Δείτε 5 Θαυματουργές ιδιότητες της Βιταμίνη C και τα οφέλη της στην επιδερμίδα!

Δείτε 5 Θαυματουργές ιδιότητες της Βιταμίνη C και τα οφέλη της στην επιδερμίδα!

Είναι γεγονός ότι η βιταμίνη C, η καλύτερη βιταμίνη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου και τον προστατεύει από απλά κρυολογήματα έως και σοβαρότερες ασθένειες. Η βιταμίνη C και οι ιδιότητες της όμως δεν σταματούν εκεί! Όπως οι περισσότερες βιταμίνες έτσι και η βιταμίνη C έχει πολλά να προσφέρει σε μαλλιά, νύχια και δέρμα. Σήμερα είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας τα οφέλη που έχει η εν λόγω βιταμίνη στο δέρμα! Πάμε να τα δούμε ένα ένα αναλυτικά χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις!

Βιταμίνη C: 5 Θαυματουργές ιδιότητες για την επιδερμίδα 

Βιταμίνη C και τα οφέλη της στην επιδερμίδα

1. Προστασία από τις ακτίνες του ήλιου!
Σας έχω αναφέρει ξανά και ξανά στο παρελθόν πόσο βλαβερός είναι ο ήλιος για την επιδερμίδα και πόσο σημαντική είναι η χρήση του αντηλιακού. Η βιταμίνη C δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει το αντηλιακό, μπορεί όμως να παρέχει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας. Μόλις απλωθεί επάνω στο πρόσωπο ή το σώμα δημιουργείται κατά κάποιο τρόπο μία δεύτερη επιδερμίδα πολύ πιο λεπτή από την πραγματική. Η επιδερμίδα αυτή λειτουργεί ως δίχτυ προστασίας κρατώντας μακριά της βλαβερές ακτίνες UV.

2. «Φωτίζει» τα σκοτεινά σημεία!
Τα σκοτεινά σημεία ή αλλιώς οι καφέ κηλίδες είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει κυρίως τις πιο ώριμες επιδερμίδες. Η βιταμίνη C έχει την ικανότητα να αναστέλλει την παραγωγή της μελανίνης και να φωτίζει το δέρμα. Ως εκ τούτου το πρόβλημα των σκοτεινών σημείων βελτιώνεται, φυσικά μέχρι ενός σημείου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι απαιτείται αρκετή υπομονή και επιμονή μέχρι να δείτε ουσιαστική αλλαγή στο χρώμα της επιδερμίδας σας. Εννοείται, πως το αντηλιακό είναι απαραίτητο σε καθημερινή βάση, διαφορετικά μην περιμένετε να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή προς το καλύτερο.

3. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου!
Η ηλικία, η ελλιπής περιποίηση της επιδερμίδας και φυσικά ο ήλιος μειώνουν τα επίπεδα του κολλαγόνου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ρυτίδες, λεπτές γραμμές, αφυδατωμένο, χαλαρό και σπασμένο δέρμα. Για να βελτιώσετε λοιπόν ή ακόμα και να επιβραδύνετε μία τέτοια δυσάρεστη κατάσταση είναι απαραίτητο να βάλετε τη βιταμίνη C στην καθημερινότητά σας. Μέσα σε διάστημα 6 μηνών το δέρμα σας θα έχει αισθητή διαφορά όμως με μία προϋπόθεση: Είναι απαραίτητο να ακολουθείτε μία σταθερή, καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Σε άλλη περίπτωση θα κάνετε μία τρύπα στο νερό καθώς η βιταμίνη από μόνη της δεν είναι αρκετή! Ούτε η καλύτερη βιταμίνη C δεν μπορεί να κάνει θαύματα εάν το δέρμα δεν καθαρίζεται και δεν ενυδατώνεται σωστά!

4. Ανάπλαση του δέρματος!
Φήμες λένε ότι η εν λόγω βιταμίνη έχει επουλωτική και αναπλαστική δράση! Και όμως δεν είναι φήμες. Η βιταμίνη C έχει όντως επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες και είναι απολύτως λογικό! Για να αναπαραχθεί το κολλαγόνο που αναφέραμε πιο πάνω (ρίξτε μία ματιά στο Νο 3) γίνεται αυτόματα απαραίτητη η αναγέννηση των κυττάρων. Εάν δεν δημιουργηθούν νέα και υγιή κύτταρα, η παραγωγή κολλαγόνου είναι αδύνατη. Τα νέα κύτταρα είναι το βασικό συστατικό για μία νέα και υγιή επιδερμίδα. Άρα, καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα: πράγματι έχει η βιταμίνη C ιδιότητες επουλωτικές και αναπλαστικές και αυτό οφείλεται στην ικανότητα της να παράγει κολλαγόνο.

5. Νεανικό δέρμα!
Το νεανικό δέρμα είναι αυτό που επιθυμεί κάθε γυναίκα να έχει σε όλη τη διάρκεια της ζωής της! Η βιταμίνη C βάζει το δικό της λιθαράκι για την επίτευξη αυτού του στόχου! Μπορεί ακόμα και η καλύτερη βιταμίνη C από μόνη της να μην είναι αρκετή, οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες όμως συμβάλλουν πολύ σε αυτή την προσπάθεια. Η αποβολή τον τοξίνων βοηθάει στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας και καθυστερεί την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Για να καθυστερήσετε λοιπόν τα σημάδια της γήρανσης ένα serum βιταμίνης C είναι άκρως απαραίτητο.

Πως να την χρησιμοποιήσετε!
Ο τρόπος που χρησιμοποιεί κανείς την βιταμίνη C παίζει πολύ σημαντικό και καθοριστικό ρόλο! Ένα λεπτόρευστο προϊόν (πχ serum) θα πρέπει να εφαρμόζεται πριν από οτιδήποτε άλλο ώστε να μπορέσει να απορροφηθεί από την επιδερμίδα. Εάν για παράδειγμα απλωθεί στο πρόσωπο μετά την ενυδατική τότε θα είναι σαν να μην το έχετε βάλει! Η σύσταση μίας ενυδατικής κρέμας είναι πιο παχύρευστη και το serum δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να την διαπεράσει! Επομένως για αρχή θα πρέπει να δώσετε βάση στη σύσταση του προϊόντος που θα επιλέξετε! Το ιδανικό είναι να καθαρίσετε πρώτα το πρόσωπό σας, να εφαρμόσετε τη βιταμίνη και να αφήσετε να περάσουν 15 λεπτά πριν προχωρήσετε με την ενυδατική σας! Εάν δεν έχετε το χρόνο ή την υπομονή να περιμένετε μπορείτε να επιλέξετε μία ενυδατική που να περιέχει ως συστατικό τη συγκεκριμένη βιταμίνη.

Είναι μία βιταμίνη που πραγματικά αξίζει να την βάλετε στη ζωή και στην καθημερινότητά σας. Θέλει το χρόνο της για να δουλέψει

αλλά θα τρίβετε τα μάτια σας μόλις διαπιστώσετε πόσο θαυματουργή είναι!

ladiesworld.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr