3 τροφές που ελέγχουν το ζάχαρο & σου κάνουν καλό σε υγεία και αδυνάτισμα !

3 τροφές που ελέγχουν το ζάχαρο & σου κάνουν καλό σε υγεία και αδυνάτισμα !

 

Υπολογίζεται ότι περίπου 24 εκατομμύρια γυναίκες έχουν τόσο υψηλά επίπεδα σακχάρου (γλυκόζης) ώστε να κατατάσσονται στις προδιαβητικές. Για να διατηρήσεις φυσιολογικά τα επίπεδα σακχάρου, πρόσθεσε αυτές τις τροφές στη διατροφή σου…

Κριθάρι

Η κατανάλωσή του είναι απίθανο να προκαλέσει απότομη άνοδο στο σάκχαρό σου. Μάλιστα, σε μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Creighton διαπιστώθηκε ότι το κριθάρι είναι καλύτερο από την πολυδιαφημισμένη βρόμη όσον αφορά τη διατήρηση υπό έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης. Αυτό γιατί έχει υψηλή περιεκτικότητα στη διαλυτή φυτική ίνα β-γλυκάνη, η οποία χωνεύεται πολύ αργά και βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Σημειώνεται ότι το αναποφλοίωτο κριθάρι έχει περισσότερες ίνες από το αποφλοιωμένο, αλλά χρειάζεται πιο πολύς χρόνος για το μαγείρεμά του. Και τα δύο πάντως αποτελούν έξυπνη προσθήκη στη διατροφή σου.Tip Αντικατάστησε με κριθάλευρο τη μισή ποσότητα αλευριού για όλες τις χρήσεις που απαιτείται για τις συνταγές κέικ ή ψωμιού. Μπορείς επίσης να προσθέσεις κριθάρι στις σούπες ή να το σερβίρεις μαζί με ψάρι, κρέας ή πουλερικά αντί για ρύζι ή πατάτες.

Πιπέρι καγιέν

Λίγη ποσότητά του στα φαγητά σου θα εμποδίσει την απότομη άνοδο στο σάκχαρο μετά το γεύμα, σύμφωνα με νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ταζμανίας. Σε αυτήν παρατηρήθηκε ότι το σάκχαρο ενηλίκων που έτρωγαν βιαστικά μπιφτέκι με καυτερές κόκκινες πιπεριές πάνω σε ψωμάκι μαζί με ζαχαρούχο αναψυκτικό ήταν πολύ χαμηλότερο απ’ ό,τι όταν οι ίδιοι προτιμούσαν μόνο το μπιφτέκι και το αναψυκτικό χωρίς τα καρυκεύματα. Οι ερευνητές αναγνωρίζουν στην καψαϊκίνη –την καυτερή ουσία στις πιπεριές– τουλάχιστον ένα μέρος του οφέλους αυτού. TipΠρόσθεσε κόκκινες καυτερές πιπεριές στο φαγητό σου. Όχι μόνο θα ωφεληθείς από αυτές, αλλά θα χρειαστείς και λιγότερο αλάτι.

Καρότο

Σε μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ τονίζεται ότι η κατανάλωση μισού φλιτζανιού σκούρων κίτρινων λαχανικών καθημερινά, όπως το καρότο, μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες κατά 27%. Οι μελετητές δεν είναι σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά θεωρούν πως μπορεί να οφείλεται στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που εντοπίζονται σε αυτά τα λαχανικά.

Tip Για να αυξήσεις την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών από τα καρότα (ή οποιοδήποτε άλλο χρωματιστό λαχανικό), σέρβιρισέ τα με λίγο λίπος, όπως το ελαιόλαδο.

Πικρόξυλο βότανο: για ρύθμιση ζαχάρου, χοληστερίνη, αδυνάτισμα κ.α..

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr