Μπορείς να γίνεις πανέμορφη με καλή διατροφή.  Δες την κάθε τροφή ξεχωριστά και τι θεραπεύει στο πρόσωπο σου!

Μπορείς να γίνεις πανέμορφη με καλή διατροφή. Δες την κάθε τροφή ξεχωριστά και τι θεραπεύει στο πρόσωπο σου!

Superfoods για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα

Κι όμως υπάρχουν superfoods που βοηθούν στην υγεία του δέρματός μας! Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή δεν συμβάλλει μόνο στη διατήρηση της σιλουέτας μας, αλλά μπορεί να μας χαρίσει ένα υγιές και λαμπερό δέρμα χωρίς χημικά και… νυστέρια.

Αρκεί να εντάξουμε στις καθημερινές μας συνήθειες τροφές όπως τα πράσινα λαχανικά, οι ντομάτες, τα αμύγδαλα και η μαύρη σοκολάτα!

spa-about.gr

Πράσινα λαχανικά για θρέψη

Τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, το Kale και τα πράσινα φασόλια προσφέρουν στο δέρμα σας τη θρέψη που χρειάζεται. Για παράδειγμα το σπανάκι είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Κ και ψευδάργυρο, θρεπτικά συστατικά για το δέρμα καθώς βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν την εμφάνιση της ακμής. Ακόμα τα πράσινα λαχανικά επιταχύνουν τον μεταβολισμό και την πέψη, ενώ περιορίζουν τις πιθανότητες εμφάνισης δυσκοιλιότητας.

Ντομάτες με αντιγηραντική δράση

Οι ντομάτες είναι από τις σημαντικότερες πηγές λυκοπενίου, το οποίο αποτελεί σημαντικό αντιοξειδωτικό ενάντια στη γήρανση. Επίσης, αποτελούν εξαιρετική πηγή Βιταμινών K, A, B1, B7, C, ψευδαργύρου, ποτάσιου, φώσφορου, σιδήρου, φολικού οξέως και μαγνησίου.

Αμύγδαλα για παραγωγή κολλαγόνου

Τα αμύγδαλα ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ σε συνδυασμό με το ασβέστιο που περιέχουν συνιστούν superfood για τα μαλλιά, τα νύχια, τα δόντια και το δέρμα. Ειδικοί λένε ότι θα πρέπει να τρώμε τουλάχιστον 10-15 αμύγδαλα την ημέρα, κυρίως ωμά και ανάλατα, καθώς η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Ε βοηθά στην αντιμετώπιση της ξηρότητας και της αφυδάτωσης, διατηρώντας το δέρμα μας ενυδατωμένο, λαμπερό και υγιές.

Τέλος στα δερματικά προβλήματα με λιναρόσπορο

Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βοηθά στη σωστή λειτουργία των υγιών δερματικών κυττάρων, ενώ ενισχύει τη νέα παραγωγή κολλαγόνου. Ως αποτέλεσμα το δέρμα μας διατηρεί την υγιή του όψη, χωρίς ρυτίδες. Επίσης, ο λιναρόσπορος περιέχει α-λινολενικό οξύ το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση της ξηρότητας του δέρματος και του κνησμού, ενώ η Βιταμίνη Β βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής και του εκζέματος.

Σολωμός για προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία

Ο σολωμός είναι γνωστός για τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχει, τα οποία, εκτός των άλλων, έχουν έντονη αντιγηραντική δράση. Το λιπαρό αυτό ψάρι είναι, όμως, πλούσιο και σε σελήνιο που βοηθά στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ η βιταμίνη D που περιέχει ευθύνεται για την απορρόφηση του ασβεστίου, του μαγνησίου και του φωσφόρου.

Λάμψη και τόνωση με πορτοκάλια

Η βιταμίνη C που περιέχουν τα πορτοκάλια δρα εξαιρετικά ως συστατικό καθαρισμού του δέρματός μας, δίνοντάς του την απαραίτητη λάμψη και τόνωση. Η κατανάλωση των πορτοκαλιών βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματός μας και αποκαθιστά την παραγωγή κολλαγόνου.

Super ενυδάτωση με αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι γνωστό για τις εξαιρετικές του ιδιότητες λόγω των φυτικών ελαίων και της Βιταμίνης Ε που περιέχει, χαρίζοντας πλούσια και βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα και προστατεύοντάς το από την υπεριώδη ακτινοβολία και την εμφάνιση της ακμής. Αποτελεί εξαιρετική πηγή Βιταμινών Κ,C,A,E και B6, καροτενοειδών και φολικού οξέως. Ακόμα περιέχει ποτάσιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες συμβάλλοντας στη βελτίωση της παραγωγής κολλαγόνου, τη μείωση των φλεγμονών και τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος και μιας νεανικής επιδερμίδας.

Μαύρη σοκολάτα κατά της φωτογήρανσης

Οι μαγικές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας στο δέρμα οφείλονται κυρίως στα αντιοξειδωτικά που περιέχει. Τα συστατικά της βοηθούν στην αντιμετώπιση της φωτογήρανσης και συμβάλλουν στην αποκατάσταση της παραγωγής κολλαγόνου. Ακόμα δρα κατά των φλεγμονών. Δύο πλακάκια μαύρης σοκολάτας τρεις φορές την εβδομάδα θα δώσουν περισσότερη λάμψη και υγιή όψη στο δέρμα σας!

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr