Οι καλύτερες συμβουλές περιποίησης για γυναίκες 50+

Οι καλύτερες συμβουλές περιποίησης για γυναίκες 50+

Οι επαγγελματίες του κλάδου μοιράζονται τις συμβουλές τους

Είτε προτιμάς μια πιο μινιμαλιστική είτε μια πιο μαξιμαλιστική προσέγγιση φροντίδας του δέρματος, το πέρασμα του χρόνου φέρνει διαφορετικές ανάγκες. Σημάδια γήρανσης όπως ρυτίδες, κηλίδες ήλιου, εντονότερη υφή και απώλεια ελαστικότητας κάνουν την εμφάνιση τους, και γιαυτό είναι σημαντικό να αναθεωρήσεις τη ρουτίνα περιποίησης σου αν ανήκεις σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Όσα όσα αξίζει να ξέρεις για τα καλύτερα αντιγηραντικά συστατικά

Σέρουμ οιστρογόνων για να επανέλθει ο φυσικός όγκος του προσώπου

Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές περιποίησης για την επιδερμίδα 50+ ετών, σύμφωνα με τους ειδικούς:

 

Σωστός καθαρισμός και τόνωση
Η καλύτερη φροντίδα του δέρματος για γυναίκες άνω των 50 ετών ξεκινά με το καθημερινό πλύσιμο προσώπου. Στο ώριμο δέρμα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα ήπιο, μη ερεθιστικό καθαριστικό που δεν θα απογυμνώσει το δέρμα από τα φυσικά έλαια του και δε θα το ξηράνει ή θα το κάνει ευαίσθητο. Μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ, χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό κατάλληλο για τον τύπο δέρματος σου και μετά ρίξε χλιαρό νερό για να ξεπλύνεις το δέρμα σου, και για να το στεγνώσεις, χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί. Για να διατηρηθεί η ισορροπία pH του δέρματος μετά τον καθαρισμό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις toner, το οποίο μπορεί να παρέχει ένα επιπλέον στρώμα υγρασίας και να ενεργήσει ως βάση προετοιμασίας για τα βήματα περιποίησης που θα εφασμοστούν στη συνέχεια.

Κάνε απολέπιση – αλλά με μέτρο
Τόσο τα φυσικά όσο και τα χημικά απολεπιστικά μπορούν να ωφελήσουν σημαντικά το ώριμο δέρμα – αλλά θα πρέπει να προσέχεις. Για μια πιο απαλή προσέγγιση, χρησιμοποίησε ένα απαλό απολεπιστικό όχι περισσότερες από τρεις φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια μπορείς να εφαρμόσεις ένα serum με καταπραϋντικά συστατικά όπως το χαμομήλι.

Κάνε μασάζ προσώπου
Ένα καθημερινό μασάζ προσώπου κάνει θαύματα για το δέρμα σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τις ώριμες επιδερμίδες. Δουλεύει τους μύες του προσώπου, μειώνει τη συσσώρευση υγρών, και βελτιώνει τη ροή του αίματος, την ανακύκλωση των κυττάρων, την τόνωση των ιστών και την παραγωγή κολλαγόνου. Χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων σου ή ένα ειδικό εργαλείο, κάνε κινήσεις στους μύες του προσώπου, κινώντας κατά μήκος του σαγονιού και πάνω προς τα ψηλά σημεία των ζυγωματικών, την περιοχή κάτω από τα μάτια και στο μέτωπο. Για μια επιπλέον ενίσχυση, μπορείς να βάλεις μια παγωμένη κομπρέσα με πράσινο τσάι ή χαμομήλι, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά.

Βούτυρο στρουθοκαμήλου -γρήγορη σύσφιξη λαιμού πάχυνση επιδερμίδας.

Επανάφερε την απώλεια όγκου με επιπλέον υγρασία
Ήδη από τη δεκαετία των 30 και των 40, τα επίπεδα υαλουρονικού αρχίζουν να μειώνονται, κάτι που κάνει τις λεπτές γραμμές και τις βαθιές ρυτίδες πιο έντονες. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην ανανέωση και τη διατήρηση της υγρασίας των κυττάρων, και γι ‘αυτό είναι ένα τόσο κοινό συστατικό τόσο στους ορούς όσο και στους ενυδατικούς παράγοντες, ιδιαίτερα σε φόρμουλες που στοχεύουν σε ώριμο δέρμα. Αναζήτησε μια ενυδατική κρέμα με συστατικά που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση του φραγμού του δέρματος.

Σέρουμ οιστρογόνων για να επανέλθει ο φυσικός όγκος του προσώπου

Αντιμετωπίστε προσεκτικά τις ρυτίδες και τον υπερχρωματισμό
Για τη μείωση των ρυτίδων και του υπερχρωματισμού, εφάρμοσε ρετινόλη τοπικά, για να ανανεώσεις το δέρμα σου, να φωτίσεις τον τόνο του δέρματος σου και να βοηθήσεις την παραγωγή κολλαγόνου. Για να αντιμετωπίσεις το πρήξιμο και τις σακούλες κάτω από τα μάτια, δοκίμασε μια κρέμα ματιών με καφεΐνη. Ένα άλλο βασικό συστατικό που χαρίζει λάμψη στη θαμπή επιδερμίδα και μειώνει τις κηλίδες από τον ήλιο είναι η βιταμίνη C, η οποία βοηθά στη καταπολέμηση των βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν οξειδωτικό στρες και γήρανση του δέρματος. Η χρήση της βιταμίνης C πρέπει να συνδυάζεται με αντηλιακό με ελάχιστο SPF 30.

www.womenonly.gr

Ρετινόλη-Βιταμίνη Α Γυρνάει τον χρόνο πίσω από τα Μυστικα Ομορφιάς.

Serum βιταμίνης C

Υαλουρονικό οξύ-σέρουμ

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr