Επιθυμία για burger και κρέας: Να σε ποιο στοιχείο μπορεί να έχεις έλλειψη

Επιθυμία για burger και κρέας: Να σε ποιο στοιχείο μπορεί να έχεις έλλειψη

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι λιγούρες προσφέρουν στοιχεία για την υγεία σου και υποδεικνύουν τα βασικά στοιχεία που σου λείπουν.

Βίκυ Πασχάλη
Επιθυμία για burger και κρέας: Να σε ποιο στοιχείο μπορεί να έχεις έλλειψη
Επιθυμία για burgerunsplash
Συνεργάστηκε η Κλειώ Δημητριάδου, κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος, www.facebook.com/grafeiodiatrofis

Σου είναι δύσκολο να κατευνάσεις τη μανία σου για γλυκό ή την ανάγκη σου για λιπαρά και οπωσδήποτε για υδατάνθρακες; Φυσικά, είναι λογικό (και σωστό) να τρως μια λιχουδιά μια στο τόσο, αλλά είναι δύσκολο να σταματήσεις. “Το χειμώνα το σώμα σου δίνει έμφαση στο να παραμείνει ζεστό” τονίζει η διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου. Ο μεταβολικός ρυθμός σου αυξάνεται έως και 10%, λόγω της ενέργειας που χρησιμοποιείς για να παραμείνεις ζεστή, και μπορεί να έχεις λιγούρες για λιπαρά, περισσότερους υδατάνθρακες και θερμίδες, για να αντιμετωπίσεις αυτή τη διαδικασία. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι λιγούρες προσφέρουν στοιχεία για την υγεία σου και υποδεικνύουν τα βασικά στοιχεία που σου λείπουν.

Τι δείχνει η λιγούρα σου για μπέργκερ
Γιατί τα αναζητάς: Μπορεί να έχεις έλλειψη σιδήρου. Αυτό το μεταλλικό στοιχείο βοηθά στη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν οξυγόνο μέσα στο σώμα σου και τα χαμηλά επίπεδα μπορεί να οδηγήσουν σε σιδηροπενική αναιμία και μείωση του μεταβολισμού. Το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε αιμικό σίδηρο, που απορροφάται εύκολα, και μια τυπική μερίδα 180 γρ. μοσχάρι περιέχει περίπου 3 mg σίδηρο (οι γυναίκες χρειάζονται 14,8 γρ. σίδηρο τη μέρα, περισσότερα αν είναι σε έμμηνο ρύση). Αν νιώθεις ότι σου λείπει ενέργεια, ίσως έχεις έλλειψη σιδήρου. Σταμάτα τη λιγούρα: Το κόκκινο κρέας είναι καλή πηγή, μην κάνεις όμως υπερβολική κατανάλωση (όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα, εκτός αν έχει αναιμία οπότε μπορείς να καταναλώνεις περισσότερες φορές από μικρή ποσότητα), απλά θεώρησέ το μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Οι φακές, τα φασόλια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι, επίσης, πολύ καλές πηγές αυτού του μετάλλου. Υγιεινή εναλλακτική: Αναζήτησε βιολογικό κρέας από μοσχάρι χωρίς αντιβιοτικά και ορμόνες.

Εντατικό έλαιο σύσφιξης σώματος με μίξη βοτάνων. Κισσός.

Εντατικό έλαιο σύσφιξης σώματος με μίξη βοτάνων. Κισσός.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr