10 Θεραπείες με μέλι και κανέλα!

10 Θεραπείες με μέλι και κανέλα!

10 Θεραπείες με μέλι και κανέλα!

Οι θεραπείες με μέλι και κανέλα έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς στην Ιατρική πρακτική. Τα δύο αυτά συστατικά με μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες έχουν μία μακρά ιστορία ως θεραπεία για το σπίτι. Χρησιμοποιούνται όχι μόνο ως φάρμακα αλλά επίσης ως εναλλακτικές λύσεις έναντι στο παραδοσιακό συντηρητικό τροφίμων λόγω των αποτελεσματικών αντιμικροβιακών ιδιοτήτων τους

Πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι το μείγμα αυτό αποτελεί μία φυσική θεραπεία για πολλές ασθένειες και μία φόρμουλα με πολλά οφέλη για την υγεία.

1.Καρδιακές παθήσεις
Εφαρμόστε μέλι και κανέλα σε σκόνη αντί για μαρμελάδα ή βούτυρο και φάτε το για ένα υγιεινό πρωινό.

2.Κρυολογήματα
Κάντε ένα ποτήρι χλιαρό νερό με μέλι και προσθέστε λίγη σκόνη κανέλας θα ενισχύσετε άμεσα το ανοσοποιητικό σας σύστημα κατά τη χειμερινή περίοδο. Θα συμβάλει στην κατακράτηση τον των ιγμορείων σας.

3.Σπυράκια
Αναμείξτε μέλι με λίγη σκόνη κανέλας και εφαρμόστε το τοπικά πάνω στα σπυράκια πριν από τον ύπνο αφήστε το όλο το βράδυ και ξεπλύνετε με νερό το επόμενο πρωί. Θα βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη τους.

4.Αρθρίτιδα
Εφαρμόστε μία πάστα από τα δύο συστατικά στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος και κάνετε μασάζ με ελαφρές κινήσεις θα ανακουφιστείτε σημαντικά.

5.Τριχόπτωση
Εφαρμόστε μία πάστα από ζεστό ελαιόλαδο μία κουταλιά της σούπας μέλι ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν το μπάνιο. Αφήστε το για 15 λεπτά και ξεπλύνετε τη μάσκα αυτή θα βοηθήσει στην ενίσχυση της τρίχας και την ενδυνάμωση της.

6.Πονόδοντος
Εφαρμόστε μία ποσότητα από σκόνη κανέλας και μέλι στο δόντι που πονάει θα ανακουφιστείτε από τον πόνο.

7.Χοληστερίνη χοληστερόλη
Προσθέστε μέλι σε λίγη σκόνη κανέλας. Αναμιγνύεται σε βραστό νερό ή πράσινο τσάι και πίνετε καθημερινά θα βοηθήσει στη διατήρηση των επιθυμητών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

8.Δυσπεψία
Κανέλα σε σκόνη πασπαλισμένη σε μία κουταλιά μέλι λίγο από πριν από το φαγητό θα ανακουφίσει την οξύτητα.

9.Παχυσαρκία
Για μείωση του βάρους σας πίνετε καθημερινά ένα μείγμα φτιαγμένο από ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε νερό. Η καλύτερη ώρα είναι μισή ώρα πριν από το πρωινό σας γεύμα με άδειο στομάχι.

10.Δυσάρεστη αναπνοή
Κάνετε γαργάρες με μέλι και κανέλα το πρωί αναμειγνύοντας με ζεστό νερό και έτσι η αναπνοή σας θα παραμείνει φρέσκια κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Ράβδοι Κανέλας Κευλάνης.

Ράβδοι Κανέλας Κευλάνης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr