Candida. Mυκητίαση ή μονιλίαση ή καντιντίαση του στόματος. Τα καλύτερα γιατροσόφια.

Candida. Mυκητίαση ή μονιλίαση ή καντιντίαση του στόματος. Τα καλύτερα γιατροσόφια.

Mυκητίαση ή μονιλίαση ή καντιντίαση του στόματος.

Από το τεφτέρι της γιαγιάς. Μαγικά γιατροσόφια για στοματικά αποστήματα (Candida -Μονιλίαση).

Οι μύκητες στο στόμα προσβάλλουν όλο και πιο πολλούς ανθρώπους. Η αλόγιστη χορήγηση αντιβιοτικών είναι μεταξύ των παραγόντων που συμβάλλουν στην αύξηση των στοματικών μυκητιάσεων.  

Κανονικά οι μύκητες στον άνθρωπο υπάρχουν σε ποσότητες που δεν προκαλούν μόλυνση. Ωστόσο σε ορισμένες καταστάσεις, για παράδειγμα όταν μειώνεται ή άμυνα του οργανισμού, ορισμένοι μικροοργανισμοί όπως ο μύκητας κάντιτα (Candida albicans) πολλαπλασιάζονται προκαλώντας μυκητισιακή μόλυνση του στόματος.
Επίσης όταν τα φυσιολογικά βακτηρίδια που υπάρχουν και περιορίζουν την ανάπτυξη των μυκήτων μειώνονται (λόγω για παράδειγμα λήψης αντιβιοτικών), είναι δυνατόν να προκληθεί μυκητίαση. (www.medlook.net)

Στυπτηρία .(αναζητήστε σε φαρμακείο)

Κάνετε εντριβή στις λευκές κηλίδες με στυπτηρία για να επουλωθούν και να ανακουφιστείτε απο τον πόνο.

Μηλόξιδο.

Το μηλόξιδο δρα ως στυπτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του στόματος. Ξεπλένετε το στόμα με μίγμα ίσων ποσοτήτων νερού και μηλόξιδου  κάθε δύο ώρες. Καταπραΰνει τον πόνο και υποβοηθάει τη διαδικασία της επούλωσης.

Μέντα και θυμάρι.

Βάζετε 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη μέντα και 2 κουταλιές της σούπας θυμάρι σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Μουλιάζετε για 30 λεπτά. Το χρησιμοποιούμε σαν στοματικό διάλυμα.

Φύλλα σμέουρου.

Ρίχνετε 1 φλιτζάνι βραστό νερό σε 1 κουταλιά σούπας φύλλα κόκκινης σμεουριάς. Καλύπτετε και τα αφήνετε να μουσκέψουν έως ότου κρυώσει το υγρό. Το φιλτράρετε καλά και το αλείφετε στο εσωτερικό του στόματος με ένα σφουγγάρι αρκετές φορές την ημέρα. 

Δεντρολίβανο.

Βάζετε απο μια κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο και φασκόμηλο σε 1 φλυτζάνι βραστό νερό.Αφήνετε να μουλιάσουν μέχρι να κρυώσει το μίγμα. Στραγγίζετε και το χρησιμοποιείτε σαν στοματικό διάλυμα κάθε μισή ώρα.

Γιαούρτι.

Βάζετε λίγο γιαούρτι στο στόμα σας και το αφήνετε όσο περισσότερο μπορείτε. Τρώγοντας γιαούρτι, θα προλάβετε τις διαταραχές του πεπτικού συστήματος που προκαλούν επιχείλιο έρπητα η μονιλίαση.
Ανακουφιστείτε απο τον πονόδοντο με σκόρδο.Λεγεται ότι το σκόρδο σταματάει τον πονόδοντο. Τοποθετείται ένα μικρό κομμάτι απο σκελίδα σκόρδου απευθείας στην κοιλότητα του δοντιού.

Ανακουφιστείτε από τον πονόδοντο με γαρυφαλέλαιο.

Βρέχετε ένα κομμάτι βαμβάκι με γαρυφαλέλαιο και το εφαρμόζετε στο δόντι.

Ανακουφιστείτε από τον πονόδοντο με αλάτι και στυπτηρία. (αναζητήστε σε φαρμακείο)

Αναμιγνύετε από 1/2 κουταλιά σούπας αλάτι και στυπτηρία. Βάζετε το μείγμα στο δόντι και γύρω από αυτό για γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο.

Ανακουφιστείτε απο τον πόνο με βανίλια.

Ρίχνεται αρκετές σταγόνες βανίλια, απευθείας στο δόντι που πάσχει.

Συμβουλευτείτε ενημερώστε τον ειδικό που σας παρακολουθεί από τον γιατρό σας.

Αιθέριο έλαιο γαρύφαλλο. Αντισηπτικό-διώχνει τον πόνο.

Αιθέριο έλαιο γαρύφαλλο. Αντισηπτικό-διώχνει τον πόνο.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr