Είσαι κοκκινομάλλα; Αυτά είναι τα ιδανικά μακιγιάζ για σένα

Είσαι κοκκινομάλλα; Αυτά είναι τα ιδανικά μακιγιάζ για σένα

Είτε είσαι φυσική κοκκινομάλλα είτε αποφάσισες να ενδώσεις σ’ αυτή τη μεγάλη τάση και να βάψεις τα μαλλιά σου κόκκινα, πρέπει να ξέρεις αυτά τα tips μακιγιάζ.

Ϊσως έχεις δει στο beautyfest.gr το βίντεο της Έβελυν Καζαντζόγλου όπου ομολογεί ότι το μεγαλύτερο beauty λάθος που έχει κάνει είναι ότι όταν έβαψε τα μαλλιά της κόκκινα στην αρχή δεν φρόντισε να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στο μακιγιάζ της. Η αλήθεια είναι ότι το κόκκινο στα μαλλιά είναι ένα “δύσκολο” χρώμα που έχει τους δικούς του κανόνες ακόμα και για το μακιγιάζ που το συνοδεύει. Μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να το αναδείξεις με τον καλύτερο τρόπο.

Ελένη Καραγιάννη 

Η σωστή βάση
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας από τη βάση. Οι γυναίκες που είναι φυσικές κοκκινομάλλες έχουν συνήθως ανοιχτόχρωμη και πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα γι’ αυτό και πρέπει να την περιποιούνται πολύ σχολαστικά. Μην ξεχνάς την ενυδατική σου, την οποία μπορείς να αναμείξεις με λίγο foundation με ροζ ή ροδακινί βάση για ένα φυσικό αποτέλεσμα -γενικά, καλύτερα να αποφύγεις το υπερβολικό make up αν θέλεις το αποτέλεσμα να είναι ανάλαφρο και νεανικό. Εάν έχεις και φακίδες, ακόμα καλύτερα, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσεις να τις καλύψεις!

Είσαι κοκκινομάλλα; Αυτά είναι τα ιδανικά μακιγιάζ για σένα

Τα μάτια
Για να επιλέξεις το ιδανικό χρώμα για το μακιγιάζ των ματιών σου, το “κλειδί” είναι το χρώμα της ίριδας. Εάν έχεις μπλε μάτια, προτίμησε σκιές στις αποχρώσεις του χαλκού. Αν έχεις πράσινα, διάλεξε μπορντό ή μοβ σκιά. Η μοβ είναι επίσης ιδανική για τα καστανά μάτια. Για ένα πιο εκκεντρικό μακιγιάζ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπλε σκιά που κάνει τέλεια αντίθεση με το κόκκινο χρώμα των μαλλιών και αναδεικνύει τα σκούρα μάτια. Συνδύασε όποια από αυτές τις σκιές επιλέξεις με ένα eyeliner, είτε μαύρο εάν το κόκκινο των μαλλιών σου είναι αρκετά βαθύ είτε σε μοβ ή καφέ εάν έχεις πιο λαμπερό κόκκινο. Τέλος, μην παραμελείς τα φρύδια σου, που θα πρέπει να μην είναι πολύ σκούρα ώστε να ταιριάζουν με το χρώμα των μαλλιών σου,

Τα χείλη
Για τα χείλη προτίμησε αποχρώσεις όπως κοραλλί ή ροδακινί. Εάν θέλεις ένα έντονο κόκκινο, διάλεξε ένα κραγιόν με πορτοκαλί τόνους, ενώ εννοείται ότι σού ταιριάζουν και όλες οι nude αποχρώσεις. Τα κραγιόν σε πολύ σκούρους τόνους δεν συνιστώνται γενικά στις κοκκινομάλλες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι απολύτως ελεύθερη να δοκιμάσεις και να δεις εάν το αποτέλεσμα σου αρέσει.

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr