Μυστικά ομορφιάς της γιαγιάς με μάσκες ομορφιάς

Μυστικά ομορφιάς της γιαγιάς με μάσκες ομορφιάς

Το καθαρό, απαλό και ελαστικό δέρμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού στην ομορφιά μιας γυναίκας. Τα μυστικά ομορφιάς της γιαγιάς που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε!

Αν και στην πραγματικότητα ο τύπος του δέρματος καθορίζεται από τα γονίδια, μπορείτε ωστόσο και μόνες σας καθημερινά με μυστικά ομορφιάς να κάνετε πολλά πράγματα για να εξασφαλίσετε ένα όσο το δυνατό καλύτερο δέρμα.

Κατανοώντας τον τρόπο που λειτουργεί το δέρμα σας θα αντιληφθείτε και τις ειδικές του ανάγκες. Στο άρθρο αυτό θα σας δείξουμε μάσκες ομορφιάς της γιαγιάς που μπορούν να φροντίσουν το δικό σας τύπο δέρματος.

Δεν είναι βέβαια δυνατό να παραμελείτε για μήνες ή για χρόνια το δέρμα σας και στη συνέχεια να προσπαθείτε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να επανορθώσετε με ακριβές και εντατικές μεθόδους.

Οι προσπάθειές σας θα καρποφορήσουν μόνο εάν συστηματικά αφιερώνετε χρόνο και φροντίζετε το δέρμα σας. Δεν είναι ποτέ πολύ αργά ή πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα για την περιποίηση του δέρματός σας. Τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν για μια ολόκληρη ζωή!

Μάσκα της γιαγιάς με τριανταφυλέλαιο

Για απαλή αίσθηση.Tο τριανταφυλέλαιο συντελεί στην αναδόμηση των κυττάρων, βελτιώνοντας την υφή της επιδερμίδας. Συγχρόνως βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή της μελανίνης και προσδίδει λάμψη και φωτεινότητα στην επιδερμίδα.

Θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές σούπας μέλι
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα πλήρες
1/2 φλιτζάνι ροδόνερο
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά έως ότου γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Καθαρίζετε πολύ καλά την επιδερμίδα σας με γαλάκτωμα και λοσιόν. Απλώνετε τη μάσκα απαλά στο πρόσωπο και το λαιμό
και την αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά. Έτσι σχηματίζεται μία προστατευτική μεμβράνη πάνω
στην επιδερμίδα. Στη συνέχεια ξεπλένεστε με χλιαρό νερό.

Μάσκα της γιαγιάς με βερίκοκο
Είναι μια υπέροχη μάσκα για φωτεινότητα και λάμψη. Είναι από τα καλύτερα μυστικά ομορφιάς της γιαγιάς γιατί το βερίκοκο έχει πούσια συστατικά σε προβιταμίνη Α, σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο τα οποία ενυδατώνουν βαθιά την επιδερμίδα. Η παπάγια εξαφανίζει τα σημάδια της κούρασης και χαρίζει λάμψη και φωτεινότητα.

Θα χρειαστείτε:

4-5 βερίκοκα
4-5 σταγόνες καροτέλαιο
2 κουταλάκια γλυκού παπάγια
1 κουταλιά σούπας γιαούρτι σακούλας

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Πολτοποιείτε τα βερίκοκα και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σ’ ένα καθαρό σκεύος κουζίνας.
Αναμιγνύετε έως ότου δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Καθαρίζετε προσεκτικά την επιδερμίδα σας και απλώνετε το μίγμα στο πρόσωπο και το λαιμό. Χαλαρώνετε κλείνοντας τα μάτια για 15-20 λεπτά .Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Μάσκα με άνθος αραβοσίτου

Για λάμψη και θρέψη

Θα χρειαστείτε:

4 κουταλιές σούπας γάλα πλήρες
1 1/2 κουταλιά γλυκού άνθος αραβοσίτου
1/2 κουταλιά γλυκού μαγιά μπύρας
3 κοπανισμένα καρύδια

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά έως ότου γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Καθαρίζετε προσεκτικά την επιδερμίδα και απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό. Χαλαρώνετε, αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλένετε με κρύο νερό μέχρι να απομακρύνετε όλα τα υπολείμματα.

Μάσκα ομορφιάς με πράσινο μήλο
Τα μυστικά ομορφιάς της γιαγιάς μας λένε ότι το μήλο όπως όλα τα φρούτα είναι ευεργετικό για την υγεία. Ενώ συγχρόνως βοηθάει την επιδερμίδα να ανακτήσει τη ζωντάνια και τη λάμψη της και της χαρίζει έξτρα ενυδάτωση

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά σούπας πολτός από φλούδα πράσινου μήλου
1 κουταλιά σούπας βρασμένα φύλλα από φρέσκο σπανάκι
1 κουταλιά σούπας πολτός ακτινίδιου
1 κουταλιά σούπας μέλι
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Σ’ ένα καθαρό βαθύ σκεύος αναδεύετε όλα τα υλικά εκτός από το αιθέριο έλαιο, από το οποίο στη συνέχεια προσθέτετε δύο σταγόνες και αναδεύετε πάλι ελαφρά. Καθαρίζετε προσεκτικά την επιδερμίδα σας και απλώνετε το μίγμα στο πρόσωπο και το λαιμό. Χαλαρώνετε κλείνοντας τα
μάτια για 15-20 λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

beauty-secrets.gr

Καροτέλαιο. Αντιγήρανση σε διάρκεια.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr