Ενδομητρίωση: Ποιες τροφές την αντιμετωπίζουν (εικόνες)

Ενδομητρίωση: Ποιες τροφές την αντιμετωπίζουν (εικόνες)

Η ενδομητρίωση είναι μια καλοήθης πάθηση, που χαρακτηρίζεται από την έκτοπη ανάπτυξη ενδομητρικού ιστού εκτός μήτρας.

Έχει ενοχοποιηθεί ότι δυσκολεύει την σύλληψη, ενώ τα συμπτώματά της είναι η δυσμηνόρροια, η δυσπαρεύνια και το χρόνιο πυελικό άλγος.

Το είδος της θεραπείας μπορεί να είναι φαρμακευτική, χειρουργική ή συνδυασμός και των δύο και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες (ηλικία, επιθυμία εγκυμοσύνης, ένταση και διάρκεια συμπτωμάτων και το στάδιο της νόσου).

Πέρα από την ιατρική προσέγγιση όμως, υπάρχουν και συγκεκριμένες διατροφικές οδηγίες, που είναι πιθανό να βοηθήσουν στην πρόληψη ή στη μείωση των επιπτώσεων της ενδομητρίωσης.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί ποιες είναι οι τροφές που θα σας βοηθήσουν.

Πηγή: Medical Daily

Οι διατροφικές αλλαγές θα πρέπει να έχουν στόχο τη μείωση της φλεγμονής και την ισορροπία των επιπέδων των οιστρογόνων, καταστάσεις που έχουν συνδεθεί με την ενδομητρίωση

Μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και λαχανικά, ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει τα επίπεδα

φλεγμονής.

Μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και λαχανικά, ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής.

Ο κουρκουμάς και το τζίντζερ είναι μπαχαρικά τα οποία μειώνουν τις επιδράσεις του χρόνιου πυελικού άλγους και της φλεγμονής στον οργανισμό.

Η υπερπαραγωγή των οιστρογόνων αυξάνει τον κίνδυνο ενδομητρίωσης γι’ αυτό καλό είναι να καταναλώνετε τροφές, οι οποίες τα φέρνουν την ισορροπία.

 

Οι γλυκοπατάτες, η πορτοκαλί κολοκύθα και τα μούρα, είναι μερικές από τις τροφές που μειώνουν τα ανεβασμένα επίπεδα οιστρογόνων.

Μειώστε την κατανάλωση κόκκινου και λευκού κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Αυξήστε την πρόληψη τροφών που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως είναι τα μαύρα φασόλια, οι φακές και ο αρακάς.

Τα σταυρανθή λαχανικά, όπως είναι το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το κέιλ, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών, θεωρούνται ιδανικές επιλογές!

www.onmed.gr

Greenmed 5HTP – Φυσική σεροτονίνη (Ειδική τιμή).

Greenmed 5HTP – Φυσική σεροτονίνη (Ειδική τιμή).

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr