Τρεις διατροφικές αλλαγές που όλες οι γυναίκες άνω των 50 οφείλουν να κάνουν

Τρεις διατροφικές αλλαγές που όλες οι γυναίκες άνω των 50 οφείλουν να κάνουν

Μικρές καθημερινές αλλαγές που έχουν σπουδαία αποτελέσματα στον οργανισμό.

Εφόσον είμαστε ό, τι τρώμε, άποψη που όσο τα χρόνια περνούν όλο και περισσότερο ενστερνίζομαι, καλό θα ήταν με το πέρας του χρόνου να προσέχουμε διπλά για το τι βάζουμε στον υπερπολύτιμο οργανισμό μας. Διότι μπορεί στα 20 και 30 να τρώγαμε άστατα και να μεταβολίζαμε τα πάντα, όσο όμως τα χρόνια πολλαπλασιάζονται στην καμπούρα μας, καλό θα ήταν να φροντίζουμε τη διατροφή μας λίγο παραπάνω.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο που οι διατροφολόγοι δημιουργούν συνήθως δίαιτες – ή καλύτερα διατροφές – με βάση όχι μόνο τις ανάγκες του κάθε οργανισμού αλλά και το ηλικιακό του φάσμα. Για παράδειγμα μία γυναίκα 50 ετών, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υιοθετήσει τις ίδιες συνήθειες με μία γυναίκα 30.

Υπάρχουν πολλές αλλαγές που μπορείς να κάνεις όσο μεγαλώνεις, κάποιες από αυτές μάλιστα επιβάλλονται. Αυτό άλλωστε είναι και το μότο του Jason Ewoldt, διαιτολόγου στη Mayo Clinic, ο οποίος θεωρεί ότι υπάρχουν τρεις πολύ σημαντικές διατροφικές αλλαγές που κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει στην ηλικία των 50.

Aσβέστιο για γερά κόκκαλα

Με την οστεοπόρωση να μας χτυπά επίμονα την πόρτα, οι ειδικοί επιμένουν ότι οι γυναίκες – οι οποίες υποφέρουν από τη νόσο αυτή – πρέπει απαραιτήτως να εμπλουτίσουν τη διατροφή τους με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, το οποίο φυσικά συμβάλει στην υγεία των οστών. Για την ακρίβεια, 1 στις 3 γυναίκες, άνω των 50 θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα οστά της, μιας και όσο τα χρόνια περνούν, γίνονται όλο και πιο αδύναμα.

Η βασικότερη πηγή ασβεστίου είναι ως γνωστόν τα γαλακτοκομικά, αλλά σε περίπτωση δυσανεξίας, υπάρχουν και άλλες τροφές ικανές να το αναπληρώσουν.

Πρωτεΐνη για δυνατούς μύες

Με την πάροδο του χρόνου, συνηθίζουμε να κινούμαστε και να γυμναζόμαστε λιγότερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μυϊκής μάζας, η οποία είναι ιδιαίτερα έντονη στις γυναίκες άνω των 50 ετών. Η λύση φυσικά σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η άφθονη κατανάλωση πρωτεϊνών, η οποία αποτρέπει τον εκφυλισμό των μυών και καθυστερεί τη φθορά τους.

Βιταμίνη B-12 για τον εγκέφαλο

Όταν αναπολείς τα σχολικά σου χρόνια, αναρωτιέσαι με ποιον ακριβώς τρόπο μπορούσες να αποστηθίσεις ολόκληρα κεφάλαια στην ιστορία, ενώ πλέον μετά βίας θυμάσαι τι έγινε προχθές; Ακόμη ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του… χρόνου που περνά αμείλικτα. Η υγεία και η διαύγεια του εγκεφάλου, είναι το Α και το Ω στη ζωή ενός υγιούς ανθρώπου, και αυτό επιτυγχάνεται με την κατανάλωση βιταμίνης B12. Oι καλύτερες πηγές βιταμίνες B12 είναι τα αυγά, το γάλα, το άπαχο κρέας, το ψάρι.

www.womantoc.gr

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα