Βιταμίνη Ε – 4 Σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδα!

Βιταμίνη Ε – 4 Σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδα!

Δείτε 4 σημαντικά οφέλη της Βιταμίνης E για την επιδερμίδα, τα μαλλιά και την ομορφιά!

Όπως όλες οι βιταμίνες έτσι και η βιταμίνη Ε προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη στον τομέα της ομορφιάς. Ωφελεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το δέρμα, τα μαλλιά αλλά και τα νύχια! Σήμερα θα σας μιλήσω για μερικές από τις θετικές επιδράσεις που έχει η βιταμίνη Ε στο πρόσωπο, στα μαλλιά, στα χείλη και γενικότερα στην επιδερμίδα. Πώς όμως λαμβάνουμε τη βιταμίνη Ε; Τη βιταμίνη Ε μπορούμε να την πάρουμε μέσα από τις τροφές μας αλλά και από φυσικά σκευάσματα. Είστε έτοιμες να ξεκινήσουμε;

Βιταμίνη Ε – 4 Σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδα 

1. Αντιγηραντική δράση
Θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει ότι η βιταμίνη Ε αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές αντηγηραντικές κρέμες προσώπου. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τις αντηγηραντικές της ιδιότητες και για αυτό το λόγο συναντάται τόσο συχνά σε προϊόντα ομορφιάς. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα serum με έλαιο βιταμίνης Ε είναι ότι καλύτερο για το πρόσωπο και έχουν εξαιρετική δράση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δυστυχώς, η σύσταση της εν λόγω βιταμίνης είναι πολύ πηχτή και εξαιτίας αυτού δεν απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα. Χρειάζονται πολλές ώρες ώστε να απορροφηθεί στο 100% και για αυτό το λόγο προτείνεται η χρήση της κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου. Μπορείτε να βρείτε έλαια ή ορούς (serum) με βιταμίνη Ε για το πρόσωπο τόσο σε φαρμακεία όσο και σε καταστήματα ομορφιάς.

2. Λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα


Η βιταμίνη Ε ζει μέσα στα κύτταρα της επιδερμίδας και βοηθάει στο να διατηρηθούν υγιή και ενυδατωμένα. Σύμμαχός της σε αυτό το μεγάλο και δύσκολο έργο είναι οι τροφές που είναι πλούσιες σε vitamin E, όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, τα αμύγδαλα και τα δημητριακά. Οι τροφές αυτές διατηρούν τη βιταμίνη στα επιθυμητά επίπεδα και έτσι το δέρμα παραμένει λαμπερό και ενυδατωμένο σε μόνιμη βάση!

Υπάρχει όμως κάτι πολύ σημαντικό το οποίο πρέπει να γνωρίζετε για να μην βάλετε σε κίνδυνο την υγεία σας. Η vitamin Ε μπορεί να προσληφθεί με δύο τρόπους: Με φυσικές τροφές και με vitamin E/βιταμίνη Ε σκευάσματα (τα γνωστά σε όλες συμπληρώματα διατροφής). Οι φυσικές τροφές μπορούν να καταναλωθούν σε αφθονία κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει για τα σκευάσματα με βιταμίνη Ε. Η υπερκατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές αιμορραγίες και εγκεφαλικές βλάβες. Είναι απαραίτητο λοιπόν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν καταναλώσετε τέτοιου είδους συμπληρώματα.

Τέλος, οι μάσκες με βιταμίνη Ε για το πρόσωπο κάνουν επίσης απίστευτη δουλειά όσον αφορά την ενυδάτωση. Το καλό με αυτές τις μάσκες είναι ότι απαιτούν μικρό χρόνο εφαρμογής και μπορεί να βαφτεί κανείς άφοβα αμέσως μετά από την αφαίρεσή τους. Κατά τη γνώμη μου, βέβαια, είναι προτιμότερο να την απλώσετε στο πρόσωπό σας μετά τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου σας!

3. Καταπολέμηση των ραγάδων

Οι ραγάδες είναι ένα πρόβλημα που δυσκολεύει τη ζωή πολλών γυναικών. Δημιουργούνται πολύ συχνά κατά τη διάρκεια μίας εγκυμοσύνης και εμφανίζονται επίσης σε ανθρώπους που πήραν απότομα ύψος ή έχουν πολλές αυξομειώσεις βάρους. Στην πραγματικότητα, οι ραγάδες σχετίζονται με την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Όσο μεγαλύτερη ελαστικότητα έχει η επιδερμίδα τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να αποκτήσει ραγάδες.

Η αντιμετώπισή τους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Απαιτεί χρόνο, υπομονή και πολλή βιταμίνη Ε! Σίγουρα, δε μπορεί να κάνει θαύματα αλλά μπορεί να μειώσει ορατά τις ραγάδες και να βελτιώσει την όψη τους. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι καθημερινό μασάζ στις επίμαχες περιοχές με έλαιο βιταμίνης Ε ή με μία κρέμα που να περιέχει αυτή τη βιταμίνη. Μπορείτε φυσικά να φτιάξετε τη δική σας κρέμα κατά των ραγάδων, προσθέτοντας απλά μερικές σταγόνες ελαίου Ε στην καθημερινή σας ενυδατική κρέμα!

4. Ζουμερά χείλη


Μπορεί η βιταμίνη Ε να έχει οφέλη για το πρόσωπο και τα χείλη; Και όμως μπορεί! Το έλαιο της βιταμίνης Ε είναι βάλσαμο για τα σκασμένα και ερεθισμένα χείλη. Αμέσως μόλις έρθει σε επαφή μαζί τους, αρχίζει η αναγέννηση των κυττάρων και σε μικρό χρονικό διάστημα έρχονται στην επιφάνεια νέα, υγιή και ζωντανά κύτταρα. Τα χείλη γίνονται και πάλι ζουμερά και η παχύρευστη σύσταση του ελαίου τα προστατεύει από επιπλέον ερεθισμό. Μπορείτε να αναζητήσετε lip balm με vitamin E καθώς είναι πιο εύχρηστα και μπορείτε να τα έχετε μαζί σας ανά πάσα ώρα και στιγμή! Να λοιπόν πως μπορεί να έχει η βιταμίνη Ε οφέλη σε αυτές τις σαρκώδεις πτυχές του προσώπου!

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η βιταμίνη Ε είναι διαθέσιμη σε μορφή ελαίου. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να φτιάχνετε μόνες σας serum με βιταμίνη Ε για μαλλιά, νύχια και δέρμα. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράζετε ξεχωριστό προϊόν για κάθε μέρος του προσώπου και του σώματος και να ξοδεύετε μια περιουσία! Σε επόμενο άρθρο θα αναφερθώ αναλυτικά και στις ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης Ε σε μαλλιά και νύχια ώστε να είστε πλήρως ενημερωμένες! Τέλος, να μην ξεχάσω να αναφέρω πως εκτός από τη βιταμίνη Ε, για τα μαλλιά και το δέρμα ευεργετικές ιδιότητες έχει και η βιταμίνη D.

ladiesworld.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr