Πώς θα κάνω τα μάτια μου να φαίνονται μεγαλύτερα; Τα καλύτερα μυστικά.

Πώς θα κάνω τα μάτια μου να φαίνονται μεγαλύτερα; Τα καλύτερα μυστικά.

 

Όλες θέλουμε βλέμμα που μαγνητίζει και, επιτέλους, μπορούμε να το πετύχουμε με αυτά τα 6 tips!

Ελένη Δασκαλάκη
Πώς θα κάνω τα μάτια μου να φαίνονται μεγαλύτερα; Τα top tricks

Για να φαίνονται τα μάτια σου πιο «αμυγδαλωτά» βρες το κατάλληλο liner
Μια λεπτή γραμμή προς τα πάνω στις γωνίες των ματιών μπορεί να τα κάνει να δείχνουν πιο μεγάλα και η επιλογή σου για καλύτερο αποτέλεσμα είναι συνήθως τα υγρά liners. Ωστόσο, πολλές υγρές φόρμουλες απαιτούν πολύ σταθερό χέρι για να τραβήξεις τη σωστή γραμμή. Η makeup artist Blondie, που συνεργάζεται με την Cara Delevingne και την Karolína Kurková σου προτείνει να χρησιμοποιήσεις eyeliner σε μορφή τζελ που είναι πιο εύκολο στη χρήση από το υγρό και να διαλέξεις ένα με λοξή μύτη που θα σε διευκολύνει να σηκώσεις λίγο τη γραμμή στην άκρη. «Αυτή η γραμμή θα δείχνει τα μάτια σου πιο μεγάλα και λειτουργεί σαν ένα μίνι λιφτ!».

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Χρησιμοποίησε έξυπνα το μολύβι
Αντί να υπογραμμίσεις ολόκληρη τη γραμμή των ματιών σου, υπογράμμισε μόνο το 1/3 της, προς την εξωτερική γωνία. «Όταν υπογραμμίζεις όλο το βλέφαρο, τα μάτια φαίνονται πιο μικρά» προειδοποιεί η Misha Shahzada, makeup artist που δουλεύει με μοντέλα όπως η Bella Hadid και η Irina Shayk. Η τεχνική αυτή δουλεύει με κάθε μορφής υπογράμμιση –είτε σύρριζα στα βλέφαρα είτε λίγο πιο έξω από τη γραμμή των βλεφαρίδων – η επιλογή είναι δική σου. Ένας ακόμη τρόπος να «ανοίξουν» περισσότερο τα μάτια σου είναι να χρησιμοποιήσεις μια πιο ανοιχτή απόχρωση. Προσπέρασε το μαύρο και διάλεξε καφέ, χρυσά ή γκρίζα χρώματα.

Σαν να έχεις κοιμηθεί 8 ώρες
Εάν νιώθεις τα βλέφαρά σου «βαριά» μετά το χθεσινοβραδινό ξενύχτι ή αν έχεις μεγάλο «καπάκι» και θέλεις να δείχνουν τα μάτια σου πιο ανασηκωμένα, το μυστικό είναι στο τι δεν θα χρησιμοποιήσεις! Η makeup artist Kerrie Urban, που στις πελάτισσές της συμπεριλαμβάνονται οι Mandy Moore και Hannah Hart, προτείνει να παραλείψεις εντελώς το eyeliner στα επάνω βλέφαρα. «Υπογράμμισε μόνο το κάτω βλέφαρο, από τη μέση και προς τα έξω με ένα καφέ ή σκούρο γκρι μολύβι» συμβουλεύει. Αυτό θα τονίσει αλλά δεν θα βαρύνει καθόλου τα μάτια σου.

Για πιο έντονο βλέμμα, αντίγραψε την Kate Moss
Θέλεις το γατίσιο βλέμμα της Kate Moss; Η Kerrie Urban, προτείνει να ξεκινήσεις τη γραμμή στην επάνω βλεφαρίδα από το κέντρο του ματιού προς τα έξω, επεκτείνοντάς την λίγο μετά τη γωνία του ματιού σου. «Είναι σχεδόν σαν ένα cat-eye, αλλά χωρίς το ανέβασμα στην άκρη» εξηγεί. Εάν δεν τα καταφέρνεις να τραβήξεις μια ευθεία λεπτή γραμμή, δοκίμασε να τη δουλέψεις από την εξωτερική άκρη της προς τα μέσα, με μικρότερες, ενωμένες γραμμούλες προτείνει η Shahzada. Και οι δύο make up artists προτιμούν τζελ liner σε δοχείο και βουρτσάκι με λοξή μύτη για να πετύχουν αυτό το look. «Μια πιο κοφτή, καθαρή γραμμή βοηθά να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση πως το μάτι συνεχίζεται και μετά από το σημείο που στην πραγματικότητα τελειώνει» επισημαίνει η Urban. Για να τονίσεις ακόμη περισσότερο το σχήμα, δημιούργησε μια αντίθεση από το ανοιχτό προς το πιο σκούρο βάζοντας highlighter στις εσωτερικές γραμμές των ματιών.

Για να κρύψεις το hangover, διάλεξε ροδακινί χρώμα


Πιθανότατα έχεις ακούσει πως το λευκό μολύβι αναδεικνύει τα κουρασμένα μάτια, μια πιο απαλή απόχρωση όμως, όπως το ροδακινί ή το μπεζ, θα κάνει το ίδιο χωρίς να σε αγριέψει. Να πώς δουλεύει: Όταν το λευκό των ματιών σου δείχνει θολό, ανεξάρτητα από το πόσο έχεις κοιμηθεί, δώσε ένταση στα μάτια σου επιλέγοντας ένα μολύβι στο χρώμα της σαμπάνιας, ροδακινί ή ακόμη και κρεμ. «Χρησιμοποίησέ το στην εσωτερική γραμμή του επάνω και κάτω βλεφάρου για μια άμεση ανόρθωση των ματιών σου» λέει η Shahzada. «Επιπλέον, θα εξουδετερώσει τυχόν κοκκίνισμα ή κούραση στα μάτια σου».

Για να ξυπνήσεις τα κουρασμένα μάτια, με δύο διαφορετικά μολύβια
Πώς μπορείς να ξυπνήσεις τα μάτια σου και να δοκιμάσεις ταυτόχρονα ένα νέο look; Αντίγραψε το κόλπο της Urban για να δείχνουν τα μάτια σου δείχνουν λιγότερο κουρασμένα: πέρνα τη γραμμή των βλεφαρίδων στο επάνω βλέφαρο με δύο διαφορετικού χρώματος μολύβια. «Αυτό θα τραβήξει την προσοχή από τυχόν πρήξιμο ή μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου» εξηγεί. Για παράδειγμα, πέρνα πρώτα μια γραμμή με σκούρο καφέ μολύβι και μετά συνέχισε με ανοιχτό μπλε ή μοβ. Τα μολύβια gel είναι ιδανικά γι’ αυτό το παιχνίδι επειδή γλιστράνε απαλά και τα χρώματα δένουν όμορφα μεταξύ τους.

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr