DIY: Φτιάξε αποτοξινωτικό scrub σώματος με γκρέιπφρουτ!

DIY: Φτιάξε αποτοξινωτικό scrub σώματος με γκρέιπφρουτ!

 

Βασικό βήμα στην ιεροτελεστία φροντίδας του σώματος, το scrub διώχνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας εξασφαλίζοντας απαλότητα, φωτεινότητα αλλά και- τώρα το καλοκαίρι- ομοιόμορφο μπρονζέ χρώμα.

Αν το προηγούμενο βράδυ το παράκανες κάπως με το αλκοόλ ή το αλάτι και αισθάνεσαι το σώμα σου “φουσκωμένο”, μπορείς να το βοηθήσεις να αποβάλλει τις τοξίνες και να ξαναβρεί την ισορροπία του πίνοντας πολύ νερό αλλά και κάνοντας μασάζ με ένα αποτοξινωτικό scrub σώματος που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, στην κουζίνα σου. Η συνταγή που σου προτείνουμε συνδυάζει τις τονωτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες του άρκευθου (γνωστός και ως κεδροκούκουτσα) με γκρέιπφρουτ που μειώνει το πρήξιμο και λεβάντα που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Θα χρειαστείς:

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1/4 φλιτζ. έλαιο καρύδας

1 κουτ. σούπας καρποί άρκευθου (κεδροκούκουτσα, θα τα βρεις σε καταστήματα μπαχαρικών)

1 κουτ. σούπας αποξηραμένη λεβάντα
10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ

Για να το ετοιμάσεις, απλά ρίξε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ανάμειξέ τα μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη υφή scrub- τόσο απλό! Αφού μπεις στο μπάνιο, βρέξε την επιδερμίδα σου και κάνε απαλό μασάζ με το scrub κάνοντας με κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα, με φορά από τους αστραγάλους προς τα πάνω. Αφού ολοκληρώσεις την απολέπιση, ξέβγαλε καλά το σώμα σου, στέγνωσέ το ταμποναριστά και άπλωσε αμέσως την αγαπημένη σου κρέμα σώματος για να “σφραγίσεις” την ενυδάτωση στο εσωτερικό της επιδερμίδας σου (αν έχει και συσφιγκτικές ιδιότητες, ακόμα καλύτερα!).

Προσοχή: όπως σε κάθε φυσική συνταγή ομορφιάς έτσι και εδώ, πριν ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς το scrub σε όλο το σώμα σου, κάνε μια δοκιμή σε μια μικρή περιοχή της επιδερμίδας σου, πχ στο εσωτερικό του καρπού σου, για να σιγουρευτείς πως δεν θα βρεθείς μπροστά σε κάποια αλλεργική αντίδραση. Επίσης, αν πάσχεις από κάποια δερματική πάθηση (πχ έκζεμα), συμβουλέψου τον δερματολόγο σου πριν χρησιμοποιήσεις αυτό ή οποιοδήποτε scrub.

Cover photo: Photo by CRYSTALWEED cannabis on Unsplash

Photo: Instagram/wildrosecollege

www.faysbook.gr

Αρκευθος. Καταπολεμά την κυτταρίτιδα-αδυνατίζει.

Αιθέριο έλαιο γκρέιπ φρουτ. Αποτοξινωτικό, κατά της κυτταρίτιδας και της κατάθλιψης.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr