Συνταγή για σπιτικά μπισκότα τύπου Oreo χωρίς ζάχαρη και αλεύρι

Συνταγή για σπιτικά μπισκότα τύπου Oreo χωρίς ζάχαρη και αλεύρι

Τραγάνα γεμιστά μπισκότα χωρίς αλεύρι και ζάχαρη.

Κωνσταντίνα Κύρκου
Συνταγή για σπιτικά μπισκότα τύπου Oreo χωρίς ζάχαρη και αλεύρι

Οι λόγοι που αγαπάμε τα μπισκότα Oreo είναι πολλοί: τραγανή υφή, πλούσια γεύση σοκολάτας, λαχταριστή κρέμα βανίλιας, έχουν μικροσκοπικό μέγεθος και γίνονται δυο μπουκιές. Ένα απολαυστικό σνακ που δαμάζει τις λιγούρες κάθε στιγμής. Βέβαια, αν και μικρά και νόστιμα, δεν είναι καθόλου “αθώα” στο ζήτημα των θερμίδων, αφού κάθε μπισκότο Oreo περιέχει περίπου 45 θερμίδες, εκ των οποίων οι 29 είναι υδατάνθρακες.

Ποιος μπορεί να μείνει μόνο στο ένα όμως; Σχεδόν κανένας! Για να μην μπεις λοιπόν στην διαδικασία να μετράς μπισκότο και θερμίδες, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου μια υγιεινή εκδοχή των μπισκότων Oreo, τα οποία θα περιέχουν μόλις 6,5 γρ υδατάνθρακες, αφού η παρακάτω συνταγή δεν περιλαμβάνει ούτε αλεύρι, ούτε ζάχαρη.

Υλικά:
1 φλ. αλεύρι βρώμης ή 100 γρ. βρώμη αλεσμένη

2 κ.σ. άμυλο ταπιόκας (ή καλαμποκιού)

½ φλ. κακάο σε σκόνη

¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

½ κ.γ. αλάτι

2 ½ κ.σ. σφένδαμο

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 αβγό

2 κ.σ. πουρέ μήλου χωρίς ζάχαρη

Για την γέμιση:

½ φλιτζ τυρί κρέμα (περίπου 110γρ.)

2 κ.σ. βούτυρο καρύδας

1 κ.σ. μέλι

1,5 άμυλο ταπιόκας (ή καλαμποκιού)

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, πρόσθεσε τη βρώμη, το άμυλο, τη σκόνη κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, ανακάτεψε μέχρι για να ενωθούν. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέσε το σιρόπι σφενδάμου, το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το μήλο και ανακάτεψε τα όλα.

Ενσωμάτωσε όλα τα υλικά (στέρεα, υγρά) και ανακάτεψε απαλά μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη.

Ζυμώνουμε μερικές φορές, σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τοποθέτησε την ζύμη ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και άνοιξε την με πλάστη σε λεπτό πάχος. Χρησιμοποίησε ένα κόφτη μπισκότων και κόψε την ζύμη σε σχήμα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά. Για την γέμιση, ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολ τυρί κρέμα, βούτυρο καρύδας, μέλι και άμυλο ταπιόκας και βάλτο στο ψυγείο να σφίξει. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ένα μικρό κουτάλι απλώσε τη γέμιση σε ένα μπισκότο, πρόσθεσε ένα άλλο μπισκότο απο πάνω και πιέσε απαλά.

Δες την συνταγή εδώ:

www.shape.gr

Μαγνήσιο Opti 250

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr