Πώς θα φτιάξω το δικό μου DIY σπρέι προσώπου (για κάθε τύπο δέρματος)

Πώς θα φτιάξω το δικό μου DIY σπρέι προσώπου (για κάθε τύπο δέρματος)

Έχεις ξηρό, λιπαρό ή κανονικό δέρμα; Φτιάξε το δικό σου σπρέι με βάση το τσάι και άλλα υλικά ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.

Αν αναζητάς κάτι για να σε αναζωογονήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, τι θα έλεγες για ένα μυρωδάτο σπρέι προσώπου που θα φτιάξεις μόνη σου; Iδού πώς θα το δημιουργήσεις μόνη σου εύκολα και με μικρό budget.

Πώς θα φτιάξω το δικό μου DIY σπρέι προσώπου (για κάθε τύπο δέρματος)

Βήμα 1ο
Φτιάξε τσάι.
Αυτή είναι η «βάση» για κάθε σπρέι προσώπου, μιας και «το τσάι είναι αντιοξειδωτικό που καταπραΰνει το ξηρό δέρμα και τον ερεθισμό», λέει η Ava Shamban, δερματολόγος. Εκείνη προτιμά πράσινο τσάι ή με ρόδι και προτείνει να χρησιμοποιήσεις δύο δόσεις τσαγιού για κάθε φλιτζάνι βραστού νερού. Bonus: Μπορείς να το βράσεις μαζί με μεταλλικό νερό από γυάλινο μπουκάλι, γιατί σύμφωνα με τη Shamban «το νερό προέρχεται από πηγές που δεν έχουν ρυπαντικές ουσίες και τα μεταλλικά στοιχεία ηρεμούν το ευαίσθητο δέρμα, ακόμα κι εκείνο που είναι επιρρεπή σε έκζεμα».

Βήμα 2ο
Πρόσθεσε ένα ή περισσότερα υλικά.
Ειλικρινά, μπορείς να σταματήσεις στο τσάι και θα έχεις ένα υπέροχο σπρέι προσώπου, αφού πρώτα το βάλεις στο ψυγείο για να κρυώσει. Ωστόσο, βρίσκουμε πιο διασκεδαστικό αν το κάνεις πιο ιδιαίτερο και προσθέσεις μερικά έξτρα υλικά ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου και τις προτιμήσεις σου.

Τι προτείνει η Shamban

Aντιοξειδωτική φρέσκια μέντα για να καταπραΰνει το κόκκινο, ξηρό, ευαίσθητο δέρμα (ανακάτεψε τέσσερα φύλλα για κάθε φλιτζάνι τσαγιού).

Aντιοξειδωτικό, καθαρό ροδόνερο για να ενυδατώσει και να καταπραΰνει το κόκκινο, ξηρό και ευαίσθητο δέρμα (η ποσότητα του ροδόνερου να είναι ίση με αυτή του τσαγιού).

Tζοτζόμπα έλαιο για να ενυδάτωση (μόνο μερικές σταγόνες και να «ανακινείς το μπουκάλι κάθε φορά που πρόκειται να το ψεκάσεις στο πρόσωπο σου»).

Eκχύλισμα αμαμελίδας για να τονώσεις το λιπαρό δέρμα (μία κ.σ. για κάθε φλιτζάνι τσαγιού)

www.shape.gr

Έλαιο Τζοτζόμπα ή Χοχόμπα. Το έλαιο που μοιάζει με το δέρμα μας!

Νερό αμαμελίδας. Σύσφιξη τόνωση στα κουρασμένα μάτια.

Ροδόνερο. Το αρχαιότερο καλλυντικό.

Αιθέριο έλαιο μέντας. Σύσφιξη σε πρόσωπο και σώμα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr