Πώς να φαίνεσαι νεότερη – Κατάλληλο μακιγιάζ και σπιτικές μάσκες αντιγήρανσης

Πώς να φαίνεσαι νεότερη – Κατάλληλο μακιγιάζ και σπιτικές μάσκες αντιγήρανσης

Πώς να φαίνεσαι νεότερη; Όλες λίγο – πολύ θέλουμε να φαινόμαστε πιο νέες ηλικιακά από ό,τι είμαστε ή τουλάχιστον να μοιάζουμε υγιείς, περιποιημένες, κομψές, προσεγμένες κι ως εκ τούτου ποθητές και σαγηνευτικές. Ή, ακόμη και να μη μας ενδιαφέρει τόσο το να φαινόμαστε πιο νέες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αισθανόμαστε χαρούμενες όταν μας λένε ότι μας κάνουν για πιο μικρές!
Εν πάση περιπτώσει, κύριο μέλημά μας αλλά συγχρόνως και πυρηνικό θέμα του παρόντος άρθρου του γυναικείου ηλεκτρονικού περιοδικού Δυναμική Γυναίκα αποτελεί το πώς να φαίνεσαι νεότερη. Όλα τα κόλπα και οι συμβουλές μακιγιάζ και, κυρίως, οι σπιτικές μάσκες που θα κάνουν την επιδερμίδα σου λαμπερή, απαλή, φρέσκια και νεανική είναι εδώ! Πάμε να τα δούμε!

Συγγραφέας Ιωάννα Φωτοπούλου

Πώς να φαίνεσαι νεότερη – Κατάλληλο μακιγιάζ και σπιτικές μάσκες αντιγήρανσης

1)Μη βάφεσαι έντονα και βαριά


Το make up, η πούδρα, τα κοψίματα στα μάγουλα και στα υπόλοιπα μέρη του προσώπου, το έντονο βάψιμο στα μάτια με σκιές, μολύβια, mascara και eyeliner είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις αναφορικά τόσο με την υγεία και την όψη της επιδερμίδας του προσώπου σου όσο και με το ηλικιακό ζήτημα του πόσων ετών φαίνεσαι. Προσπάθησε να αποφεύγεις όσο περισσότερο μπορείς το πολύ έντονο καθημερινό μακιγιάζ. Άφησέ το για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις, όπου και πάλι δε χρειάζεται να γίνεσαι υπερβολική.

2)Χρησιμοποίησε concealer
Ένα προϊόν μακιγιάζ που δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα σου είναι το concealer. Οι κύκλοι κάτω από τα μάτια αποτελούν βασική ένδειξη γήρατος αλλά και κόπωσης που καθιστούν μία γυναικεία επιδερμίδα λιγότερο κομψή, ενώ σε κάνουν να μοιάζεις μεγαλύτερη ηλικιακά. Πώς να φαίνεσαι νεότερη; Βάζοντας ακόμη και καθημερινά ένα κονσίλερ κατάλληλο για το είδος και την απόχρωση της επιδερμίδας σου. Πολλές διάσημες και μοντέλα τονίζουν και ξανατονίζουν ότι το συγκεκριμένο καλλυντικό προϊόν είναι must για όλες τις γυναίκες!
3)Βάλε λίγη mascara
Αν θέλεις να είσαι περιποιημένη, βαμμένη και όμορφη, αλλά να ξέρεις πώς να φαίνεσαι νεότερη, τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προσθέτεις λίγη μαύρη μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου προκειμένου να τονίζεις μεν το βλέμμα και τα μάτια σου, χωρίς ωστόσο να τα υπερφορτώνεις και να τα κάνεις να μοιάζουν πιο γερασμένα εν τέλει.

4)Επιβάλλεται το κραγιόν
Μετά το κονσίλερ και τη μάσκαρα, βασικότατα προϊόν μακιγιάζ που επιβάλλεται να χρησιμοποιείς ακόμα και καθημερινά είναι το κραγιόν. Δεν έχει σημασία αν έχεις λεπτά ή ζουμερά χείλη. Δεν έχει σημασία αν σκοπεύεις να βγεις από το σπίτι σου για να πας στο χώρο εργασίας σου ή να πας μία βραδινή έξοδο. Σημασία έχει ότι θέλεις να μάθεις πώς να φαίνεσαι νεότερη έχοντας το σωστό μακιγιάζ που δύναται να επιτύχει κάτι τέτοιο. Το κραγιόν, λοιπόν, είναι αναγκαίο! Για πρωινές ώρες προτίμησε λίγο πιο ανοιχτά χρώματα, ενώ για το βράδυ το κόκκινο κραγιόν σου θα είναι super! Να αποφύγεις τις πολλές λάμψεις με glitter, lipgloss, γυαλιστερά κραγιόν και τα συναφή, διότι, πέραν του ότι δεν είναι της μόδας, δε σε κάνουν σε καμία περίπτωση να φαίνεσαι νεότερη.

5)Ενίοτε επιβάλλεται και το ρουζ
Πράγματι, λίγο ρουζάκι πάνω στα μήλα κι όχι από κάτω ως κοψίματα θα σε κάνει σίγουρα να φαίνεσαι νεότερη ηλικιακά και πιο γλυκιά, αρκεί φυσικά να μην βάζεις ρουζ σε μπρονζέ αλλά σε πιο ροζ, κόκκινες, ροδακινί και τέτοιου είδους αποχρώσεις. Να προσέχεις, όμως, όταν έχεις πολύ έντονα βαμμένα χείλη, να μην είναι πολύ έντονο το ρουζ σου.
Ας περάσουμε τώρα σε συμβουλές που έχουμε να σου δώσουμε όσον αφορά στην πρόληψη ή / και την αντιμετώπιση του γήρατος, έτσι όπως το τελευταίο μπορεί να αντικατοπτριστεί πάνω στη γυναικεία επιδερμίδα. Πώς να φαίνεσαι νεότερη;

6)Πίνοντας επαρκή ποσότητα νερού
Επειδή για το νερό έχουμε μιλήσει επανειλημμένως και δε θέλουμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια συνεχώς, το μόνο που έχουμε να σου επισημάνουμε εν προκειμένω είναι να φροντίζεις καθημερινά να πίνεις τουλάχιστον 1 – 1,5 λίτρο νερό, ακόμη κι αν η ποσότητα αυτή σου φαίνεται τις πρώτες μέρες πολλή κι άρα σε ωθεί στο να αναγκάζεις τον εαυτό σου να την καταναλώσει. Μην ξεχνάς ότι, όσες μάσκες κι αν εφαρμόζεις, όσα καλλυντικά προϊόντα κι αν βάζεις στο πρόσωπό σου, το πώς να φαίνεσαι νεότερη, καθώς και η απόκτηση ενός λαμπερού, απαλού, λείου και ενυδατωμένου προσώπου στηρίζεται πρώτα – πρώτα στην έσωθεν ενυδάτωση και δευτερευόντων σ’ όλα τ’ άλλα.

7)Κόβοντας το κάπνισμα
Στην περίπτωση που τα αφτιά σου έχουν συνηθίσει να ακούν τόσα πολλά σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος για τον ανθρώπινο οργανισμό και την υγεία μας και δεν πτοείσαι, τότε αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να κόψεις το κάπνισμα· το γεγονός δηλαδή ότι το κάπνισμα προκαλεί γρήγορα τις λεγόμενες ρυτίδες του καπνιστή στο πρόσωπο, και όχι όμως μόνο αυτές. Αξιόλογες έρευνες έχουν δείξει ότι το κάπνισμα προκαλεί ρυτίδες ακόμα και σε καπνίστριες ηλικίας 20 χρόνων. Ενώ, όσον αφορά τις μακροχρόνια καπνίστριες, τα νέα είναι πολύ άσχημα· ένα πρόσωπο χωρίς ρυτίδες είναι κάτι που μπορούν να θαυμάζουν μόνο σε άλλες γυναίκες, μιας και οι ίδιες είναι δεδομένο ότι θα εμφανίσουν ρυτίδες και μάλιστα βαθιές. Βέβαια, άλλες έρευνες σχετικά με το κάπνισμα και το θέμα γυναικείο πρόσωπο – νεανικότητα – ρυτίδες έχουν αποδείξει ότι η επί τόπου διακοπή του καπνίσματος εγγυάται ότι η όψη του προσώπου της συγκεκριμένης γυναίκας θα βελτιωθεί άμεσα και αισθητά, ακόμη κι αν είχε αυτή την επιζήμια συνήθεια για χρόνια. Οπότε, μην το σκέφτεσαι και πολύ ακόμα!

8)Χρησιμοποιώντας αντηλιακό
Η επί χρόνια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία συνιστά αναντίρρητα το βασικότερο παράγοντα γήρανσης του δέρματος. Αυτό συμβαίνει λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας και της φωτογήρανσης που η τελευταία προκαλεί, με άμεσο αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων καθώς επίσης και άλλων δερματικών αλλοιώσεων. Αν, συνεπώς, επιθυμείς να έχεις μια νεανική επιδερμίδα και ένα πρόσωπο χωρίς ρυτίδες, ο πιο αποδοτικός και συγχρόνως ρεαλιστικός τρόπος για να το επιτύχεις είναι αφενός να αποφύγεις όσο περισσότερο μπορείς την έκθεσή σου στον ήλιο αφετέρου να χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση αντηλιακή κρέμα προσώπου με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30. Σε καμία περίπτωση μην αναμένεις το καλοκαίρι και τη θάλασσα για να προμηθευτείς το αντηλιακό σου· διότι στην Ελλάδα, όπου ο ήλιος κάνει την εμφάνισή του – είτε αισθητά είτε πιο αμυδρά – σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το αντηλιακό τουλάχιστον στην περιοχή του προσώπου καθίσταται επιτακτικό. Οπότε, να χρησιμοποιείς και στην πόλη τόσο τους καλοκαιρινούς όσο και τους φθινοπωρινούς και τους εαρινούς μήνες κάποιο προϊόν με αντηλιακή προστασία στο πρόσωπό σου, ακόμη κι αν αυτό είναι το make up σου αν όχι ένα αμιγώς αντηλιακό προϊόν.
Τέλος, σειρά έχουν όλες οι σπιτικές μάσκες που μπορείς εύκολα και σχεδόν ανέξοδα να παρασκευάζεις σπίτι σου από απλά υλικά προκειμένου να προλάβεις την εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπό σου, να μειώσεις ή ακόμη και να εξαλείψεις τις ήδη σχηματισμένες ρυτίδες, καθώς και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια που δε σε κάνουν σίγουρα να φαίνεσαι νεότερη.

9)Αντιγήρανση με ντομάτα
Μεταξύ των άλλων ευεργετικών ιδιοτήτων της, η ντομάτα, με τις βιταμίνες Α, C και Κ καθώς και το λυκοπένιο που περιέχει, μπορεί να δράσει ως μία εξαιρετική αντιγηραντική μάσκα. Είναι από τα πιο αγνά προϊόντα που παράγει η ελληνική γη, οπότε, γιατί να μη την αξιοποιήσεις εποικοδομητικά;
Τι θα χρειαστείς:
1 ντομάτα μικρού ή μεσαίου μεγέθους.

Διαδικασία:
Αφού πλύνεις πολύ καλά μία ντομάτα, την κόβεις στη μέση ή ακόμη και σε μικρότερα κομμάτια ώστε να καλύψεις με μιας όλο το πρόσωπο και λαιμό σου. Αν σκοπεύεις, πάντως, να εφαρμόσεις την τομάτα ως αντιγηραντική μάσκα όλου του προσώπου και του λαιμού, ίσως να χρειαστείτε 2 μικρές τομάτες ή μία μεγάλη. Σε καθαρό πρόσωπο, εφαρμόζεις τα δύο (ή περισσότερα) κομμάτια που έκοψες· η εσωτερική όψη τους πρέπει να εφάπτεται με την επιδερμίδα του προσώπου σου. Τα τρίβεις για 5 λεπτά σε όλη την έκταση του προσώπου και του λαιμού σου. Εν συνεχεία, τα αφήνεις για άλλα 5 λεπτά χωρίς να τα τρίβεις. Όταν περάσουν και τα δεύτερα 5 λεπτά, τότε αφαιρείς την ντομάτα και ξεβγάζεις καλά το πρόσωπό σου. Στεγνώνεις με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις και ποτέ τρίβοντας την πετσέτα με το δέρμα σου. Μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία 1 φορά ανά εβδομάδα ή 1 φορά ανά 10 ημέρες.

10)Ο ιδανικός «αντιγηραντικός» συνδυασμός 5 ελαίων
Μία από τις καλύτερες χειροποίητες μάσκες με φρούτα είναι η συγκεκριμένη. Είναι η απόλυτα φυσική συνταγή που συνιστά τη λύση τόσο ως προς την καταπολέμηση των ήδη υπαρχόντων ρυτίδων όσο και ως προς την πρόληψη κατά την εμφάνισή τους. Παράλληλα, είναι εξαιρετική και για την ενυδάτωση και βελτίωση της ξηρής επιδερμίδας του γυναικείου προσώπου.

Τι θα χρειαστείς:
2 κουταλιές της σούπας από λάδι βερίκοκου
4 κουταλάκια του γλυκού από χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο.

Διαδικασία:
Σε μπεν μαρί, θερμαίνεις ελαφρώς τα έλαιά σου (έλαιο βερίκοκου, έλαιο ελιάς, σησαμέλαιο και αμυγδαλέλαιο) κι έπειτα προσθέτεις το χυμό από λεμόνι (είτε στύβεις λίγο λεμόνι είτε χρησιμοποιείς τον έτοιμο χυμό λεμονιού). Αποσύρεις από τη φωτιά κι ανακατεύεις έως ότου το μείγμα κρυώσει. Εφαρμόζεις το μείγμα αυτό με τα λαδάκια στο πρόσωπο και στο λαιμό σου, σε μπόλικη ποσότητα, κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις (μικρά χτυπηματάκια). Φροντίζεις προηγουμένως να έχεις πλύνει το πρόσωπό σου έτσι ώστε να μην υπάρχουν σκόνες στην επιδερμίδας σου και, ασφαλώς, να το έχεις ντεμακιγιάρει. Αφήνεις την εν λόγω μάσκα για 1 με 2 ώρες στο πρόσωπό σου μέχρι να απορροφηθεί καλά. Μπορείς να επαναλαμβάνεις ακόμη και καθημερινά.

11)Αβοκάντο και λεμόνι για λείανση του προσώπου και πρόληψη κατά των ρυτίδων

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνες που ενυδατώνουν, θρέφουν και προστατεύουν την επιδερμίδα μας από την πρόωρη γήρανση. Το λεμόνι εμπεριέχει βιταμίνη C και κιτρικό οξύ τα οποία προσφέρουν στο δέρμα λάμψη, απολέπιση, ομοιόμορφο χρώμα και λείανση των ρυτίδων. Μία από τις καλύτερες σπιτικές μάσκες τόσο για την λείανση όσο και για την πρόληψη των ρυτίδων είναι ακριβώς αυτή εδώ.

Τι θα χρειαστείς:
1 ώριμο αβοκάντο
½ κούπα χυμό από λεμόνι (κατά προτίμηση φυσικό λεμόνι, σε περίπτωση που δεν έχεις κάποια φορά, χρησιμοποιείστε έτοιμο συσκευασμένο χυμό λεμονιού).

Διαδικασία:
Αφαιρείς με ένα κουτάλι το εσωτερικό του αβοκάντο και πετάς στα απορρίμματα το κουκούτσι του. Το λιώνεις καλά μέσα σε ένα μικρό σκεύος χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι. Προσθέτεις το χυμό από το λεμόνι. Ανακατεύεις καλά, έως ότου τα δύο υλικά ομογενοποιηθούν και πάρουν τη μορφή κρέμας. Σε καθαρό πρόσωπο, απλώνεις το κρεμώδες μείγμα. Είναι βασικό να βάλεις από τη μάσκα αυτή και στο λαιμό σου, μιας και οι ρυτίδες είναι συνήθως εμφανείς στην περιοχή αυτή.

Αφήνεις τη συγκεκριμένη μάσκα αντιγήρανσης προσώπου να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Την αφαιρείς με λίγο βαμβάκι κι άφθονο χλιαρό νερό. Σκουπίζεσαι ταμποναριστά με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα και είσαι έτοιμη! Εφαρμόζεις ανά 2 ημέρες (ή μάλλον νύχτες!).
Συμβουλή: Επειδή το λεμόνι περιέχει, όπως προαναφέρθηκε, το κιτρικό οξύ, δε σας συνιστούμε να εφαρμόζετε αυτήν την κρέμα αντιγήρανσης προσώπου κατά τις πρωινές ώρες, όταν δηλαδή σκοπεύετε να εκτεθείτε στην ηλιακή ακτινοβολία, αλλά το βράδυ, 1 με 3 ώρες πριν τον ύπνο.

 

12)Τα δύο… «πα»
Η παπάγια έχει πολλά ένζυμα που συμβάλλουν στην ανανέωση των κυττάρων, ενώ η φρέσκια ωμή πατάτα που θα συμπεριλάβουμε στην παρούσα συνταγή είναι πλούσια σε βιταμίνη B. Δύο υλικά, επομένως, άκρως κατάλληλα κι απαραίτητα για την καταπολέμηση ή / και την πρόληψη ενάντια στις ρυτίδες.

Τι θα χρειαστείς:
1 μικρή πατάτα
Μισή παπάγια.

Διαδικασία:
Τρίβεις τη φρέσκια πατάτα (ωμή) καθώς και την παπάγια που έχεις αγοράσει. Αναμειγνύεις τα δύο προϊόντα. Τοποθετείς το μείγμα πάνω σε δύο μαντιλάκια καθαρισμού τύπου pom pon, τα οποία κι εφαρμόζεις πάνω στα μάτια σου για 10 λεπτά της ώρας. Ξεπλένεις τη μάσκα με δροσερό νεράκι και μπορείς να επαναλαμβάνεις μόνο 1 φορά κάθε εβδομάδα.

13)Κάτι ξέρει ο Bugs Bunny
Το γνωστό καρτούν που παιδιόθεν βλέπουμε στην τηλεόραση μάλλον ξέρει πώς να φαίνεσαι νεότερη! Το καρότο σε συνδυασμό με το μέλι θρέφουν σε βάθος την επιδερμίδα του γυναικείου προσώπου, ενώ συγχρόνως ανανεώνουν τα κύτταρά της καθιστώντας την πιο λαμπερή και νεανική.
Τι θα χρειαστείς:
1 κουταλάκι του γλυκού από πολτό ή τρίμμα καρότου
1 κουταλάκι του γλυκού από μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο, αν μπορείς να το βρεις)
3 κάψουλες βιταμίνης Ε (τις βρίσκεις στο φαρμακείο, τις σπάτε και χρησιμοποιείς το λαδάκι που περιέχουν).
Διαδικασία:
Τρίβεις ψιλό – ψιλό ή πολτοποιείς λίγο φρέσκο καρότο. Σε ένα μπολάκι, ρίχνεις αυτό και προσθέτεις το (θυμαρίσιο) μέλι και το περιεχόμενο από τις κάψουλες βιταμίνης Ε. Ανακατεύεις πολύ καλά. Αφού πλύνεις το πρόσωπό σου, απλώνεις τη χειροποίητη μάσκα σε όλο το πρόσωπό σου, αποφεύγοντας φυσικά να καλύψεις τα μάτια και την περιοχή ακριβώς κάτω από αυτά. Την αφήνεις να δράσει για περίπου 15 με 20 λεπτά και κατόπιν ξεπλένεις με δροσερό νερό από τη βρύση. Επαναλαμβάνεις 1 έως 2 φορές την εβδομάδα.

14)Bye-bye μαύροι κύκλοι
Για να αποχαιρετίσεις οριστικά τους μαύρους κύκλους που κάνουν ενοχλητικά την εμφάνισή τους κάτω από τα όμορφα μάτια σου, αλλά και για να ξέρεις πώς να φαίνεσαι νεότερη εν τέλει, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις δύο τρία υλικά: πατάτα, άνηθο ή / και μαϊντανό.

Τι θα χρειαστείς:
1 φρέσκια πατάτα μεσαίου μεγέθους (για την απλή μάσκα με πατάτα).
Λίγο μαϊντανό και λίγο άνηθο (για την εναλλακτική μάσκα με πατάτα).
Διαδικασία:
Κόβεις μία φρέσκια πατάτα σε ροδέλες και αφήνεις μία ροδέλα πάνω από το κάθε μάτι σου, που ασφαλώς φροντίζεις να παραμείνει κλειστό όσο βρίσκεται η πατάτα πάνω του. Αναμένεις για 20 λεπτά (ή και παραπάνω εάν διαθέτεις χρόνο) – σε καμία περίπτωση λιγότερο όμως – κι αμέσως ξεβγάζεις με νερό από τη βρύση. Αυτός είναι και ο πιο απλός τρόπος να καταπολεμάς τους μαύρους κύκλους.

Εναλλακτικά, μπορείς να τρίψεις στον ψιλό τρίφτη μία μεσαίου μεγέθους ωμή πατάτα. Την αναμειγνύεις με λίγο μαϊντανό και λίγο άνηθο ίσης ποσότητας. Εφαρμόζεις το μείγμα στα μάτια σου για περίπου 20 λεπτά κι έπειτα ξεπλένεις με χλιαρό νερό. Και στις δύο περιπτώσεις, επαναλαμβάνεις όσο συχνά θέλεις τη διαδικασία.

15)Η «συνταγή της γιαγιάς» με γάλα και λεμόνι για να μην εμφανίσεις ρυτίδες μεγαλώνοντας
Το μυστικό όπλο που έχουν μοιραστεί μαζί μας γυναίκες πολλών δεκαετιών πίσω είναι η ανάμειξη γάλακτος και λεμονιού επί εβδομαδιαίας βάσεως από την εφηβική ηλικία, που εγγυάται ότι η κοπέλα αυτή δε θα εμφανίσει πρόωρες ρυτίδες, ενώ θα παραμένει φρέσκια και νέα για πολλά παραπάνω χρόνια.
Τι θα χρειαστείς:
2 εκατοστά γάλα (κατά προτίμηση φρέσκο) ή αλλιώς 1 δάχτυλο (φρέσκο) γάλα
6 σταγόνες από 1 φρεσκοκομμένο λεμόνι.

Διαδικασία:
Σε ένα φλιτζάνι ρίχνεις γάλα (καλύτερα φρέσκο γάλα) ίσο με ένα πλάγιο δαχτυλάκι ή περίπου 2 εκατοστά από το ύψος του φλιτζανιού. Προσθέτεις 6 σταγόνες από ένα φρέσκο λεμόνι. Ανακινείς το φλιτζάνι για να αναμειχθούν τα δύο υλικά σου. Βουτάς ένα κομματάκι από βαμβάκι στο περιεχόμενο του φλιτζανιού. Με ταμποναριστές κινήσεις (ελαφριά χτυπηματάκια) το ακουμπάς σε ένα τμήμα του προσώπου σου, π.χ. στο μέτωπο για αρχή.

Χρησιμοποιείς ένα δεύτερο κομματάκι από βαμβάκι και ταμποναριστά κάνεις το ίδιο σε κάποια άλλη περιοχή του προσώπου σου. Εφαρμόζεις την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο πρόσωπό σου. Αυτό που έχεις δηλαδή να κάνεις είναι να χωρίσεις το πρόσωπό σου σε μερικές περιοχές (π.χ. 5),να βουτάς ένα ξεχωριστό κομματάκι από βαμβάκι στο φλιτζάνι και να το εφαρμόζεις ταμποναριστά στην καθεμία περιοχή.

Μην ξεχάσεις, επίσης, να κάνεις το ίδιο και για την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Αφήνεις τη μάσκα αντιγήρανσης προσώπου να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά της ώρας. Ξεπλένεις το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό. Σκουπίζεσαι επίσης ταμποναριστά με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

Συμβουλή: Την αντιγηραντική μάσκα είναι καλύτερο να την εφαρμόζεις το βράδυ, τουλάχιστον 1 ώρα πριν τον ύπνο. Αν χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα νυκτός, τότε αφαιρείς τη μάσκα στα 10 λεπτά περίπου, ξεπλένεσαι, στεγνώνεις το πρόσωπό σου και βάζεις την κρέμα σου πριν τον ύπνο σου. Αν δε χρησιμοποιείς κρέμα νυκτός, μπορείς κάλλιστα να αφήσεις την αντιγηραντική μάσκα προσώπου που σου παρουσιάσαμε να δράσει όλο το βράδυ και το πρωί ξεπλένεσαι και σκουπίζεσαι. Τα αποτελέσματά της είναι εκπληκτικά τόσο για γυναίκες που έχουν από καιρό ρυτίδες όσο για πρόσωπο χωρίς ρυτίδες από νεαρές ακόμα κοπέλες (ακόμα και από την ηλικία των 15 ετών).

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr