9 λόγοι να βάλεις την σπιρουλίνα στην ρουτίνα ομορφιάς σου!

9 λόγοι να βάλεις την σπιρουλίνα στην ρουτίνα ομορφιάς σου!

Είναι περίπου 3 χρόνια τώρα που χρησιμοποιώ την σπιρουλίνα σε καθημερινή βάση. Μου την είχε συστήσει κάποτε η κομμώτριά μου, με σκοπό να μακρύνουν τα μαλλιά μου πιο γρήγορα. Από τη στιγμή που την δοκίμασα, η ζωή μου άλλαξε για πάντα –αλήθεια όμως! Τα μαλλιά μου δυνάμωσαν, η επιδερμίδα μου «καθάρισε» από τυχόν δερματικές ενοχλήσεις μέχρι και τα νύχια μου μάκρυναν πιο γρήγορα!
Κάνοντας πλέον μια πιο ολοκληρωμένη έρευνα για αυτό το φυσικό και αγνό συστατικό έμαθα τα εξής:

allou.gr

Η σπιρουλίνα είναι ένα βρώσιμο φύκι εξαιρετικά πλούσιο σε πρωτεΐνες, χλωροφύλλη και καροτενοειδή [ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες] και φημίζεται, διότι περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, χάρη στα 8 απαραίτητα και στα 9 άλλα αμινοξέα που περιέχει σε σωστές αναλογίες. Είναι, επίσης, πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β [Β1, Β2, Β6, Β12], βιταμίνης Ε, φυλλικού οξέως, άλλων βιταμινών, καροτενοειδών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων.

 

Καταλαβαίνεις λοιπόν, πόσο ισχυρή είναι η δράση της σπιρουλίνας. Παρακάτω σου λέω λοιπόν, τα πιο σημαντικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην ομορφιά.

1. Τονώνει και συσφίγγει την επιδερμίδα
2. Βοηθάει στην αναπαραγωγή νέων κυττάρων
3. Καταπολεμάει την ακμή

4. Δυναμώνει τα νύχια
5. Ενυδατώνει τα μαλλιά
6. Μακραίνει τα μαλλιά
7. Καταπολεμάει την πιτυρίδα
8. Κάνει την επιδερμίδα λαμπερή
9. Αποτοξινώνει το δέρμα

Σημείωση: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την σπιρουλίνα είτε καταναλώνοντάς την σαν βιταμίνη (συμπλήρωμα διατροφής σε χάπι) ή ακόμη να προτιμήσεις προϊόντα ομορφιάς που την περιλαμβάνουν σαν βασικό συστατικό (βλ. σαμπουάν, κρέμες σώματος κτλ.

Μάσκα Προσώπου Άμεσης Σύσφιξης με Σπιρουλίνα (2 συσκευασίες προσφορά)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr