Συνταγές απο την κουζίνα της γιαγιάς για την δυσκοιλιότητα.

Συνταγές απο την κουζίνα της γιαγιάς για την δυσκοιλιότητα.

Αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας με καστορέλαιο.

Δρα γρήγορα αλλά επαναλαμβάνω μην το χρησιμοποιήσετε σε εξασθενημένο άτομο. Δίνει εγγυημένα αποτελέσματα. Βρέχετε ένα φανελένιο ύφασμα με ζεστό καστορέλαιο. (Τοποθετώ το ύφασμα σε ταψί, ρίχνω από πάνω το λάδι και μετά το βάζω στο φούρνο έως ότου ζεσταθεί). Το τοποθετείτε στην πλάτη, στο ύψος της μέσης και το καλύπτετε για να διατηρηθεί ζεστό. Το αφήνετε για τουλάχιστον 15 λεπτά. Πραγματοποιείτε την διαδικασία 1 φορά την ημέρα έως ότου το έντερο αρχίσει να λειτουργεί ικανοποιητικά.

Καθαρτικό με άλόη.

Βράζετε νερό για να το αποστειρώσετε και μετά το ψύχετε. Ρίχνετε το νερό και τον πράσινο φλοιό σε βάζο και το κλείνετε. (Σαν καθαρτικό, δεν χρησιμοποιείτε ο  χυμός, αλλά το τμήμα ανάμεσα στην επιδερμίδα και την σάρκα).

Το βάζετε στο ψυγείο και πίνετε 1 φλυτζάνι δύο φορές την εβδομάδα για να αποκατασταθεί η λειτουργία του εντέρου. Η δραστικότητα καθορίζεται από την ποσότητα της αλόης στο νερό. Αρχίζετε με λίγα κομμάτια και προσθέτουμε περισσότερα έως ότου αποκτήσει την δραστικότητα που επιθυμείτε.

Καθαρκτικό με χυμό μήλου.

Αναμιγνύετε 1/2 φλιτζάνι χυμό μήλου και 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Το πίνετε προτού ξαπλώσετε για ύπνο.

Καθαρκτικό με γαρίφαλο.

Ρίχνετε 1 φλυτζάνι βραστό νερό σε 1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα γαρίφαλα (μοσχοκάρφια). Καλύπτετε και τα αφήνετε να μουλιάσουν όλη νύχτα. Στραγγίζετε το επόμενο πρωί και πίνετε το υγρό κρύο.

Καθαρκτικό με μελάσσα.

Λαμβάνετε 2 κουταλιές σούπας μελάσσα προτού πέσετε για ύπνο. Είναι αποτελεσματική. Την προσθέτετε σε ένα ποτήρι γάλα ή χυμό, αν θέλετε να βελτιώσετε την γεύση.

Καθαρκτικό με δαμάσκηνα.

Ρίχνετε βραστό νερό σε μερικά δαμάσκηνα και τα αφήνετε να μουλιάσουν όλη νύχτα. Προσθέτετε μέλι εάν θέλετε να είναι γλυκό. Τρώτε τα δαμάσκηνα και πίνετε το υγρό.

Ρύθμιση του εντέρου με χυμό λεμονιού.

Αναμιγνύετε απο μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Το πίνετε σε καθημερινή βάση.

Ρύθμιση του εντέρου για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Βάζετε 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο σε 1 φλυτζάνι κρύο νερό κάθε πρωί και το πίνετε καθημερινά. Βοηθάει στην αποκατάσταση της λειτουργίας του εντέρου.

Άκορος. Το ειδικό ίαμα για τον τυμπανισμό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr