Μάσκες ομορφιάς με πορτοκάλι για λαμπερό δέρμα

Μάσκες ομορφιάς με πορτοκάλι για λαμπερό δέρμα

Αξιοποιήστε τις φλούδες πορτοκαλιού και η επιδερμίδα σας θα λάμψει.

 Η φλούδα πορτοκαλιού έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που την καθιστούν ιδανική για τη θεραπεία της ακμής και του λιπαρού δέρματος. Λειτουργεί επίσης ως παράγοντας λεύκανσης της επιδερμίδας και μπορεί να κάνει θαύματα για την αντιμετώπιση της μελάγχρωσης ή την απομάκρυνση ενός σημαδιού.

Αιθέριο Έλαιο Βιολέτας. Για Πόνους, Ακμή, Ξηρό Δέρμα.

Οι μάσκες προσώπου με φλούδα πορτοκαλιού μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως καθαριστικό αφήνοντας το δέρμα καθαρό και απαλό.
Αυτό που είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι στυπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες της φλούδας παραμένουν ανέπαφες όταν χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μιας μάσκας.

Η φλούδα πορτοκαλιού χρησιμοποιείται καλύτερα όταν είναι σε σκόνη. Στεγνώστε τη φλούδα κάτω από τον ήλιο και στη συνέχεια τρίψτε την στο μούλτι. Μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο για τους επόμενους 6 μήνες και να τη χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε νέες μάσκες.

Φλούδα πορτοκαλιού με γιαούρτι
Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη φλούδας πορτοκαλιού και 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και ανακατέψτε καλά τα υλικά. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο και ξεπλύνετε μετά από 20 λεπτά . Η επιδερμίδα σας θα δείχνει φρέσκια και σφριγηλή.

Φλούδα πορτοκαλιού με κουρκουμά και μέλι
Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη φλούδας πορτοκαλιού, με μια πρέζα κουρκουμά και 1 κουταλιά της σούπας φυσικό μέλι . Απλώστε την πάστα στο πρόσωπο και το λαιμό και ξεπλύνετε μετά από 5 έως 10 λεπτά με οποιοδήποτε απαλό καθαριστικό προσώπου ή ροδόνερο. Προσπαθήστε να μην τη χρησιμοποιήσετε σε δέρμα με τάση ακμής.

www.mothersblog.gr

Αιθέριο Έλαιο Γωλθερία (ή αλλιώς φυτική ασπιρίνη-πόνοι-τενοντίτιδες).

Αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr