DIY: Φτιάξε μια πανεύκολη μάσκα με ροδάκινο για λαμπερή επιδερμίδα!

DIY: Φτιάξε μια πανεύκολη μάσκα με ροδάκινο για λαμπερή επιδερμίδα!

Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη peachy χρησιμοποιείται στα αγγλικά για να περιγράψει κάτι τέλειο! Τα ζουμερά, αρωματικά ροδάκινα είναι στην εποχή τους γι’ αυτό άδραξε την ευκαιρία όχι μόνο να τ’ απολαύσεις αλλά και να επωφεληθείς από τις ευεργετικές για την επιδερμίδα σου ιδιότητες τους! Πώς; Με μια απλή και αναζωογονητική μάσκα που θα φτιάξεις πανεύκολα με δύο υλικά: ροδάκινο και γιαούρτι.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τα ροδάκινα τόσο ευεργετικά για το δέρμα; Τα υπέροχα, χυμώδη αυτά φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνη C -στην ισχυρά αντιοξειδωτική δηλαδή βιταμίνη που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες- αλλά και σε βιταμίνη Ε. Η τελευταία είναι η πιο δημοφιλής βιταμίνη για την περιποίηση και την προστασία του δέρματος καθώς αναζωογονεί τη θαμπή, κουρασμένη και ταλαιπωρημένη επιδερμίδα ενώ θεραπεύει ουλές και ατέλειες.

 

Ο συνδυασμός της βιταμίνης Α, που επίσης περιέχουν, με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό διατηρεί τα φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας, χαρίζοντάς της απαλότητα και ελαστικότητα. Τα ροδάκινα περιέχουν ακόμη φυλλικό οξύ (το οποίο ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων) και λουτεϊνη, ένα θρεπτικό συστατικό που ανήκει στην κατηγορία των καροτενοειδών και δρα ως αντιοξειδωτικό, αυξάνοντας την φωτοπροστασία και την ελαστικότητα του δέρματος.

Tο γιαούρτι, πάλι, περιέχει γαλακτικό οξύ: ένα πανίσχυρο θρεπτικό συστατικό που απαλαίνει και ενυδατώνει το δέρμα ενώ προσφέρει βαθιά θρέψη την ξηρή, αφυδατωμένη επιδερμίδα. Επίσης, ο ψευδάργυρος που περιέχει το γιαούρτι καταπραϋνει τις φλεγμονές, ιδιαίτερα όσες προκαλούνται από την ακμή. Απλώνοντας συχνά γιαούρτι στην επιδερμίδα, γίνονται λιγότερο ορατές ενώ μειώνονται επίσης τα μαύρα στίγματα και η επιδερμίδα γίνεται πιο λαμπερή- θέλεις κιάλλους λόγους για να δοκιμάσεις αυτή την πανεύκολη DIY μάσκα, ASAP;

Πώς θα τη φτιάξεις:

Θα χρειαστείς μισό ώριμο ροδάκινο και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι. Λιώσε καλά το ροδάκινο με ένα πηρούνι, πρόσθεσε το γιαούρτι (που πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου) και ανάμειξε τα υλικά μέχρι να πάρεις ένα ομοιόμορφο μείγμα, με τέτοια υφή ώστε να στέκεται στο πρόσωπο. Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου με ένα καθαρό πινέλο ή καθαρά δάχτυλα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις επίσης τη μάσκα στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Άφησε τη να δράσει για 10-15 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Στέγνωσε απαλά με μια καθαρή πετσέτα – θα εκπλαγείς από το πόσο φρέσκια και λαμπερή θα δείχνει η επιδερμίδα σου, τόσο γρήγορα!
Tips:

· Αν έχεις αρκετό χρόνο, μπορείς ν’ αφήσεις τη μάσκα στο πρόσωπό σου μέχρι να στεγνώσει εντελώς (το μίνιμουμ πάντως είναι τα 10 λεπτά!)

· Αν σου έχει περισσέψει μάσμα μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσεις μέσα σε 3-5 μέρες!

Πηγή φωτό:Pinterest

www.faysbook.gr

Έλαιο βερίκοκου ή βερικοκουκουτσέλαιο

Έλαιο βερίκοκου ή βερικοκουκουτσέλαιο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr