Μοναδικές συνταγές βοτάνων για την τριχόπτωση και για πλούσια λαμπερά μαλλιά!

Μοναδικές συνταγές βοτάνων για την τριχόπτωση και για πλούσια λαμπερά μαλλιά!

Τα βότανα μπορούν να κάνουν θαύματα στην τριχόπτωση και στο δυνάμωμα των μαλλιών μας. Μπορούν επίσης να

τονίσουν το χρώμμα των βαμμένων μαλλιών και να το κάνουν να διαρκέσει. Η λαική μας παράδοση έχει αφήσει πολλές συνταγές στο συρτάρι της γιαγιάς. Σας παραθέτουμε τις καλύτερες απο αυτές.

1
Βράζουμε φύλλα καρυδιάς και ξεπλένουμε τα μαλλιά μας με το αφέψημα. Σταματά την τριχόπτωση είναι θαυμάσιο τονωτικό των μαλλιών και τους δίνει λάμψη.
2
Ο συνδυασμός καρυδιάς και καστανιάς έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα . Παίρνουμε 50γρμ συνολικά από τον φλοιό των κορμών των δύο αυτών δέντρων και 30 γραμμάρια συνολικά από τα φύλλα τους. Τα βράζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά με δύο ποτήρια νερό και μετά τα αφήνουμε να μουσκέψουν άλλα δέκα λεπτά. Ύστερα τα στίβουμε σε ένα τουλμπάνι να βγάλουν τις ουσίες τους. Με αυτό το πυκνό αφέψημα τρίβουμε τις ρίζες των μαλλιών γερά κάθε βράδυ και αν γινεται και το πρωί.

3
Άλλο θαυμάσιο φάρμακο για την τριχόπτωση και το δυνάμωμα των μαλλιών είναι το εξής αφέψημα: βράζουμε αρκετή ώρα μέσα σε μαύρο κρασί, αρκετά κυπαρισσόμηλα. Με το αφέψημα αυτό, κάνουμε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών πρωί και βράδυ.


4
Κόβουμε φέτες μήλα με την φλούδα τους τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με κονιακ. Τις αφήνουμε να βράσουν και τις στύβουμε σε ένα τουλπάνι να βγάλουν τις ουσίες τους. Ένα γερό μασαζ στις ρίζες των μαλλιών το βράδυ και αν είναι δυνατόν και το πρωί, σταματά την τριχόπτωση και δυναμώνει τα μαλλιά.

5 Βράζουμε για μισή ώρα σε ένα λίτρο νερό 50γρμ άνθη και φυλλαράκια δεντρολίβανου. Με το αφέψημα αυτό, λούζουμε τα μαλλιά και κάνουμε μασαζ στις ρίζες. Τους δίνει λάμψη και ζωηρεύει το χρώμα.

Το μασαζ με όλα τα παραπάνω αφεψήματα πρέπει να τα συνεχίσουμε για πολλές μέρες.

Και για το τέλος ακόμη μια θαυματουργή συνταγή για πυκνά λαμπερά και γερά μαλλιά.

Βράζουμε για αρκετή ώρα φύλλα τσουκνίδας μέχρι να μείνουν 2 ποτήρια νερό. Όταν κρυώσει το σουρώνουμε του ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ένα κρόκο αυγού και τα δουλευουμε μαζί. Με αυτό το μείγμα κάνουμε μια γερή εντριβή στις ρίζες, στο δέρμα του κεφαλιού και στα μαλλιά. Αφού τελειώσει η εντριβή τυλίγουμε το κεφάλι με μια πετσέτα διαποτισμένη με ζεστό νερό (όσο ζεστό μπορούμε να ανεχθούμε). Σκεπάζουμε την πετσέτα με αδιάβροχο ύφασμα. Μετά από ένα τέταρτο ξεπλένουμε τα μαλλιά. Μόλις τελειώσει η θεραπεία τα μαλλιά θα λάμπουν θα είναι ήδη πιο γερά ενώ με συχνές επαναλήψεις θα είναι πλουσιότερα.

Βότανο Τσουκνίδα η Ευεργετική και Αγαπημένη του Ιπποκράτη απο τα μυστικά ομορφιάς!

Λάδι τσουκνίδας για αύξηση των μαλλιών και πόνους αρθρίτιδαςαπο τα μυστικά ομορφιάς!

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Βότανα απο τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr