Αιθέριο έλαιο ευκάλυπτος. Το αιθέριο έλαιο της ελεύθερης αναπνοής!

Αιθέριο έλαιο ευκάλυπτος. Το αιθέριο έλαιο της ελεύθερης αναπνοής!

Έχετε βρεθεί ποτέ σε μέρος με πολλούς ευκαλύπτους το καλοκαίρι; Έχετε παρατηρήσει κάτι; Δεν υπάρχουν κουνούπια! Παραδοσιακά άλλωστε ο ευκάλυπτος χρησιμοποιείται για την πρόληψη της μαλάριας. Και αν το άρωμα του σας θυμίζει κάτι πέρα από το δέντρο, να σας θυμίσω εγώ το Vick’s που μας άλειφαν οι γονείς μας στο στέρνο όταν ήμασταν άρρωστοι.

Το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου (Eucalyptus Globulus) παράγεται από την απόσταξη με ατμό των φύλλων και των μικρών κλαριών του δέντρου. Ένα έλαιο που δεν πρέπει να λείπει από το φαρμακείο σας, ειδικά τον χειμώνα. Αντιπυρετικό, αποσυμφωρητικό, αντισηπτικό και αντιμικροβιακό, αποτελεί το καλύτερο αιθέριο έλαιο για την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων, της ιγμορίτιδας, του βήχα και του πυρετού. Επιπλέον, έχει αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες είναι εξαιρετικό για την ανακούφιση των μυικών πόνων και της αρθρίτιδας – άλλωστε χρησιμοποιείται συχνά σε θερμαντικές κρέμες. Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου βοηθάει στην συγκέντρωση (υποψήφιο έλαιο για το γραφείο).

Το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα με υπέρταση. Επιπλέον, υπερβολική χρήση του ελαίου μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους. Τέλος, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμό στο δέρμα, οπότε και προτείνεται η διάλυση του σε ποσοστό λιγότερο από 2%.

Λέξεις κλειδιά: Κρυολόγημα, πυρετός
Ιγμορίτιδα
Πόνοι μυών, αρθρίτιδα
Θερμαντική κρέμα

Extra tip: Σε περίπτωση κρυολογήματος, δοκιμάστε το εξής.

Σε ένα λεκανάκι με καυτό νερό προσθέστε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Σκύψτε σε απόσταση περίπου 30 εκατοστών, κλείστε τα μάτια σας και καλύψτε με μία πετσέτα για να μην φύγουν οι υδρατμοί. Εισπνέετε για 1-2 λεπτά.

foto .pexels.com

Αιθέριο έλαιο ευκάλυπτος απο τα μυστικά ομορφιάς

Aιθέριo Έλαιο Ευκάλυπτος (Eucalyptus)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr