετε θα σας φανούν κάτι παραπάνω από χρήσιμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν παραλείπουμε ποτέ να επισκεφτούμε τον οδοντογιατρό μας. Αυτός είναι ο κύριος σύμβουλος μας. Την ίδια τακτική ακολουθώ και προσωπικά. Ενημερώνω για όλες μου τις τακτικές την οδοντίατρο μου . Κατόπιν δικής μας υπεύθυνης επιλογής ο γιατρός μας είναι υπεύθυνος για την υγεία μας  και με την συναίνεση μας εμείς ως ασθενείς διευκολύνουμε το έργο του με πρόληψη, για το δικό μας καλό.

Ζωή Κυροπούλου. Δημοσιογράφος -συγγραφέας -ερευνήτρια βοτάνων και εναλλακτικής ιατρικής.

Μέχρι τα 35 μου ασχολήθηκα φανατικά με αστυνομικά  ρεπορτάζ  σε μορφή διηγήματος, ψυχολογικά άρθρα , παιδιού κ.π.α. με όλα τα πανελλαδικά περιοδικά. Από τα 35 και μετά (εδώ και μια δεκαπενταετία) ασχολούμαι με την βαθιά έρευνα στον τομέα των βοτάνων λόγω του διαβήτη που απέκτησα και  έκανε πλουσιότερη την ζωή μου.  Από τότε θέλω να μοιράζομαι τις γνώσεις μου γιατί είναι υπέροχο να αισθάνεσαι χρήσιμος άνθρωπος.  🙂 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr