Μετά τις γιορτές: Αδυνατίστε χωρίς να ξεκινήσετε δίαιτα

Μετά τις γιορτές: Αδυνατίστε χωρίς να ξεκινήσετε δίαιτα

Πώς θα καταφέρετε να χάσετε τα κιλά που πήρατε στις γιορτές χωρίς να ξεκινήσετε δίαιτα

Από τη μία η καραντίνα και από την άλλη οι γιορτές μπορούν πολύ εύκολα να σας κάνουν να χάσετε κάθε έννοια προγράμματος όσον αφορά τις διατροφικές σας συνήθειες. Αυτό λοιπόν που χρειάζεστε είναι η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής και όχι πανικός και ακραίες δίαιτες. Ο βασικός διατροφικός κανόνας είναι η ημέρα σας να περιλαμβάνει και πάλι αρκετά γεύματα, ιδανικά ένα πρωινό, δύο ενδιάμεσα σνακ, ένα μεσημεριανό γεύμα και ένα πιο ελαφρύ βραδινό.

Με άλλα λόγια, φροντίστε να έχετε μικρά και συχνά γεύματα, ώστε να μη νιώθετε έντονη πείνα και να αποφεύγετε την υπερφαγία. Φυσικά, εξίσου σημαντικό είναι να συμπεριλάβετε ποιοτικές τροφές σε κάθε σας γεύμα.

Ευκαιρία για detox
Η αποτοξίνωση αποτελεί μια σημαντικότατη και άκρως απαραίτητη διαδικασία που επιτελείται από τον ίδιο σας τον οργανισμό. Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να τον βοηθήσετε να την κάνει πιο αποτελεσματικά, δίνοντάς του τις κατάλληλες τροφές και ροφήματα. Επομένως, θα πρέπει να μειώσετε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και να επιλέξετε ως κυρίως μενού στο σπίτι περισσότερα όσπρια, λαδερά και ψάρι συνοδευόμενο πάντα με σαλάτες εποχής. Περιορίστε το αλάτι στο φαγητό σας και αντ’ αυτού βάλτε περισσότερα μπαχαρικά και μυρωδικά. Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό και φυσικά αφεψήματα όλων των ειδών, που θα βοηθήσουν το σώμα σας να διώξει γρήγορα τις τοξίνες του κρέατος, των γλυκών και του αλκοόλ.

Δυναμικό ξεκίνημα
Δεν είναι τυχαίο ότι παραδοσιακά το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μετά από την πολύωρη «νηστεία» του ύπνου, το πρωινό είναι η πρώτη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό σας. Θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον μία μερίδα γαλακτοκομικών, αλλά και υδατάνθρακες, όπως δημητριακά, μαύρο ψωμί και φρούτα. Όταν παραλείπετε το πρωινό, καταλήγετε να πεινάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυξάνοντας την πιθανότητα «βουλιμικών» τσιμπολογημάτων.

Σαλάτα σε κάθε γεύμα
Φροντίστε να συνοδεύετε πάντα τα γεύματά σας με πράσινη σαλάτα που θα περιέχει 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι αποτρέπουν την υπερκατανάλωση θερμίδων και τελικά ενισχύουν την απώλεια κιλών. Επίσης, περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά σημαντικά για τον οργανισμό σας.

Ελαφρύ βραδινό
Προκειμένου να καταφέρετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να έχετε ένα ελαφρύ βραδινό. Μια ελαφριά σαλάτα με τόνο ή κοτόπουλο ή ψητό ψάρι, ένα τοστ με 1 ποτήρι γάλα, μια φρουτοσαλάτα με 1 γιαούρτι και μέλι ή μισή ποσότητα από το μεσημεριανό σας φαγητό είναι ενδεικτικές επιλογές για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα.

Γυμναστική
Η γυμναστική είναι σύμμαχός σας στην προσπάθειά σας να αυξήσετε τις καύσεις του οργανισμού σας είναι η άσκηση. Η σωματική δραστηριότητα κατά κανόνα ξεχνιέται τις εορταστικές περιόδους, γι’ αυτό καλό είναι να βάλετε στον καθημερινό σας προγραμματισμό μισή ώρα ήπιας αερόβιας άσκησης. Για παράδειγμα βάλτε στόχο να περπατάτε γρήγορα για μισή ώρα κάθε ημέρα.

www.vita.gr

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr