5 πράγματα που πρέπει να προσέχετε για να αποφύγετε τα σπυράκια μετά την αποτρίχωση

5 πράγματα που πρέπει να προσέχετε για να αποφύγετε τα σπυράκια μετά την αποτρίχωση

Όλα αυτά τα οφέλη του αποτριχωμένου δέρματος θα ήταν ακόμα καλύτερα, αν δε χρειαζόταν να αντιμετωπίσουμε την ερυθρότητα, τον ερεθισμό, τις εσωτερικές τρίχες και κυρίως τα σπυράκια που εμφανίζονται, λίγες ώρες μετά την αποτρίχωση.

Ωστόσο για όλα υπάρχει σωστός τρόπος αντιμετώπισης, και χρειάζονται απλά οι κατάλληλες προφυλάξεις πριν και μετά τη θεραπεία με κερί, είτε πρόκειται για το πρόσωπο ή το σώμα.

Προετοιμασία επιδερμίδας
Η σωστή απολέπιση δε βελτιώνει απλά τη θαμπάδα και αποκαθιστά μια λαμπερή επιδερμίδα, είναι εξίσου απαραίτητη για την αφαίρεση της συσσώρευσης νεκρών κυττάρων του δέρματος, Τι μπορεί να συμβεί όταν οι πόροι σας φράζουν; Δυσάρεστες τρίχες και ακμή. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι το βράδυ πριν από το ραντεβού με κερί, να κάνετε απολέπιση στην περιοχή.

Μακριά τα χέρια σας
Όσο δελεαστικό μπορεί να είναι να δείτε μόνοι σας πόσο μαλακό και λείο είναι το δέρμα, αντισταθείτε στον πειρασμό και θαυμάστε την περιοχή από μακριά -τουλάχιστον μέχρι να επουλωθεί. Ένα απλό χάδι μπορεί να μεταφέρει απλά τα βακτήρια που βρίσκονται στα χέρια, στο δέρμα, να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει ξεσπάσματα.

Αγαπημένο baby talc
Επειδή η υγρασία μπορεί να εμποδίσει το κερί να πιάσει τις τρίχες, το talc, η γνωστή σε όλους παιδική πούδρα είναι ιδανική για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία στην περιοχή και να διασφαλίσει ότι το κερί μπορεί να κολλήσει και να αφαιρέσει τις τρίχες πλήρως και σωστά. Επιπλέον μετά την αποτρίχωση, η πούδρα βοηθάει στην τριβή με οποιοδήποτε ύφασμα.

Όχι στενά ρούχα
Ενώ τα σφιχτά ρούχα μπορεί να μην αποτελούν πρόβλημα για τη θεραπεία κεριού στο πρόσωπό σας, στα φρύδια ή στο άνω χείλος, όταν πρόκειται να κάνετε αποτρίχωση στο σώμα, δώστε στο δέρμα σας χρόνο να επουλωθεί πριν το καλύψετε με σφιχτά ρούχα ή υφάσματα που δεν αναπνέουν. Τα υφάσματα τρίβονται με την αποτριχωμένη περιοχή, συλλέγουν ιδρώτα και βακτήρια και δεν αφήνουν το δέρμα να επουλωθεί.

Αποφύγετε το μπάνιο
Είναι σημαντικό να διατηρείτε την περιοχή καθαρή και απαλλαγμένη από ιδρώτα, βακτήρια, βρωμιά. Επιπλέον ένα ωραίο, χαλαρωτικό, ζεστό μπάνιο μπορεί να ακούγεται σαν ο τέλειος τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια αγχωτική θεραπεία με κερί, ωστόσο το ιδανικό είναι να αποφύγετε τα λουτρά, τα υδρομασάζ, τις πισίνες, το μπάνιο ου σπιτιού σας, γενικότερα το νερό που μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα είδη βακτηρίων μέχρι να επουλωθεί η περιοχή.

olagiatingunaika.gr

Εντατικό έλαιο σύσφιξης σώματος με μίξη βοτάνων. Κισσός.

Εντατικό έλαιο σύσφιξης σώματος με μίξη βοτάνων. Κισσός.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr