Έφηβη σώθηκε από τον απαγωγέα της κάνοντας μια απλή χειρονομία. Οι κινήσεις που είχε δει στο Tik Tok τη βοήθησαν.

Έφηβη σώθηκε από τον απαγωγέα της κάνοντας μια απλή χειρονομία. Οι κινήσεις που είχε δει στο Tik Tok τη βοήθησαν.

Οι κινήσεις που είχε δει στο Tik Tok τη βοήθησαν.

Μία αγνοούμενη 16χρονη κοπέλα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σώθηκε αφού χρησιμοποιήσε μια χειρονομία, η οποία καταδεικνύει ότι ο άνθρωπος που την κάνει είναι θύμα κακοποίησης. Την κοπέλα εντόπισε ένας οδηγός δικύκλου, ο οποίος βρέθηκε πίσω από το όχημα του απαγωγέα της.

Στις 4 Νοεμβρίου, η 16χρονη βρισκόταν μέσα σε ένα κινούμενο, ασημένιο όχημα μάρκας Toyota στο Κεντάκι και έκανε με το χέρι της το «σήμα» που έγινε πολύ δημοφιλές στο Tik Tok και συμβολίζει την ενδοοικογενειακή βία και την ανάγκη για βοήθεια: πρώτα δίπλωσε τον αντίχειρά στην παλάμη της και στη συνέχεια έκλεισε τα υπόλοιπα δάκτυλα πάνω από τον αντίχειρα.

Ο δικυκλιστής ειδοποίησε την αστυνομία και έκανε λόγο «για ένα κορίτσι σε αυτοκίνητο που έκανε τη χειρονομία που είναι γνωστή από τα social media», ανέφερε ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος της περιοχής. Μάλιστα, σημείωσε ότι, το κορίτσι φαινόταν να βρίσκεται σε κίνδυνο και το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας άντρας μεγαλύτερης ηλικίας.

Αξιωματικοί της αστυνομίας έσπευσαν στην οδική αρτηρία που κινούνταν το όχημα και σταμάτησαν τον οδηγό για έναν τυπικό έλεγχο. Τότε ανακάλυψαν πως η κοπέλα είχε δηλωθεί αγνοούμενη από την οικογένειά της μερικές μέρες νωρίτερα. Σύμφωνα με την αστυνομία, στην κατάθεσή της η κοπέλα ισχυρίστηκε ότι ταξίδευαν με τον άντρα από τη Βόρεια Καρολίνα και το Τενεσί, ως το Κεντάκι και το Οχάιο. Εικάζουν ότι η έφηβη προσπάθησε να ειδοποιήσει και άλλους οδηγούς με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να τα καταφέρει. Ο 61χρονος οδηγός συνελήφθη και παραμένει κρατούμενος με την κατηγορία της παράνομης κράτησης ανηλίκου.

Τη συγκεκριμένη χειρονομία πρότεινε πέρυσι το Ίδρυμα Γυναικών στον Καναδά και υιοθετήθηκε από γυναίκες σε όλο τον κόσμο, που ζητούσαν διακριτικά βοήθεια χωρίς να γίνουν αντιληπτές από τους βασανιστές τους.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr