Σου περίσσεψε ανανάς; Φτιάξε μια μάσκα ομορφιάς για λάμψη και ενυδάτωση

Σου περίσσεψε ανανάς; Φτιάξε μια μάσκα ομορφιάς για λάμψη και ενυδάτωση

Σου περίσσεψε ανανάς; Φτιάξε μια μάσκα ομορφιάς για λάμψη και ενυδάτωση

Μόλις ανακαλύψεις τα 9 οφέλη του ανανά στην επιδερμίδα δεν… θα τον αλλάζεις με τίποτα!

Μαρία Ροδίτη

Συμβαίνει συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες – και ειδικά στα μέσα του καλοκαιριού- να παρατηρείς μια αφυδάτωση και μια θαμπή όψη της επιδερμίδας σου. Να καταλαβαίνεις ότι η λάμψη του προσώπου σου έχει πάει περίπατο. Η αιτία; Το θαλασσινό νερό με το οποίο… παίζεις και πλατσουρίζεις κάθε φορά που βρίσκεσαι στην παραλία, αλλά και η υπερέκθεση στον ήλιο.

«Τι μπορώ να κάνω για άμεση λάμψη του προσώπου μου;», σκέφτεσαι. Εγώ είμαι εδώ για να σε βοηθήσω! Θα χρησιμοποιήσεις τον ανανά που σου ξέμεινε- ναι, αυτόν που έχεις στο ψυγείο και δεν ξέρεις τι να τον κάνεις γιατί παραέφαγες-, θα φτιάξεις μια μάσκα ομορφιάς και θα λύσεις σε χρόνο dt το πρόβλημά σου.

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Αιθέριο έλαιο μανταρίνι. Κατά της γήρανσης και των ραγάδων.

DIY: Το απόλυτο scrub σώματος με ανανά για λαμπερό δέρμα (video)
Η συνταγή για τη μάσκα ομορφιάς με ανανά

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

1 κουταλάκι πουρέ ανανά

2-3 κουταλάκια μαγειρεμένο ρύζι

1-2 κουταλάκια έλαιο αγριοτριαντάφυλλο

Μέσα στο βρασμένο, ζεστό ρύζι πρόσθεσε το έλαιο τριαντάφυλλο και με ένα πιρούνι λιώσε καλά το μείγμα, ώστε να ομογενοποιηθεί. Όταν δεν θα υπάρχουν σβόλοι πρόσθεσε τον λιωμένο ανανά. Άπλωσε τη μάσκα ομορφιάς σε καθαρό πρόσωπο και άσε τη να δράσει για 15-20 λεπτά. Έπειτα, ξέπλυνε καλά και… voila! Απόλαυσε το πάρα -ΜΑ ΠΑΡΑ- πολύ λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα σου και ολοκλήρωσε το beauty treatment σου με την ενυδατική σου κρέμα.

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Για να ξέρεις, το ρύζι είναι ένα τέλειο συστατικό, το οποίο θρέφει την επιδερμίδα, εξαλείφει μαύρα στίγματα, δυσχρωμίες και ατέλειες. Επίσης, ενυδατώνει το δέρμα κάνοντάς το απαλό και μαλακό.

Το έλαιο τριαντάφυλλο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά έλαια ever, το οποίο δημιουργεί στο δέρμα ένα προστατευτικό στρώμα, που επουλώνει και ανανεώνει. Ο ανανάς, τέλος, απομακρύνει σημάδια ακμής και πανάδες και χαρίζει απίστευτη λάμψη. Δεν κάνει μόνο αυτά, όμως…

Τα οφέλη του ανανά στην επιδερμίδα
#1 Περιέχει βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β5, Β6 και C, μαγγάνιο, χαλκό, κάλιο και β-καροτίνη. Όλα αυτά τα θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες κρατώντας το υγιές και νεανικό.

#2 Περιέχει το ένζυμο βρομελαϊνη, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες στην επιδερμίδα. Χρησιμοποιείται, άλλωστε, για να θεραπεύσει πολλά δερματολογικά προβλήματα.

#3 Όταν απλώνεται τοπικά, ο ανανάς απολεπίζει το δέρμα, απομακρύνοντας νεκρά κύτταρα, ρύπους, βακτήρια και περίσσια λιπαρότητα.

#4 Χρησιμοποίησε τον ανανά σε δέρμα θαμπό και αφυδατωμένο. Κι αυτό, γιατί έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, οπότε ενυδατώνει και ανανεώνει το δέρμα προσφέροντας συγχρόνως έντονη λάμψη στα μάγουλα.

#5 Ο ανανάς καθαρίζει την επιδερμίδα. Αποφράσσει τους πόρους, καθώς έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές, αποτοξινωτικές και στυπτικές ιδιότητες.

 Οι DIY μάσκες προσώπου με ανανά είναι τέλειες για δέρμα με τάση ακμής. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις την υπάρχουσα ακμή, αλλά και για να προλάβεις μελλοντικές εξάρσεις.

Συσφίγγει το δέρμα και βελτιώνει την ελαστικότητά του. Αυτό σημαίνει ότι… καθυστερεί την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο πρόσωπο.

 Ο χυμός ανανά διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. #8 Έχει και λευκαντικές ιδιότητες. Οι μάσκες με ανανά απομακρύνουν τα σημάδια γήρανσης και ακμής, αλλά και τις πανάδες, χαρίζοντας ομοιόμορφο τόνο και λάμψη στην επιδερμίδα.

 Αν έχεις λιπαρό δέρμα, βρήκες… το συστατικό σου. Ο ανανάς ελέγχει τη λιπαρότητα, απομακρύνει το περίσσιο σμήγμα και χαρίζει ματ όψη στην επιδερμίδα.

www.queen.gr

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr