Έρευνες λένε: Ιδού ποια τροφή μειώνει τον κίνδυνο θανάτου

Έρευνες λένε: Ιδού ποια τροφή μειώνει τον κίνδυνο θανάτου

H κατανάλωση φιστικιών μειώνει κατά 20% τα ποσοστά θνησιμότητας!

Τα αποτελέσματα της έρευνας τριών διαφορετικών ομάδων που δημοσιεύτηκαν στις διαδικτυακές σελίδες του JAMA Internal Medicine, αποδεικνύουν ότι μία διατροφή πλούσια σε φιστίκια συνδέεται με χαμηλότερη θνησιμότητα, αφού συγκεκριμένα τα ποσοστά θανάτου μειώνονται κατά 1/5.

Διατροφή για καλή υγεία
Στις έρευνες πήραν μέρος 71.764 άτομα που ζούσαν στη νότια Αμερική, με χαμηλό εισόδημα- άνδρες και γυναίκες, λευκοί και μαύροι- καθώς και 134.265 Κινέζοι -στη μία ομάδα άνδρες και στην άλλη γυναίκες- που κατοικούσαν στη Σαγκάη. Όλες οι ομάδες απέδειξαν ότι η πρόσληψη φιστικιών συνδεόταν με μειωμένο κίνδυνο θανάτου από φυσικά αίτια αλλά και από καρδιαγγειακή νόσο.

Χρησιμοποιήθηκαν ωστόσο τα πιο φτηνά στο είδος τους φιστίκια, τα αράπικα, σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες, καθώς αυτή αφορούσε ανθρώπους χαμηλού εισοδήματος.

Τα αράπικα φιστίκια είναι στην πραγματικότητα όσπρια, όπως τα μπιζέλια και τα φασόλια, αλλά έχουν παρόμοια θρεπτικά συστατικά με τους ξηρούς καρπούς και υπολογίζονται ως τέτοια σε επιδημιολογικές μελέτες, καθώς και από τους περισσότερους απλούς ανθρώπους.

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Αν και τα πορίσματα της έρευνας δεν καταλήγουν με σιγουριά στην ύπαρξη μίας σχέσης αιτίου- αιτιατού ανάμεσα στην κατανάλωση φιστικιών και στη μείωση του ποσοστού του θανάτου- λόγω άλλων παραγόντων που μπορεί να έχουν επιδράσει- οι συντάκτες της είναι περισσότερο αισιόδοξοι ότι τα οφέλη προέρχονται από τα φιστίκια, επειδή περιέλαβαν στην έρευνα άτομα χαμηλού εισοδήματος, σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες. Σημαντικά σημεία της έρευνας για τη σχέση φιστικιών με τον κίνδυνο θανάτου:

Στην ομάδα των ανθρώπων από την Αμερική, υπήρχε κατά 21% χαμηλότερος κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία για τα άτομα που έτρωγαν τα περισσότερα φιστίκια.
Στην ομάδα των Κινέζων, η υψηλή πρόσληψη φιστικιών κατέληγε σε ένα 17% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου συνολικά.
Για τις υπόλοιπες ομάδες, υπήρχε μια σύνδεση στην κατανάλωση φιστικιών με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ισχαιμικής καρδιακής νόσου (δηλαδή στεφανιαίας νόσου, η οποία οδηγεί σε καρδιακή προσβολή και καρδιακή ανεπάρκεια).
Οι συντάκτες της έρευνας σημειώνουν, ακόμα, ότι τα πορίσματα της έρευνας παρατηρήθηκαν μεταξύ ανδρών και γυναικών κάθε φυλής και ήταν ανεξάρτητα του ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος), του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ των συμμετεχόντων.

Τσάι μάτσα (matcha).

Οι μελέτες τόσο στην αμερικανική όσο και την κινεζική κοινότητα αφορούσαν λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με τη διατροφή των συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων των τύπων τροφίμων και τις συχνότητες πρόσληψής τους και μετρώντας την κατανάλωση τόσο των φιστικιών όσο και του φυστικοβούτυρου. “Ποιος νοιάζεται αν τα αράπικα φιστίκια δεν είναι πραγματικά ξηροί καρποί, αν μας βοηθούν να ζούμε περισσότερο σε προσιτή τιμή; “, αναρωτιέται ο Dr. Katz, διευθυντής των υπηρεσιών υγείας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια του Λος Άντζελες.

www.shape.gr

Αραχιδέλαιο (φυστικέλαιο)

Αραχιδέλαιο (φυστικέλαιο)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr