ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Ginseng – Τζίνσενγκ

Το σιβηριανό ginseng δεν αυξάνει ιδιαίτερα την πίεση -αντίθετα με το κοινό ginseng – και θεωρείται πολύ αποτελεσματικό στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Για να το χρησιμοποιήσετε ως αφέψημα, βράστε τη ρίζα (μαζί με το νερό). Μπορείτε να καταναλώνετε 1-2 φλιτζάνια την ημέρα για 1 μήνα. Μπορείτε να το συναντήσετε επίσης σε κάψουλες.

Ganoderma

Κινεζικό μανιτάρι, ιδανικό για την τόνωση του οργανισμού. Θα το βρείτε σε αποξηραμένες φλοίδες, τις οποίες θα βράσετε (περίπου 9 γρ.) μαζί με 1 φλιτζάνι νερό. Μπορείτε να το πίνετε κάθε μέρα.

Γανόδερμα. Το μανιτάρι της αθανασίας.

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Μηλόξιδο

Aν έχετε φαγούρα στο τριχωτό τού κεφαλιού ή αυξημένη τριχόπτωση, δοκιμάστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με μια λοσιόν μηλόξιδου που θα φτιάξετε, αναμειγνύοντας μία κουταλιά της σούπας μηλόξιδο σε ένα ποτήρι νερό. Tο πρωί και το βράδυ βουτάτε στη λοσιόν το χτένι σας και τα χτενίζεστε βρέχοντας καλά όλο το τριχωτό. Tην επομένη, και για μία εβδομάδα, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Aν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν, απευθυνθείτε σε δερματολόγο.

Μέλι

Αν μετά το καλοκαίρι τα μαλλιά σας είναι άτονα και παρουσιάζουν αυξημένη τριχόπτωση, μπορείτε να τα δυναμώσετε ακολουθώντας μια θεραπεία με μέλι. Διαλύστε ένα φλιτζανάκι μέλι σε τέσσερα φλιτζάνια ζεστό νερό. Λουστείτε κανονικά με το συνηθισμένο σας σαμπουάν, ξεβγάλτε καλά τα μαλλιά, στεγνώστε τα ελαφρά με μια πετσέτα και απλώστε πάνω τους το διάλυμα τού μελιού. Αφήστε το να ενεργήσει για 10-15 λεπτά, ώστε να επιδράσουν τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες στον κορμό και το βολβό της τρίχας, και μετά ξεβγάλτε τα με άφθονο νερό. Επαναλάβετε την κούρα μελιού κάθε φορά που λούζεστε και μετά από λίγο καιρό θα δείτε σημαντική βελτίωση στο πρόβλημά σας.

Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας.

Χρίστος Καψάλης

Συλλέκτης Βοτάνων-Ερευνητής

www.lifehub.gr

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr