Αδυνάτισμα: 7 τροφές πλούσιες σε καλούς υδατάνθρακες για να διώξεις βάρος

Αδυνάτισμα: 7 τροφές πλούσιες σε καλούς υδατάνθρακες για να διώξεις βάρος

Αδυνάτισμα και υδατάνθρακες δεν πάνε μαζί. Ή μήπως τελικά πάνε; Εξαρτάται ποιους θα διαλέξεις! Η αλήθεια είναι όσον αφορά τους υδατάνθρακες οι επιλογές είναι δύο.

Από τη μία, οι κακοί που συνήθως ακούς ως “απλούς” και συναντάς στα λευκά σιτηρά, στα αναψυκτικά και στις αγαπημένες σου πατάτες. Από την άλλη, οι καλοί που ταιριάζουν γάντι με το αδυνάτισμα σου. Ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου, σου δίνουν ενέργεια και σε αδυνατίζουν. Σε ποιες τροφές θα τους βρεις;

Κινόα
Την γνωρίζεις ως αυτή την μαγική τροφή που, ειδικά αν γυμνάζεσαι, δεν πρέπει να λείπει από το μενού σου. Η σύνθεση της είναι πλούσια. Εκτός από εξαιρετική πηγή καλών υδατανθράκων, είναι πλούσια σε αμινοξέα που ενεργοποιούν ταχύτατα τον μεταβολισμό σου και ενδυναμώνουν τη μυϊκή σου μάζα. Την ίδια στιγμή, προσφέρεις στο σώμα σου την απαραίτητη πρωτεΐνη και κάπως έτσι ο αριθμός στη ζυγαριά πέφτει.

Βρώμη
Δεν λείπει από το πρωινό σου. Σχεδόν ποτέ. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η βρώμη ως κατασταλτικό της όρεξης, μιας και περιέχει 6 γραμμάρια διαλυτών φυτικών ινών, που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στην αύξηση του κορεσμού, λόγω του ότι σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το καλό με τη συγκεκριμένη τροφή είναι ότι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις ως πρώτη ύλη και να πειραματιστείς ετοιμάζοντας μπισκότα ή απλά ένα θρεπτικό Porridge.

Αρακάς
Καταπράσινος, ελαφρύς και άκρως χορταστικός. Τον ετοιμάζεις πανεύκολα και τον απολαμβάνεις με λίγο ανθότυρο για περισσότερη γεύση. Μην ξεχνάς ότι ο αρακάς, εκτός των υπολοίπων, είναι πλούσιος σε φυλλικό οξύ, που προκαλεί την ανάπτυξη των μυών και χαλκό, που ενισχύει τους τένοντες και κάνει την γυμναστική πιο ασφαλή.

Φασόλια
Ίσως να μην τρελαίνεσαι για τη γεύση τους. Πρέπει, όμως, να το κάνεις, καθώς τα θρεπτικά τους στοιχεία είναι αρκετά. Βοηθούν στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητα, γεγονός που συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Άσε που οι φυτικές τους ίνες θα σε κρατήσουν χορτάτη για πολλές ώρες. Δοκίμασε να τα αξιοποιήσεις ως βασικό συστατικό σε μία δροσιστική σαλάτα και θα μας θυμηθείς.

Σπανάκι
Ξεχειλίζει από… πρωτεΐνη -μόνο ένα φλιτζάνι στον ατμό έχει τόση πρωτεΐνη όσο ένα μεσαίο σκληρό βραστό αυγό-, ένα θρεπτικό συστατικό που βοηθά στην αποκατάσταση και ανάπτυξη των μυών. Και θυμήσου: Όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχεις, τόσο περισσότερες θερμίδες καις σε ηρεμία!

Ζυμαρικά ολικής αλέσεως
Τα ξέρεις και τα εμπιστεύεσαι. Ακόμα, και αν την πρώτη φορά που τα δοκίμασες δεν ξετρελάθηκες με την γεύση τους. Πλούσια σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο και κάλιο, τα συγκεκριμένα ζυμαρικά, όχι μόνο θα αλλάξουν τη μακαρονάδα σου, αλλά θα γίνουν ο σύμμαχος σου στην προσπάθεια να νικήσεις την κατακράτηση υγρών.

Πράσινα λαχανικά
Δεν υπάρχει καλύτερη “βάση” για τη σαλάτα σου. Μπορεί να μην γνώριζες ότι ανήκουν στο γκρουπ των υδατανθράκων, όμως, οι πολύχρωμοι αυτοί υδατάνθρακες περιέχουν τις βασικές φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα, και αντιοξειδωτικά που απαιτούνται για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, των αποβλήτων δηλαδή που πολλές φορές κολλάνε στα κύτταρα σου.

Εντατικό έλαιο σύσφιξης σώματος με μίξη βοτάνων. Κισσός.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr