ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΑΓΑΠΗ – ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΑΓΑΠΗ – ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

 

Rosa damascena, Αγάπη-Εμπιστοσύνη-Αυταποδοχή

To Rosa damascene καλλιεργείται κυρίως στα Βαλκανικά βουνά της νότιας Βουλγαρίας, στη κοιλάδα των Ρόδων. Καλλιεργείται από το 160 αιώνα και θεωρείται ότι παράγει άριστη ποιότητα αποστάγματος ή «οtto».

Το τριαντάφυλλο προέρχεται από την Ασία. Υπάρχουν πάνω από 250 διαφορετικά είδη και πάνω από 10.000 υβρίδια. Ανάμεσα στα τριάντα από αυτά που ονομάζονται «odorata» μόνο τρία αποστάζονται για το άρωμά τους : το Γαλλικό τριαντάφυλλο Rosa Gallica, το εκατοντάφυλλο «Rosa centifolia» και το δαμασκηνό «Rosa Damascena».

Η λεπτή, εξαίσια γλυκύτητα του αρώματός του μαζί με την σημαντική θεραπευτική του αξία του εξασφάλισε ειδική θέση στην ιατρική και αρωματοποιία των Αρχαίων Περσών, Αιγυπτίων, Ινδών, Ελλήνων και Ρωμαίων.

Σύμφωνα με την Ανατολική Ιατρική το τριαντάφυλλο έχει ψυχρή και υγρή φύση που σημαίνει ότι απομακρύνει την θερμότητα, τις φλεγμονές καθώς επίσης ενδείκνυται για τοξικές και λοιμώδεις καταστάσεις.

Επιδρά υποστηρικτικά και ρυθμιστικά σε καταστάσεις θυμού από τραυματικές εμπειρίες, ζηλοτυπίας, ή ξαφνικού ξεσπάσματος θυμού που ακολουθείται από συναισθήματα τύψεων και ενοχών. Επομένως οι θεραπευτικές ιδιότητες του ελαίου δροσίζουν και ρυθμίζουν το Ήπαρ, βελτιώνουν την ροή της χολής, καθώς ενδείκνυται για λιμνάζουσες καταστάσεις ή αλλιώς στασιμότητας της ενέργειας Qi οι οποίες συνήθως καταλήγουν σε ημικρανίες, ευερεθιστότητα, δυσκοιλιότητα, ναυτία, ανωμαλίες ή πόνους περιόδου.

Θεωρείται τονωτικό και εκκαθαριστικό της μήτρας ενώ οι στυπτικές του ιδιότητες βοηθούν στην αντιμετώπιση των αιμορραγιών κατά την διάρκεια της περιόδου.

Το έλαιο του τριαντάφυλλου επιδρά στο κέντρο της συναισθηματικής μας ύπαρξης αφού είναι απαλό τονωτικό της Καρδιάς, ηρεμεί, υποστηρίζει και τροφοδοτεί την ενέργεια της Καρδιάς αποκαθιστώντας μια αίσθηση ευεξίας.

Το έλαιο του τριαντάφυλλου επιδρά στο κέντρο της συναισθηματικής μας ύπαρξης αφού είναι απαλό τονωτικό της Καρδιάς, ηρεμεί, υποστηρίζει και τροφοδοτεί την ενέργεια της Καρδιάς αποκαθιστώντας μια αίσθηση ευεξίας.

Είναι ωφέλιμο για την αντιμετώπιση του νευρικού άγχους, της αϋπνίας και των αρρυθμιών. Χαλαρώνει ιδιοσυγκρασίες που έχουν τη τάση για συνεχή και εκτεταμένο έλεγχο προς τρίτους αλλά και τους ίδιους.

Θρέφει την ικανότητα μας να αγαπάμε με ταυτόχρονη προστασία της δύναμης να εκφράσουμε αυτή την αγάπη.

Έχει την ικανότητα να θεραπεύει συναισθηματικά τραύματα απώλειας, απόρριψης ή προδοσίας αφού αποκαθιστά την αίσθηση ασφάλειας και την σταθερότητας, ενδυναμώνοντας παράλληλα την ικανότητα μας να αγαπάμε και να τροφοδοτούμε τον εαυτό μας.

Φέρνοντας ζεστασιά σε μια ψυχή που ψυχράνθηκε και παραιτήθηκε επειδή την πλήγωσαν ή την καταχράστηκαν, το έλαιο του τριαντάφυλλου μπορεί να αγγίξει την βαθύτερη απόγνωση αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να αγαπήσουμε πάλι.

Παραδοσιακά θεωρείται το Βότανο του Έρωτα που είναι αφιερωμένο στην Αφροδίτη θεά του κάλλους, του έρωτα και της γονιμότητας. Επίσης το δαμασκηνό τριαντάφυλλο παρομοιάζεται με το Άγιο Ρόδο που συμβολίζει το Θεϊκό έρωτα για τον κόσμο.

Πολύ σημαντική και ευρέως γνωστή είναι πλέον η χρήση του σαν το πιο κατάλληλο συστατικό στην κοσμετολογία για την αποκατάσταση του ερεθισμένου και αφυδατωμένου δέρματος.

Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για δέρματα που παρουσιάζουν εξανθήματα ή δοθιήνες ενώ το ανθόνερό του (ροδόνερο) είναι εξαιρετικό για να κατευνάζει και να τονώνει το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα.

Βιβλιογραφία : Aromatherapy for healing the spirit, Gabriel Mojay

www.lifehub.gr

Έλαιο Άγριου Τριαντάφυλλου απο τα μυστικά ομορφιάς

Αποξηραμένα ροδοπέταλα.

Αιθέριο Έλαιο Τριαντάφυλλου σε ειδική τιμή προσφοράς!

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr