Πέντε ασκήσεις από το Θιβέτ για αιώνια νεότητα

Πέντε ασκήσεις από το Θιβέτ για αιώνια νεότητα

Οι 5 θιβετιανές ασκήσεις που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι και να δείχνεις στα καλύτερά σου για πολύ καιρό ακόμα.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά κατά κάποιον τρόπο όντως υπάρχει η πηγή της νεότητας και δεν είναι άλλη από μία ιεροτελεστία που αποτελείται από πέντε θιβετιανές ασκήσεις γιόγκα. Το μόνο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, για να αισθάνεσαι και να δείχνεις πιο νέος είναι να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Στην ουσία, πρόκειται περί μίας αρχαίας πρακτικής με ιστορία δυόμιση χιλιετιών που έγινε γνωστή στον δυτικό κόσμο στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ενώ πιστεύεται ότι είναι εκείνη που διασφαλίζει τη μακροβιότητα των κατοίκων του Θιβέτ.

Πώς θα εκτελέσεις τις ασκήσεις και τι οφέλη θα δεις
Οι ασκήσεις βασίζονται στη χρήση της ενέργειας του σώματος, εστιάζοντας σε συγκεκριμένες περιοχές οι οποίες βοηθούν στη ρύθμιση των λειτουργιών του και γι’ αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό το να εκτελούνται με τη σωστή σειρά. Θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τους πόνους στους συνδέσμους, θα βελτιώσουν τη δύναμη, τον μυικό συντονισμό και την κυκλοφορία του αίματός σου, θα μειώσουν το άγχος και θα σε κάνουν να κοιμάσαι καλύτερα, ενώ θα αισθάνεσαι περισσότερη ενέργεια και θα δείχνεις νεότερος.

Οι θιβετιανές ασκήσεις
Οι μοναχοί στο Θιβέτ εκτελούν τις ασκήσεις που ακολουθούν 21 φορές την ημέρα αλλά εσύ μπορείς να ξεκινήσεις με 3 και να νιώσεις ήδη τα οφέλη τους. Προετοιμάσου ότι με το να κάνεις τόσες φορές την ημέρα το ίδιο πράγμα και μέχρι τουλάχιστον να μπεις στο θιβετιανό mood, μπορεί να σου φανούν βαρετές. Επίσης, μη φανταστείς ότι εκτελώντας τις θα μείνεις νέος για πάντα, το γήρας είναι αναπόφευκτο. Παρόλα αυτά, θα αισθάνεσαι στα καλύτερά σου για περισσότερα χρόνια.

Ασκήσεις από το Θιβέτ για αιώνια νεότητα

Στροφές
Είσαι σε όρθια θέση με ίσιο τον κορμό σου. Εκτείνεις τα χέρια σου μπροστά έτσι ώστε να είναι παράλληλα με το πάτωμα. Ρίχνεις τις παλάμες σου προς το κάτω. Μένοντας στην ίδια θέση και με αργό τρόπο στρέφεις τον κορμό σου με τη φόρα των δεικτών του ρολογιού. Χωρίς να γέρνεις το κεφάλι σου προς τα μπροστά και με τα μάτια σου ανοιχτά, κοιτάζεις προς το έδαφος.

Θιβετιανοί κοιλιακοί
Ξαπλώνεις ανάσκελα και έχεις στα μυαλό σου ότι θα πρέπει να διατηρείς έναν ομαλό ρυθμό αναπνοής καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. Τα χέρια σου θα πρέπει να εφάπτονται στα πλευρά σου με τις παλάμες σου να ακουμπούν στο έδαφος. Παίρνεις μία εισπνοή και σηκώνεις το κεφάλι σου, φέρνοντας το πηγούνι προς το στήθος σου. Την ίδια στιγμή, σηκώνεις τα πόδια σου προς τα πάνω, χωρίς να λυγίζεις τα γόνατά σου. Καθώς εκπνέεις, με αργό ρυθμό, κατεβάζεις το κεφάλι και τα πόδια σου στην αρχική θέση. Χαλαρώνεις όλους τους μύες σου.

Πίσω-μπρος
Γονατίζεις στο πάτωμα με τα γόνατά σου ανοιχτά στο εύρος των ώμων σου και τους γλουτούς σου ευθυγραμμισμένους με τα γόνατά σου. Ισιώνεις τον κορμό σου και τοποθετείς τις παλάμες σου στο πίσω μέρος των μηρών σου, κάτω από τους γλουτούς σου. Παίρνεις μία εισπνοή και αφήνεις το κεφάλι σου να πέσει προς τα πίσω, σχηματίζοντας μία αψίδα με τη σπονδυλική σου στήλη έτσι ώστε να ανοίξει το στήθος σου. Εκπνέεις και αφήνεις το κεφάλι σου να πέσει μπροστά, μεταφέροντας το πηγούνι σου προς το στήθος σου. Τα χέρια σου θα πρέπει να παραμένουν στους μηρούς σου καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης.

 

Σανίδα-γέφυρα
Κάθεσαι στο πάτωμα και εκτείνεις τα πόδια μπροστά σου, με τις πατούσες σου ανοιχτές στο εύρος των ώμων σου. Τοποθετείς τις παλάμες σου στο έδαφος πλάι σου με τα δάχτυλά σου να βλέπουν προς τα μπροστά. Ισιώνεις τον κορμό σου. Αφήνεις το πηγούνι σου να πέσει στο στήθος σου. Παίρνεις μία εισπνοή και αφήνεις το κεφάλι σου να πέσει με έναν ευγενικό τρόπο προς τα πίσω. Ταυτόχρονα, σηκώνεις τα ισχία σου και λυγίζεις τα γόνατά σου μέχρι να φτάσεις σε θέση τραπεζιού, με το κεφάλι σου να γέρνει ελαφρώς προς τα πίσω. Σφίγγεις τους μύες σου και κρατάς την αναπνοή σου. Εκπνέεις, χαλαρώνεις τους μύες σου και επιστρέφεις στην αρχική σου θέση.

Διαταγές
Ξαπλώνεις μπρούμυτα στο πάτωμα και φέρνεις τις παλάμες σου μπροστά σου. Εκτείνεις τις πατούσες πίσω σου, με τα δάχτυλά σου λυγισμένα στο εύρος του ανοίγματος των ώμων σου. Τεντώνεις τα χέρια σου και αψιδώνεις την σπονδυλική σου στήλη ενώ διατηρείς το πάνω τμήμα των ποδιών σου στο πάτωμα. Φέρνεις το κεφάλι σου προς τα πάνω, όπως γίνεται στη στάση του σκύλου. Εκπνέεις και σηκώνεις τα ισχία σου, φέρνοντας το σώμα σου σε θέση ανάποδου V. Αφήνεις το πηγούνι σου να πέσει προς το στήθος σου και ισιώνεις την πλάτη σου προς τη στάση της γιόγκα “σκύλος κάτω”. Εκπνέεις και επιστρέφεις στην πάνω θέση.

esquire.com.gr

Βούτυρο για την διαγραφή των ρυτίδων στο λαιμό. Πάχυνση επιδερμίδας. Ενάντια στην τριχόπτωση.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr