Η θρεπτική ρίζα που ρυθμίζει φυσικά το σάκχαρο στο αίμα

Η θρεπτική ρίζα που ρυθμίζει φυσικά το σάκχαρο στο αίμα

Νέα ερευνητικά δεδομένα αποκαλύπτουν την θεραπευτική δράση της ρίζας της πικραλίδας, η οποία μεταξύ άλλων συμβάλλει στην φυσική ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την θεραπευτική ρίζα της πικραλίδας, τότε ίσως να μην γνωρίζετε τα οφέλη που «κρύβει» για την υγεία. Η ρίζα της πικραλίδας αποτελεί μέρος του μπλε φυτού που ανήκει στην οικογένεια των πικραλίδων και είναι γνωστή για την θεραπευτική της δράση, ήδη από την αρχαιότητα, καθώς συμβάλλει, μεταξύ άλλων και στην φυσική ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Μπορεί να ψηθεί, να αλεθεί και να καταναλωθεί αντί του καφέ και αν κρίνουμε από τα οφέλη της, σίγουρα κερδίζει μια θέση στο.. πιάτο μας.

www.vita.gr
Η ρίζα της πικραλίδας συμβάλλει στο υγιές έντερο
Η ρίζα της πικραλίδας ή κιχώριο αποτελεί μία από τις κορυφαίες «πηγές» ινουλίνης, μια ίνα γνωστή για τις πρεβιοτικές της δράσεις.

Με λίγα λόγια, η τακτική πρόσληψη ινουλίνης βοηθά στην υπερίσχυση των «καλών» βακτηρίων έναντι των παθογόνων που βρίσκονται στο έντερο, με τα «καλά» βακτήρια να συνδέονται με καλύτερη πεπτική υγεία, αντιφλεγμονώδη δράση, ενισχυμένη ανοσία και καλή διάθεση.

Τα πρεβιοτικά ενισχύουν επίσης την απορρόφηση των βασικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου και του μαγνησίου.

Συμβάλλει στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα
Η ρίζα της πικραλίδας έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, της ινσουλίνης αλλά και στην βελτίωση του ελέγχου του διαβήτη.

Σε μελέτη, στην οποία συμμετείχαν γυναίκες με διαβήτη τύπου 2, μια ομάδα έλαβε ινουλίνη, που προέρχεται από τη ρίζα της πικραλίδας καιη άλλη ένα εικονικό ψευδοφάρμακο (placebo). Η ομάδα ινσουλίνης παρουσίασε αυξήσεις στα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο αίμα, καθώς και μείωση του βάρους και του HbA1c, ενός μέτρου της ρύθμισης του σακχάρου στο αίμα.

«Πηγή» αντιοξειδωτικών
Εκτός από τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τις φυτικές ίνες, η ρίζα πικραλίδας περιέχει διάφορους τύπους αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι γνωστό ότι μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν τη λειτουργία της αρτηρίας.

Με τη γήινη ή ξυλώδη γεύση του, η αποξηραμένη, αλεσμένη ρίζα κιχωρίου δεν χρησιμοποιείται συνήθως σε άλλες συνταγές. Εάν το δοκιμάσετε, είτε για να τον προσθέσετε στον καφέ είτε για να τον αντικαταστήσετε, προσέξτε να μην το παρακάνετε.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως υπερβολική απορρόφηση ασβεστίου, χαμηλό σάκχαρο στο αίμα.

Πικρόξυλο βότανο: για ρύθμιση ζαχάρου, χοληστερίνη, αδυνάτισμα κ.α..

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr