Νερό ρυζιού για πλούσια μακριά λαμπερά μαλλιά!

Νερό ρυζιού για πλούσια μακριά λαμπερά μαλλιά!

Νερό ρυζιού
Λέγεται ότι η περιποίηση των μαλλιών με νερό ρυζιού ξεκίνησε σε ένα κινεζικό χωριό, όπου για πολλά χρόνια οι γυναίκες Yao, γνωστές για τα λαμπερά μακριά μαλλιά τους, έπλεναν τα μήκη τους σε ένα μίγμα από ρύζι, νερό, φλούδα pomelo, πίτουρο τσαγιού, ρίζες και τζίντζερ.

Τι ακριβώς προσφέρει όμως; Χάρη στα υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών, αμύλου, αμινοξέων και βιταμινών Β και Ε, που περιέχει, θρέφει σε βάθος τα μαλλιά, μειώνει τους “κόμπους” και το σπάσιμο της τρίχας, ενώ παράλληλα χαρίζει υπέροχη λάμψη.

Για να το φτιάξεις, πάρε ½ φλιτζάνι ωμό ρύζι και ξέπλυνέ το καλά. Στη συνέχεια, βάλ’το σε ένα μπολ και πρόσθεσε 2-3 φλιτζάνια νερό. Άφησέ το για μισή ώρα και στη συνέχεια σούρωσέ το, κρατώντας φυσικά το νερό σε μία κανάτα. Αφού λουστείς, ρίξε στα μαλλιά σου το νερό ρυζιού. Κάνε απαλό μασάζ στο τριχωτό και άφησέ το να δράσει για 20 λεπτά. Έπειτα, ξέπλυνε τα μαλλιά σου, όπως θα έκανες κανονικά.

Πράσινο τσάι
Σύμφωνα με την τροχολόγο Isfahan Chambers-Harris, το πράσινο τσάι είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την ανάπτυξη των μαλλιών, χάρη στην τεΐνη που διεγείρει τη ροή του αίματος στους φύλακες της τρίχας .“Μελέτες έχουν δείξει πως όταν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού εφαρμόζεται τοπικά στο τριχωτό της κεφαλής ασθενών με αλωπεκίαση, παρατηρείται σημαντική βελτίωση της ανάπτυξης των μαλλιών”, εξηγεί.

Η δερματολόγος Hadley King συμφωνεί, ενώ λέει πως εκτός από το ότι βοηθά με την ανάπτυξη των μαλλιών, αποτρέπει επίσης τη φωτογήρανση και τον καρκίνο του δέρματος στο τριχωτό. “Όλα τα παραπάνω οφείλονται στα αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχουν οι πολυφαινόλες στο πράσινο τσάι”, εξηγεί.

olagiatingunaika.gr

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Λάδι πράσινου τσαγιού. Δέρμα, κυτταρίτιδα μαλλιά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr